Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 5556 tot 5560
Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Waar is ons GOUD?

Ons GOUD, en daarmee bedoelen we niet de oorbellen die op het nachtkastje liggen, maar de GOUDstaven van Nederland liggen niet echt binnen handbereik. Het grootste deel ligt in New York.

Maar een klein gedeelte, slechts elf procent, van het GOUD van De Nederlandse Bank ligt daadwerkelijk bij deze bank opgeslagen.

Meer dan de helft van ons GOUD ligt in New York. In de Amerikaanse Federal Reserve. Twintig procent van de staven is veilig opgeborgen bij de Canadese centrale bank in Ottawa en nog eens twintig procent ligt in Londen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Amerikaanse comité wil belasting heffen op mijnbouwbedrijven

Een rapport van de Amerikaanse overheid concludeert dat de staat meer inkomsten kan binnenhalen door extra belasting te heffen op mijnen die GOUD en andere waardevolle metalen uit de grond halen. De bodemschatten kunnen volgens de onderzoekers beschouwd worden als een nationale reserve en daarom zou de belastingbetaler ook moeten profiteren van de opbrengst van deze mijnen. Een belasting van 12,5% op de winning van waardevolle metalen zou de schatkist honderden miljoenen per jaar kunnen opleveren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Grafiek: Totale GOUDreserve eurosysteem in 2012

De ECB publiceert iedere week op haar website een geactualiseerde geconsolideerde weekstaat van het Eurosysteem. Hierop worden wekelijkse veranderingen op de balans bijgehouden. Ieder kwartaal wordt de GOUDreserve bovendien opnieuw gewaardeerd tegen de marktprijs van GOUD van dat moment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Waarom centrale banken GOUD uitlenen?

Bloomberg TV ging dieper in op de commotie omtrent de repatriƫring van GOUD door onder meer Duitsland. De analist van dienst legt het proces uit waarom centrale banken oorspronkelijk (en nog steeds) uit GOUD uitlenen in de markt.

Volgens verschillende theorieƫn zouden de belangrijkste centrale banken al hun voorraden en reserves aan GOUD reeds uitgeleend hebben in de markt. Dat op zich hoeft niet meteen een probleem te vormen, tenminste, als niet alle partijen plots hun fysiek GOUD zouden opvragen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

GOUDproductie Zuid Afrika in oktober 46% lager door stakingen

De GOUDproductie van Zuid-Afrika kwam in oktober 46% lager uit dan normaal als gevolg van een stakingsgolf die door het land ging. De stakingen legden de productie in de grootste GOUDmijnen stil, maar ook de productie van andere metalen viel door de onregelmatigheden lager uit dan normaal. Er werd bijvoorbeeld 23% minder ijzererts en 19% minder chroom uit de mijnen gehaald als gevolg van de stakingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$