Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5576 tot 5580
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

IMF rapport uit 1999 legt leasing van GOUD door centrale banken bloot

Een onderzoeker die verbonden is aan de Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) heeft afgelopen week de hand weten te leggen op een vertrouwelijk rapport van het IMF uit 1999. In het rapport staat beschreven hoe in totaal meer dan tachtig centrale banken hebben meegewerkt aan het 'leasen' van een deel van hun GOUDvoorraad. Op een gegeven moment werd 15% van de officiële GOUDreserve van de betreffende centrale banken op papier uitgeleend, met als doel de prijs omlaag te drukken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Morgan Stanley: “GOUD boven in 2013″

Goldman Sachs verklaarde onlangs dat de bull run voor GOUD op zijn laatste benen loopt. Morgan Stanley daarentegen schuift GOUD naar voor als zijn favoriete grondstof voor 2013!

Wij volgen de mening van Morgan Stanley. Zij schuiven alvast deze argumenten naar voor:

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Nieuwe bankregels kunnen positief voor GOUD zijn

Door alle onzekerheid in de wereldwijde economie zijn de politieke leiders op zoek naar manieren om de problemen een halt toe te roepen. Het doel is om te zorgen dat een crisis, zoals we die in de afgelopen jaren hebben meegemaakt, niet nogmaals zal gebeuren. Één van de mogelijke oplossingen heeft te maken met de reserves van banken. Het Basel Comitee is verantwoordelijk voor het opstellen van nieuwe regels voor de banken. Door de nieuwe regels zullen banken grotere reserves moeten aanhouden.

Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Analyse GOUD week 50

Een nieuwe analyse op het meest favoriete edelmetaal van beleggers, GOUD. De GOUDprijs heeft het in de afgelopen weken niet heel goed gedaan. Als we er een daggrafiek bijpakken, dan valt zelfs te zien dat GOUD sinds 26 november in een kortetermijn neerwaartse trend is gekomen. Op het wat grotere plaatje staat daar tegenover, dat GOUD nu op een mooie steunzone is beland.

Al sinds eind augustus tot aan nu, kan er een groot zijwaarts koerspatroon worden ontdekt in de GOUDkoers. Wij gebruiken voor deze analyse de koers van de SPDR Gold Trust Shares (NYSE: GLD), die de GOUDprijs trackt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 december 2012

GOUD en zilver report (Week 49)

De afgelopen week werd zowel GOUD als zilver weer wat goedkoper. De daling van vorige week zette door en bracht de prijs van GOUD even naar €1.296 per troy ounce, het laagste niveau sinds begin augustus. De zilverprijs bereikte deze week een bodem van €801 per kilo, maar wist donderdag en vrijdag een deel van het verlies goed te maken. Ook de GOUDprijs ging aan het eind van de week weer wat omhoog. Afgelopen vrijdag noteerde een troy ounce GOUD €1.318,60 en wisselde een kilo zilver voor € €822,51 van eigenaar. Het prijsverschil met vorige week is minimaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$