Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 5581 tot 5585
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

10 landen met de grootste GOUDvoorraden

GOUD is goed in ongewisse tijden. Centrale banken kopen het vooral als het economisch klimaat onzeker is. Er gaan stemmen op dat leden van de eurozone maar hun GOUDvoorraden moeten aanspreken als onderpand voor hun staatsschulden en om de rente op uitgifte van staatsobligaties laag te houden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Banken verwachten voortzetting van de trend van stijgende GOUDprijs

Op basis van de prognoses van zeven verschillende banken kunnen we concluderen dat de meerderheid rekent op een verdere stijging van de GOUDprijs. Vooral het stimulerende beleid door centrale banken, de extreem lage rente en het feit dat opkomende markten massaal GOUD kopen sterkt de verwachting dat de GOUDprijs blijft stijgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

GOUD en zilver report (Week 50)

Afgelopen week gingen de prijzen van GOUD en zilver opnieuw onderuit, ondanks de aankondiging van een nieuwe stimuleringsronde door de Federal Reserve op woensdag. De GOUDprijs ging in een week tijd van €1318,60 naar €1.288,45 per troy ounce, een prijsdaling van 2,28%. De prijs van zilver zakte nog iets meer weg, van €822,51 naar €788,30 per kilo. Dat is een daling van 4,16%.

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Bear&Bull Blog : Een kwestie van GOUD

'Waarom zou ik in GOUD beleggen? Een spaarboekje biedt tenminste nog een beetje rente, een klomp GOUD biedt niks.' 'Juist, maar als de wereld vergaat en de hele economie is verwoest en al je spaargeld en alle aandelen en obligaties zijn in rook opgegaan, dan zal je verdomd blij zijn dat je die klomp GOUD nog bezit.' 'En wanneer zou de wereld dan vergaan?' 'Volgende vrijdag.' 'Oei. In dat geval...'

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

GOUDanalisten hebben geen oog voor vraag uit Azië

Het is de tijd van het jaar voor prognoses en de erkende analisten zien in het algemeen stijgende GOUDprijzen in 2013. Een marktanalist van Reuters is er echter van overtuigd dat zijn collega’s bij de grootbanken teveel naar ontwikkelingen in het westen kijken, en te weinig oog hebben voor de Aziatische vraag. Wij zouden daar vervolgens nog de factor marktmanipulatie aan willen toevoegen, en het prijsplaatje voor GOUD is compleet.

Analisten zien GOUD volgend jaar gemiddeld licht boven de $1800 uitkomen. Afwijkend is daarbij de verwachting van de experts bij ABN/AMRO. Onze landgenoten zien doorzetting van het economisch herstel in de VS, en verwachten dat GOUD daarom zal zakken tot gemiddeld $1400 in 2013, en tot $1300 het jaar erop.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$