Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 5556 tot 5560
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

10 vragen aan Ad Broere

Ad Broere, econoom met een duidelijke eigen visie, hebben we ook 10 vragen voorgelegd aan de vooravond van het uitkomen van zijn nieuwe boek:

Veel vragen in dit interview gaan over de economie in het algemeen, maar hij krijgt ook een aantal vragen over GOUD voorgelegd:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Gayle: "GOUDmijnaandelen kunnen nu forse koersstijgingen gaan optekenen"

De GOUDmijnaandelen zijn achtergebleven op de stijging van de GOUDprijs, maar volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg zal daar verandering in komen. 23 analisten werden gepolst naar hun mening wat de evolutie bij de GOUDmijnaandelen in de komende 12 maanden betreft.

Barrick Gold zou volgend jaar een nettowinst van 5,04 miljard dollar realiseren, of een nieuw record uit de annalen van het bedrijf. De koers van het aandeel Barrick is dit jaar met 27 % gedaald, maar de gemiddelde verwachting is dat de koers volgend jaar met 45 % zal oplopen.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

China gaat GOUDreserves uitbreiden

Volgens de LBMA (London Bullion Market Association) zal China zijn GOUDreserves in de komende jaren fors gaan uitbreiden. Wanneer men China vergelijkt met de Verenigde Staten, kan de Chinese GOUD asset allocatie slechts een kant op gaan, aldus David Gornall, voorzitter van de LBMA, op een conferentie in Hong Kong.

Procentueel gezien heeft China slechts een klein deel van hun reserves in fysiek GOUD opgeslagen. China staat slechts op de vijfde plaats van landen qua hoeveelheid GOUD. Slechts 2% van de totale reserves van China is fysiek GOUD. Ter vergelijking, de Verenigde Staten heeft 75% van de reserves in fysiek GOUD liggen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Grafieken: China op jacht naar het GOUD

China heeft sinds 2010 de grootste GOUDproductie ter wereld, maar daarnaast importeert het land ook honderden tonnen GOUD. Volgens het laatste rapport van de World Gold Council (WGC) heeft China in het derde kwartaal de koppositie van India weer overgenomen voor wat betreft de vraag naar GOUD. Onderstaande grafieken laten duidelijk zien dat China haast maakt met het voorsorteren richting het glimmende gele edelmetaal.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Interview Ron Paul over mogelijke terugkeer GOUDstandaard

Ron Paul heeft zich de afgelopen jaren sterk geprofileerd als tegenstander van de status quo in Amerika. Of het nou gaat om drugsbeleid, de rol van Amerika op het internationale toneel, de 'bailouts' aan banken en bedrijven of het geldsysteem, Ron Paul heeft overal een uitgesproken mening over. In een interview met Andy Duncan van GoldMoney praat Ron Paul over de huidige economische crisis, de mogelijke terugkeer naar een GOUDstandaard en over wat ons te wachten staat nu Obama mag beginnen aan zijn tweede termijn als president van de VS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$