Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 5601 tot 5605
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Kazachstan slaat hard toe op de GOUDmarkt

In de media horen we eigenlijk alleen maar China, India en Brazilië die actief bezig zijn op de GOUDmarkt. Maar ook Kazachstan is hard bezig op de GOUDmarkt, en koopt in grote hoeveelheden GOUD op om de reserves aan te vullen. Opmerkelijk is dat het GOUD vooral binnen de eigen landsgrenzen wordt opgekocht van eigen inwoners.

Het afgelopen jaar zag Kazachstan de GOUDreserves met ongeveer 30% stijgen. Het land slaat GOUD in om een buffer te hebben voor wanneer er slechtere tijden aankomen. Als gevolg van het inkoopprogramma is de economische positie van het land met ongeveer 10% verbeterd. Eerder dit jaar gaf Kazachstan al om volop voor GOUD te gaan, zo is de doelstelling op dit jaar de reserves met bijna 25 ton te vergroten, waardoor het land bij de top 35 van landen komt met de grootste GOUDreserve.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Een nieuw GOUDsysteem

Volgens Murray Rothbart, een Amerikaans econoom, is alleen een door 100% GOUD gedragen Amerikaanse dollar een goed systeem om op te bouwen, want alleen dan bestaat er geen inflatie of golfconjunctuur meer.

Is het mogelijk een oplossing te formuleren die de hoeveelheid GOUD in de kluizen deelt door de hoeveelheid dollars in omloop. Of andersom, een deflatie van de dollar naar de huidige GOUDkoers. Met al het GOUD in de kluizen (17.000 ton) zouden ze een wereldreserve munt moeten kunnen dragen, ondanks dat de helft van het GOUD niet van Amerika zelf is.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

GOUD verliest deze week 1,3%

Het is alweer de vijfde week op rij dat de GOUDprijs weer in de min terecht is gekomen. Ook deze week verloor het edelmetaal weer meer dan 1% ten opzichte van de laatste stand van de week ervoor. GOUD begon de week met een koers van 1707 dollar per troy ounce, en het was belangrijk dat dat grens van 1700 dollar niet doorbroken zou worden. Maar op vrijdag 2 november ging het mis, de GOUDprijs dook naar een dieptepunt van 1685 dollar per troy ounce.

In één dag verloor de koers van het edelmetaal maar liefst 31 dollar, oftewel 1,8%. Dankzij eerdere dagelijkse stijgingen bleef de schade daarmee beperkt tot een verlies van 1,3% over de gehele week gezien. De belangrijkste reden voor de grote daling zijn de meevallende banen cijfers in de Verenigde Staten. Deze waren veel beter dan verwacht!

Bron: kijkmagazine.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Franse vinding haalt GOUD uit afvalwater.

Een Frans bedrijf gaat een filtersysteem op de markt brengen dat allerlei metalen uit afvalwater kan terugwinnen.

Industrieel afvalwater bevat vaak een hele reeks aan metalen. Het water wordt wel gezuiverd, maar de metalen blijven vaak achter omdat het te duur is om ze eruit te halen. Het Franse Magpie Polymers, een spinoff van het opleidingsinstituut Ecole Polytechnique, heeft een manier gevonden om dat toch voor elkaar te krijgen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Russisch schip met GOUD erts vermist

Vandaag is een opvallend bericht naar buiten gekomen. Naar het schijnt zijn de Russische autoriteiten al enkele dagen op zoek naar een Russisch vrachtschip met daarin 700 ton GOUD erts aan boord. Het schip met de naam Amurskaya vertrok de afgelopen week op weg naar Feklistov maar kwam nooit aan.

Russische reddingsteams zijn al enkele dagen op zoek naar het schip, maar hebben het nog niet kunnen vinden. Naast mogelijk echt puur GOUD bestaat het meerendeel van de lading uit stenen en aarde, hierdoor is het onwaarschijnlijk dat het schip is gekaapt.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$