Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 556 tot 560
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Deze GOUDmijn betaalt zijn dividend niet in cash … maar in GOUD

De Australische mijnbouwer Resolute Mining biedt vanaf nu zijn aandeelhouders de mogelijkheid om hun dividend te innen in fysiek GOUD in plaats van cash geld. Volgens het bedrijf is dit uniek in de wereld.

Resolute Mining heeft 9 actieve GOUDmijnen in Australië en Afrika. Het betaalt momenteel een dividend uit met een rendement van 1,7% op jaarbasis. Aandeelhouders kunnen nu kiezen tussen een uitbetaling in cash of in fysiek GOUD.

Uiteraard hangen er voorwaarden aan vast om een uitbetaling te krijgen in fysiek GOUD.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

MSM: Centrale banken kopen minder GOUD in

Centrale banken wereldwijd hebben minder GOUD ingekocht in het tweede kwartaal. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat er minder wordt ingekocht.

Het gaat om een afname van 40 procent. Dit is vooral te wijten aan de dalende exportinkomsten van opkomende landen, meldt persbureau Bloomberg.

Kapitaal dat via de export werd verdiend door bedrijven in opkomende landen, werd via de centrale bank soms geïnvesteerd in GOUD. Ook banken in westerse landen investeerden in GOUD om hun portfolio te diversifiëren.

Volgens analisten betekent deze afnemende vraag naar GOUD vanuit beleidsmakers dat een belangrijke stuwende kracht voor de GOUDprijs wegvalt.  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Is De Timing Opnieuw Bijna Perfect?

Afgelopen weekend kwamen we onderstaand grafiekje tegen van Casey Research. Het plaatst de huidige (nieuwe) stierenmarkt van GOUD in perspectief, door te vergelijken met eerdere periodes van oplopende GOUDprijzen.

Het korte donkerrode lijntje, stelt de huidige GOUDmarkt voor. Piepjong dus, terwijl periodes van stijgende GOUDprijzen meerdere jaren lopen en uiteindelijk resultaten boeken in veelvouden van honderd procent rendement.

Schitterend vooruitzicht… Maar is het echt zo simpel?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Rick Rule: ‘komende terugval GOUD opportuniteit’

Rick Rule, voorzitter van Sprott US Holdings, is van mening dat GOUD en zilver een adempauze zullen nemen en aandelen van GOUD- en zilvermijnen een terugval zullen kennen. Deze appelflauwte biedt echter een opportuniteit op de langere termijn.

“Het is hoog tijd dat er wat gas wordt teruggenomen in de GOUD- en zilvermarkt en voor traders is de tijd dan ook gekomen om wat winst van tafel te nemen na de fenomenale stijging van de afgelopen maanden”, geeft GOUDkever Rick Rule aan in een interview met Kingworldnews. “Maar daarmee wil ik niet gezegd hebben dat het feest over is. We zitten nog in de begindagen van een zeer lange bullmarkt.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Grootste (centrale) banken ter wereld kopen GOUDmijnaandelen

Bij Slim Beleggen hameren we er al langere tijd op: iedere belegger zou op zijn minst een deel GOUDmijnaandelen moeten hebben. Steeds meer wordt duidelijk dat we niet alleen zijn met deze strategie. Zelfs grote (systeem)banken en centrale banken kopen GOUDmijnaandelen. Een teken aan de wand?

Wanneer centrale banken GOUDmijnaandelen kopen, kan dit 2 dingen betekenen: ze hebben écht te veel geld – of – ze weten iets dat wij nog niet weten. In ieder geval blijkt dat de centrale banken van Zwitserland en Noorwegen voor miljarden GOUDmijnaandelen bezitten. En ook Deutsche Bank doet mee.

Zwitserse centrale bank Begin augustus kwam aan het licht dat de Zwitserse centrale bank voor bijna $1 miljard GOUDmijnaandelen in zijn portefeuille heeft. Dit is bijna dubbel zoveel als in 2013. Op 30 juni 2016 bezat de SNB 32 GOUD- en zilvermijnaandelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$