Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 5581 tot 5585
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Griekenland wil grootste GOUDproducent van Europa worden

Het Duitse Handelsblatt schrijft dat Griekenland mogelijk de grootste GOUDproducent van Europa kan worden. Het land wordt geplaagd door een diepe economische crisis en een torenhoge werkloosheid, maar tegelijkertijd bevat het land ook een aantal interessante bodemschatten. Een Canadees bedrijf wil op het schiereiland Halkidki in het noorden van Griekenland een nieuwe GOUDmijn openen.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Recordprijzen voor GOUD in 2013

GOUD stijgt al twaalf jaar aan één stuk door. Dat is een record en het lijkt er op dat er nog tenminste één jaar aan deze opmars kan worden toegevoegd.

Volgens 16 analisten, gepolst door Bloomberg, is de verwachting dat GOUD komend jaar elk kwartaal zal stijgen. Aan het einde van 2013 zal de GOUDprijs dan rond de 1,925 dollar per ounce noteren; een premie van 11 procent als wordt gekeken naar de huidige koers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Omgeving Warren Buffett ziet GOUD stijgen

De GOUDprijs kan flink schommelen, beleggers in GOUD moeten tegen een stootje kunnen én het nodige geduld kunnen opbrengen. Wie een lange termijn horizon hanteert, hoeft zich echter weinig zorgen te maken. Het GOUD heeft hogere prijzen in het vooruitzicht.

De centrale banken wereldwijd blijven geld in het systeem pompen en de nieuwe fiat money zal de GOUDprijs blijven ondersteunen. Er komt bovendien een prijsondersteunend effect uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van de platinamarkt. De platinaprijs is gestegen wegens goed nieuws uit de autosector.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Iraanse bevolking ontdekt Bitcoins als alternatief voor zwakke rial

Iran werd begin dit jaar afgesloten van het internationale SWIFT betaalsysteem en kan door het olie-embargo geen ruwe olie meer exporteren naar veel Westerse landen. Door deze handelsbeperkingen is de waarde van de Iraanse rial ten opzichte van de dollar sterk verzwakt. Als gevolg van de snelle waardedaling van de rial zoeken Iraniërs hun toevlucht in buitenlandse valuta zoals euro's en dollars, maar ook in fysiek GOUD. Ook Bitcoins worden steeds vaker gebruikt in het Iraanse betalingsverkeer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

GOUD in 2013

Naar jaarlijkse gewoonte pakken we weer uit met onze prijsvoorspellingen voor GOUD en zilver in 2013. Deze week krijgt u onze blik op toekomst voor de prijs van GOUD, volgende week sluiten we het jaar af met onze visie op zilverprijs. 2012 gaat de geschiedenisboeken in als een turbulent beursjaar. De Europese schuldencrisis kreeg een nieuwe dimensie, waardoor alle verworven zekerheden in vraag werden gesteld. Ook het groeiverhaal van de opkomende markten, met name in Azië en meer bepaald in China, kreeg het erg moeilijk. Dit terwijl de VS overeind probeert te krabbelen van de mokerslagen. De globale economie verkeert sinds 2008 in zwaar noodweer en zelfs in 2012 bleef het hard stormen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$