Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5541 tot 5545
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Max Keiser over fiduciair geld en GOUD

Een nieuwe aflevering van Keiser Report, waarin verschillende economische onderwerpen onder de loep worden genomen, waaronder de centrale bankiers en hun monetaire beleid.

In het tweede deel spreekt Max Keiser met Sandeep Jaily over fiduciair geld, inflatie en de GOUDstandaard.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Prijzen GOUD en zilver onderuit na opening COMEX

De prijzen van GOUD en zilver zijn in de afgelopen twee weken behoorlijk onderuit gegaan. Vandaag is er weer een verkoopgolf in gang gezet, vlak na de opening van de handel op de COMEX. Op het moment van schrijven is de daling nog bezig en staan de prijzen van GOUD en zilver respectievelijk 1,22% en 3,46% lager. Een directe verklaring voor de koersdaling van vandaag hebben we nog niet gevonden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Chinese GOUDaankopen moeten Yuan ondersteunen

In een opmerkelijk bericht liet een Chinese diplomaat zich ontvallen dat China GOUD aankoopt met het specifieke doel om de munteenheid te ondersteunen.

De money manager van Leeb Capital Management beweert gesproken te hebben met een niet nader geïdentificeerde Chinese diplomaat over verdachte koersbewegingen en manipulatie van de GOUDmarkt, op 18 december. Op die dag is $3.5 miljard aan papiergeld gebruikt door de Comex-banken om de GOUDprijs te drukken.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

De Redders van de Wereld

Ze kunnen geen GOUD drukken, maar wel net zoveel miljarden papiergeld als de Centrale Bankiers zelf willen, met GOUD zouden ze dat nooit kunnen doen, omdat GOUD niet kan worden gemaakt uit niets. Dat is waarom GOUD en zilver, als munt, de tand des tijds heeft doorstaan​​. Immers, GOUD is "voor eens en altijd geld!"

De FED zal doorgaan met het drukken van $40 miljard per maand in hypotheek gesteunde zekerheden. Ze zullen ook daarbovenop $45 miljard per maand langlopende staatsobligaties aankopen, in totaal dus $85 miljard per maand bij drukken! Als de kortlopende obligaties opraken, worden langlopende Staatsobligaties gekocht, zonder verkoop van andere obligaties om de toenemende geldstroom te compenseren, het zogenaamd steriliseren van de geldhoeveelheid, dit is dus inflatie stimulerend. Erger nog, de rente blijft op bijna nul totdat de werkloosheid daalt tot onder 6,5%, van het huidige 7,7% niveau, de eerste keer dat een grote centrale bank haar monetaire beleid rechtstreeks verbindt aan een economische indicator.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Australische GOUDvoorraad ligt voor 99,9% in Londen

De Australische GOUDvoorraad van ongeveer 80 ton blijkt voor 99,9% in de kluizen van de Bank of England te liggen. Dat berichte het blog ausbullion gisteren, op basis van email correspondentie met Chris Collins van de Reserve Bank of Australia. Sinds eind juni vorig jaar ligt vrijwel al het GOUD van Australië in Londen, in de vorm van 400 troy ounce 'Good Delivery' GOUDstaven. Slechts 0,1% van de GOUDvoorraad ligt in het hoofdkantoor van de Reserve Bank in Sydney.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$