Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 5591 tot 5595
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Grafieken: Relatie GOUD met de dollar en GOUD met de euro

Grafieken: Relatie GOUD met de dollar en GOUD met de euro Via twitter kwamen twee grafieken voorbij die beide een interessante gelijkenis laten zien, maar die toch niet helemaal hetzelfde zijn. De ontwikkeling van de GOUDprijs blijkt vrij nauwkeurig geprojecteerd te kunnen worden op de officiële staatsschuld van Amerika. Tegelijkertijd blijkt de ontwikkeling van de GOUDprijs ook mooi in de pas te lopen met de totale passivazijde van de balans van de ECB.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

10 vragen aan Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is natuurlijk geen onbekende in de wereld van GOUD en geld. Het wordt weleens tijd, dat hij ten tonele verschijnt in de "10 vragen aan" -rubriek van Edelmetaal-Info.

Het uitkomen van zijn nieuwe boeken is een mooie aanleiding voor dit interview:

[...]

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Banken zetten in op Romney en verliezen (Ofwel: een slecht trade)

Het jaar is nog niet voorbij en een top drie samenstellen van de slechtste trades is dus ook wat voorbarig. Maar als we daar nu al aan zouden beginnen dan zijn er twee posities die ongetwijfeld zilver en GOUD verdienen:

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Minder GOUDvoorraad zorgt niet voor hogere prijzen

James Turk en Juan Castañeda van de University of Buckingham berekende dat de GOUDvoorraad bovengronds momenteel 155.000 ton GOUD bedraagt, dit is 10 % minder dan eerst gedacht. Het verschil van 16.000 ton vertegenwoordigt ongeveer een waarde van € 645 miljard.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Minder platina uit de grond van Zuid Afrika

Er zijn verschillende redenen waarom platina een zeer interessant edelmetaal is om te volgen. Focus op GOUD is goed, maar ook platina haalt hele mooi rendementen, ook in de tijd dat GOUD een aantal stappen terug heeft gedaan.

In augustus 2012 daalde de productie van platina met iets meer dan 2,5 procent in vergelijking met juli. De belangrijkste reden voor de daling van de productie is de onrust die er is geweest in Zuid Afrika onder werknemers van de verschillende platinamijnen in het landLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$