Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 5581 tot 5585
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

WGC: Trends GOUDmarkt in derde kwartaal 2012

WGC: Trends GOUDmarkt in derde kwartaal 2012 De World Gold Council (WGC) heeft vandaag haar nieuwste rapport vrijgegeven over de GOUDmarkt in het derde kwartaal van 2012. De vraag naar GOUD was in het derde kwartaal van dit jaar met 1.084,6 ton ongeveer 10% hoger dan in het vorige kwartaal. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar was de vraag naar het edelmetaal echter 11% lager. Vooral de vraag naar munten en baren was lager dan een jaar geleden, de vraag naar GOUD voor ETF's en andere beleggingsproducten nam dit jaar juist wat toe.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Video: Trends GOUDmarkt derde kwartaal 2012

 Video: Trends GOUDmarkt derde kwartaal 2012 De World Gold Council (WGC) heeft vandaag een rapport uitgebracht met de trends in de GOUDmarkt in het derde kwartaal van 2012. Daarnaast heeft het vandaag cijfers vrijgegeven over de vraag en aanbod fundamentals van de GOUDmarkt. Later vandaag publiceert Marketupdate een uitgebreide samenvatting van dit rapport. De WGC heeft ook een videoverslag op haar website geplaatst. Die kunt u hier al bekijken.

[video]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Iran koopt ook zilver om sancties te omzeilen

Eerder was al gekend dat Iran via Dubai GOUD importeert vanuit Turkije. Het GOUD wordt via handbagage meegenomen op vluchten vanuit Turkije naar Dubai alwaar het getransporteerd wordt naar Iran. Op deze manier probeert Iran de sancties tegen het land te omzeilen. Nu is er gekend dat Iran niet alleen GOUD importeert, maar ook zilver.

[...]

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Zolang dit dollarsysteem domineert hebben de VS dus de macht.

Willem Middelkoop heeft een nieuw boek geschreven, zijn vijfde, met de titel ‘GOUD en het geheim van geld.’ Speciaal voor alle lezers van rtlz.nl publiceren we vandaag het belangrijkste hoofdstuk: ‘War on gold’ gratis op onze website.

Willem beantwoordt vragen in de hoofdstuk als: Boek . Zolang dit dollarsysteem domineert hebben de VS dus de macht?   Waarom accepteerden we het dollarsysteem in 1944 eigenlijk? Ondersteunen van de dollar is de kern van strijd tegen GOUD?

Willem vindt dat iedereen het hoofdstuk over de strijd om GOUD uit het financiële systeem te bannen, bijna een derde van het boek, móet lezen. “Ook de arme studenten die het boek nog niet kunnen betalen.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Kwaliteit erts van grote GOUD- en zilvermijnen daalt

Kwaliteit erts van grote GOUD- en zilvermijnen daalt SRSrocco van SilverDoctors heeft een aantal grafieken samengesteld die laten zien hoe de ertskwaliteit van een aantal grote GOUD- en zilvermijnen de laatste jaren omlaag is gegaan. Het is gebruikelijk dat gedurende de levensduur van een mijn de ertskwaliteit steeds minder wordt, maar nu gebeurt dat tegelijkertijd bij de grootste GOUD- en zilvermijnen. De grafieken laten zien dat de winning van edelmetaal steeds kostbaarder wordt.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$