Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5566 tot 5570
Bron: slimbeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Slim Beleggen? GOUD kopen dat er niet is en nooit zal komen?

Goldman Sachs verklaarde onlangs dat de bull run voor GOUD op zijn laatste benen loopt. Morgan Stanley daarentegen schuift GOUD naar voor als zijn favoriete grondstof voor 2013!

Wij volgen de mening van Morgan Stanley. Zij schuiven alvast deze argumenten naar voor:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Goedkoop GOUD kopen? Koop GOUDmijnen!

De GOUDmijnaandelen zijn de laatste jaren zo ver achter gebleven op de stijging van de GOUDprijs, dat sommige GOUDmijnen zelfs onder de totale waarde van hun reserves noteren. Het verschil tussen de GOUDprijs en de GOUDmijnaandelen is een van de  grootste ooit!

GOUD steeg dit jaar ongeveer met 10 %, maar blijft nog steeds 10 % onder zijn piek van 2011. GOUDmijnen daarentegen daalden dit jaar met 8 %. Terwijl de GOUDprijs de laatste 5 jaar verdubbelde, bleven de GOUDmijnaandelen nagenoeg gelijk. Met een ounce GOUD vandaag koop je dus veel meer GOUDmijnaandelen dan een paar jaar geleden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Helft Nederlandse GOUDreserve ligt in New York

Minister van Financiën Dijsselbloem (PvdA) heeft antwoord gegeven op een aantal vragen van de kamerleden Van Huijm (CDA) en Merkies (SP) met betrekking tot de Nederlandse GOUDvoorraad. Eén van de vragen die eerder onbeantwoord bleef was waar de Nederlandse GOUDreserve ligt. We wisten al dat ongeveer 90% van de Nederlandse GOUDvoorraad in het buitenland lag, maar nu is ook bekendgemaakt hoe die 90% verdeeld is. Het meeste GOUD blijkt in New York te liggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Meer dan helft Nederlandse GOUD in New York

Iets meer dan de helft van het GOUD van De Nederlandsche Bank ligt opgeslagen bij de Amerikaanse Federal Reserve in New York.

Verder ligt 20 procent bij de Canadese centrale bank in Ottawa, bijna 20 procent ligt in Londen en slechts 11 procent ligt bij DNB in Amsterdam. Dat meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Hier ligt 244 miljard euro aan GOUD

De Britse videoblog Periodic Videos mocht een kijkje nemen in de GOUDopslag van de Bank of England. Miljoenen mensen vergapen zich nu aan de video.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$