Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 561 tot 565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

GOUD is het perfect alternatief in deze globale economische storm

GOUD is het perfecte alternatief in een wereld waar een economische storm woedt. Beleggers nemen steeds meer risico terwijl er steeds minder rendement te rapen valt. In deze omgeving zal GOUD dienen als bescherming, aldus het World Gold Council.

De lage kwaliteit van obligaties en de overwaardering van de aandelenmarkt zal ervoor zorgen dat beleggers steeds meer in de richting van GOUD kijken. Dat zien we ook aan de GOUD-ETF’s die tot 31 juli 630 ton GOUD toevoegden aan hun reserves.

Vorige week was er het bericht dat er weinig interesse was van beleggers om een nieuwe uitgifte van de 10-jarige Japanse overheidsobligatie te kopen. Dit is volgens sommige het signaal dat beleggers hun geloof in de centrale banken verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Een GOUDen munt van $4 is nu … $60.000 waard

In 1879 kreeg de Philadelphia Mint de opdracht om een $4-munt te slaan. Deze munt zou dienen om de Verenigde Staten op het toneel van de internationale handel te zetten. De poging flopte waardoor er slechts 425 munten werden geslagen. Een van deze munten is nu zo’n $60.000 waard.

In de jaren 1880 was het blijkbaar nog te vroeg voor de Amerikanen om aan internationale handel te denken. Maar wie een van de 425 munten in zijn bezit heeft, kan er tegenwoordig nog veel geld aan verdienen. Deze munt gaat onder de veilinghamer voor $50.000 tot $60.000 maar anderen brengen zelfs miljoenen op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

21 bizarre feiten over GOUD

Wist je dat er GOUD in ons lichaam zit? Of dat een GOUDen munt van $20 ooit werd verkocht voor $7,6 miljoen? Er wordt meestal over GOUD gesproken als een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld, maar het gele edelmetaal is veel meer dan dat.

Onderstaande lijst somt 21 bizarre feiten over GOUD op die je waarschijnlijk nog niet wist:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 6 augustus 2016

GOUDprijs -1,7% Zilverprijs -2,95% na banencijfer VS

De prijzen van GOUD en zilver daalden gisteren flink na een sterk banencijfer uit de VS. Ondanks de daling staat de GOUDprijs......

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

GOUDprijs stijgt door falend monetair beleid

De stijging van de GOUDprijs is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het verlies van vertrouwen in het monetaire beleid van centrale banken en in staatsobligaties. Dat schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport dat eerder deze week werd vrijgegeven. Door de extreem lage rente moeten beleggers meer risico's nemen om rendement te maken, risico's die ze proberen af te dekken door een groter gedeelte van hun vermogen in GOUD te bewaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$