Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5576 tot 5580
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

De Redders van de Wereld

Ze kunnen geen GOUD drukken, maar wel net zoveel miljarden papiergeld als de Centrale Bankiers zelf willen, met GOUD zouden ze dat nooit kunnen doen, omdat GOUD niet kan worden gemaakt uit niets. Dat is waarom GOUD en zilver, als munt, de tand des tijds heeft doorstaan​​. Immers, GOUD is "voor eens en altijd geld!"

De FED zal doorgaan met het drukken van $40 miljard per maand in hypotheek gesteunde zekerheden. Ze zullen ook daarbovenop $45 miljard per maand langlopende staatsobligaties aankopen, in totaal dus $85 miljard per maand bij drukken! Als de kortlopende obligaties opraken, worden langlopende Staatsobligaties gekocht, zonder verkoop van andere obligaties om de toenemende geldstroom te compenseren, het zogenaamd steriliseren van de geldhoeveelheid, dit is dus inflatie stimulerend. Erger nog, de rente blijft op bijna nul totdat de werkloosheid daalt tot onder 6,5%, van het huidige 7,7% niveau, de eerste keer dat een grote centrale bank haar monetaire beleid rechtstreeks verbindt aan een economische indicator.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Australische GOUDvoorraad ligt voor 99,9% in Londen

De Australische GOUDvoorraad van ongeveer 80 ton blijkt voor 99,9% in de kluizen van de Bank of England te liggen. Dat berichte het blog ausbullion gisteren, op basis van email correspondentie met Chris Collins van de Reserve Bank of Australia. Sinds eind juni vorig jaar ligt vrijwel al het GOUD van Australië in Londen, in de vorm van 400 troy ounce 'Good Delivery' GOUDstaven. Slechts 0,1% van de GOUDvoorraad ligt in het hoofdkantoor van de Reserve Bank in Sydney.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

China gaat zelf GOUD verwerken

China heeft een grote zak duiten en koopt alles wat los en vast zit. Dit is nodig om in de behoefte te voorzien die het land heeft. China koopt grote hoeveelheden grondstoffen uit het buitenland. Dit kan omdat China een enorme reserve heeft liggen. Ze hebben weinig schulden en veel geld. Ook op het gebied van GOUD hanteert China dezelfde tactiek. Het importeert voornamelijk veel fysiek GOUD uit andere landen. Wellicht komt daar binnenkort echter verandering in als het aan. Als het aan China ligt gaat het in de toekomst zelf namelijk zelf GOUD raffineren.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Willem Middelkoop: GOUD en zilver breken uit in 2013

Zilver en GOUD gaan volgend jaar echt uitbreken. Er is een supersterke bodem gevormd. GOUD stijgt in 2013 naar de 2.000 dollar en de zilverprijs gaat minimaal naar de 40 dollar. Vooral ondergewaardeerde edelmetaalbedrijven zijn nu aantrekkelijk.  Ook aandelen zijn kansrijk. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor volgend jaar.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Iran smokkelt GOUD om sancties te omzeilen

Vandaag weer een opvallend bericht, welke perfect pas binnen de eerdere berichten over Iran en het gebruik van GOUD om de sancties zoals opgelegd door de Verenigde Staten te ontwijken. Vandaag werd bekend dat Iran vermoedelijk op grote schaal GOUD verkoopt in Afghanistan in ruil voor dollars en olie. Het geld wordt vervolgens gebruik om transacties uit te voeren zodat Iran in de behoefte kan blijven voorzien ondanks de opgelegde sancties.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$