Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5541 tot 5545
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Grafiek: Amerikaans GDP uitgedrukt in GOUD wijst op nieuwe depressie

Simon Black van het blog Sovereignman heeft deze week een interessante en confronterende grafiek in elkaar gezet. De grafiek geeft het Amerikaanse GDP per persoon weer, maar dan uitgedrukt in troy ounces GOUD tegen de GOUDprijs van dat moment. De grafiek gaat terug tot 1791 en laat zien dat we vanaf een top in het jaar 2000 hard afglijden naar de niveaus van 1980 (ook een zwaar crisisjaar) en de Grote Depressie van begin jaren 30.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Wassen neus van Congres lanceert de GOUDprijs!

Iedereen heeft het gehoord deze week, het Congres in Amerika heeft een akkoord bereikt over de fiscal cliff. Het plan lijkt echter een wassen neus, aangezien veel analisten denken dat het plan nog zal worden aangepast, waardoor de soep niet zo heet zal worden gegeten als dat deze wordt geserveerd. Al het nieuws omtrent het akkoord heeft er wel voor gezorgd dat de GOUDprijs in de eerste dagen van het jaar goede zaken doet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

GOUDprijs loopt achter op groeiende balans centrale banken?

Vorig jaar plaatsen we al eens een grafiek die de correlatie liet zien tussen de groei van het balanstotaal van zeven verschillende centrale banken en de GOUDprijs vanaf 1999. De GOUDprijs blijkt over de langere termijn het balanstotaal van centrale banken te 'volgen'. Met een uitzondering van de correctie op de GOUDprijs in 2008 kunnen deze twee lijntjes bijna op elkaar gelegd worden. Als we deze correlatie zouden doortrekken naar 2012 zouden we nu een GOUDprijs moeten zien van meer dan $2.000 per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Bouterse laat GOUDmijnen opdraaien voor Surinaamse verzorgingsstaat

Het Surinaamse staatshoofd Desi Bouterse zei positief gestemd te zijn over de economische ontwikkeling van zijn land in het nieuwe jaar, zo berichtte het ANP dinsdag. Tijdens de nieuwjaarstoespraak verwees Bouterse naar de overeenkomst die hij gesloten heeft met de GOUDmijnen in Suriname. Maar liefst 58% van de opbrengt uit de GOUDwinning zal worden afgedragen aan de overheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 januari 2013

GOUD stijgt 20% in Japanse yen

De GOUDprijs steeg in 2012 met een kleine 7% in Amerikaanse dollars en met slechts 5% in euro's, weinig reden tot vreugde voor de GOUDbelegger. Toch bewijst het edelmetaal zich keer op keer als de waarde van een valuta ondermijnd wordt. De GOUDprijs ging in de Japanse yen met maar liefst 20,68% omhoog in 2012!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$