Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 5586 tot 5590
Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Bear&Bull Blog : Een kwestie van GOUD

'Waarom zou ik in GOUD beleggen? Een spaarboekje biedt tenminste nog een beetje rente, een klomp GOUD biedt niks.' 'Juist, maar als de wereld vergaat en de hele economie is verwoest en al je spaargeld en alle aandelen en obligaties zijn in rook opgegaan, dan zal je verdomd blij zijn dat je die klomp GOUD nog bezit.' 'En wanneer zou de wereld dan vergaan?' 'Volgende vrijdag.' 'Oei. In dat geval...'

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

GOUDanalisten hebben geen oog voor vraag uit Azië

Het is de tijd van het jaar voor prognoses en de erkende analisten zien in het algemeen stijgende GOUDprijzen in 2013. Een marktanalist van Reuters is er echter van overtuigd dat zijn collega’s bij de grootbanken teveel naar ontwikkelingen in het westen kijken, en te weinig oog hebben voor de Aziatische vraag. Wij zouden daar vervolgens nog de factor marktmanipulatie aan willen toevoegen, en het prijsplaatje voor GOUD is compleet.

Analisten zien GOUD volgend jaar gemiddeld licht boven de $1800 uitkomen. Afwijkend is daarbij de verwachting van de experts bij ABN/AMRO. Onze landgenoten zien doorzetting van het economisch herstel in de VS, en verwachten dat GOUD daarom zal zakken tot gemiddeld $1400 in 2013, en tot $1300 het jaar erop.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Queen Elizabeth bezoekt kluis Bank of England

Queen Elizabeth heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan een GOUDkluis van de Bank of England. Hier liggen duizenden GOUDstaven van ongeveer 12,5 kilo opgeslagen, de zogeheten 'Londen Good Delivery Bars'. Verspreid over Londen zijn er negen van dit soort kluizen, waar in totaal voor bijna €250 miljard aan GOUDstaven bewaard worden.

Bron: zilverpaul.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Lessen van Ludwig

“Het belang van een GOUDgedekte munt is dat de koopkracht van zo’n munt niet beinvloed kan worden door de op een bepaald moment aan de macht zijnde politieke zienswijzen of heersende opvattingen. Het koppelen van de waarde van geld aan GOUD werpt een dam op tegen elke politieke opvatting die door monetaire maatregelen een bepaalde sociale groep wil bevoordelen ten koste van een andere sociale groep. GOUD betekent vrijheid. Het is daarom dat Lenin, Mussolini en Hitler het bezit van prive GOUD verboden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Klinken op een ‘GOUDen’ 2013

Nog even en 2012 gaat alweer de geschiedenisboeken in. Het was een goed beursjaar en 2013 dient zich nu al aan als een jaar vol spektakel, maar voor ons primeren enkele thema’s, waaronder GOUD.

Bij Slim Beleggen zijn we er al langer van overtuigd dat de GOUDprijs nog (veel) hoger kan in de komende jaren. Diegene die nog niet mee is in het GOUDverhaal, kunnen we nog eens wijzen op de onderstaande argumenten die wijzen op een stijgende prijs van GOUD in de komende jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$