Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5551 tot 5555
Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Hoe GOUD ontgonnen wordt

In de onderstaande documentaire staan de processen vermeld die nodig zijn om GOUD te ontginnen en te verwerken.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Schuldencrisis en inflatie – wordt 2013 het jaar van de Zwitserse goldrush?

De BBC wijdde afgelopen week een reportage aan de ‘goldrush’ in Zwitserland. De GOUDindustrie is booming in het land. Niet zo vreemd. Economie-redacteur Egbert Kalse stelde in september al in NRC Handelsblad:

En de inflatie loopt op. In de eerste plaats in de Verenigde Staten, waar de centrale bank (de Fed) de geldpers dit jaar opnieuw stevig heeft aangezet. De dollar wordt daardoor minder waard. En de dollar is de munt waarin GOUD wordt afgerekend. Kalse schreef eerder dit jaar:

“Hoe meer de Fed zich met de economie bemoeit, des te groter is [volgens beleggers] het risico op inflatie. De Fed verruimt immers de geldhoeveelheid zonder dat daar extra productie tegenover staat. Door het extra aanbod [van dollars] daalt de koers en als op de lange termijn de [economische] groei weer aantrekt, kan dat leiden tot geldontwaarding.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Grafiek: GOUD versus valutareserve Eurosysteem

Jim Sinclair plaatste deze week op zijn blog een ingezonden email van GOUDstudieforum.com. Op dit forum wordt de rol van GOUD in het toekomstige monetaire systeem besproken en geanalyseerd. De stijgende GOUDprijs van de afgelopen tien jaar laat de geleidelijke transitie zien van een systeem dat gebaseerd is op de Amerikaanse dollar naar een systeem waarin GOUD als ultieme reserve fungeert voor alle valuta.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Grafieken: Prijzen GOUD en zilver nog steeds in stijgende trend

King World News plaatste deze week een aantal interessante grafieken over de GOUDprijs en de zilverprijs. De grafieken werden ingestuurd door Nick Liard van ShareLynx uit Australië. Een tweetal andere grafieken laat zien hoe het bezit van GOUD en zilver onder beleggingsfondsen en in het beheer van ETF's is toegenomen. De stijgende lijnen maken duidelijk dat steeds meer beleggers belangstelling hebben voor zowel GOUD als zilver.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Hedgefondsen haalden in 212 gemiddeld maar 3% rendement

Het afgelopen jaar viel er voor hedgefondsen weinig eer te behalen, want gemiddeld deden ze het veel slechter dan de markt. De HFRX, een breed gedragen index van veel verschillende hedgefondsen, staat slechts 3% hoger dan begin dit jaar. Afgezet tegen de 18% stijging van de Amerikaanse S&P 500 beursindex is dat een buitengewoon laag rendement. Ook de defensieve strategie om GOUD te kopen leverde meer op dan een positie in een hedgefonds, want het edelmetaal steeg met 6% in prijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$