Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 5611 tot 5615
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Flashcrash in GOUD volgens Goldprice?

Wie de GOUDprijs de afgelopen dagen heeft gevolgd op www.goldprice.org zag een merkwaardig patroon. Drie dagen op rij ging de GOUDprijs op het meest rustige tijdstip opeens met $20 per troy ounce omlaag, om vervolgens weer met $20 te stijgen. De daling vond steeds plaats in het half uur waarin de handel aan de New York Globex gesloten is en alleen Sydney nog open is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Wethouder uit Montana wil met GOUD en zilver betaald worden

Het verzoek van wethouder Jerry O'Neil uit Montana om zijn salaris te laten betalen in GOUDen en zilveren munten is onlangs afgewezen. De man, afkomstig uit Columbia Falls, stuurde eerder deze maand een brief waarin hij zijn voorstel kracht bijzette. O'Neil is van mening dat de Amerikaanse dollar op instorten staat, gezien de ernst van de economische crisis en de hoogte van de staatsschuld.

Bron: Solidor.com
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Hayek, Keynes en de Farao waren niet zo dom

Niets wat de overheid onderneemt zal de financiële problemen van het land oplossen. De schulden en tekorten zijn te groot. Zelfs als de belastingontvangsten worden verdubbeld, zal de overheid nog steeds een tekort hebben.

Maar hun antwoord is en blijft, doorgaan met meer gelddrukken met als uiteindelijk gevolg inflatie en sluipend verlies van koopkracht voor de burgers, als ze minimaal geen GOUDen en zilveren munten hebben gespaard.

[...]

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Schiff: GOUD als fiscal cliff play [video]

Misschien is het wel de grootste 'goldbug' ter wereld en het is dan ook niet verassend dat Peter Schiff positief is op GOUD. Er is volgens Schiff op dit moment één goede trade: GOUD kopen met oog op de fiscal cliff.

[... + video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Meer dan 80% van Oostenrijkse GOUDreserve ligt in buitenland

Oostenrijk heeft, net als Nederland en Duitsland, een aanzienlijk gedeelte van haar GOUDvoorraad elders opgeslagen. De centrale bank van het land maakte onlangs bekend dat 224,4 ton GOUD (ongeveer 80% van de totale GOUDvoorraad) ligt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk. Een beperkte hoeveelheid van 6,9 ton ligt in buurland Zwitserland, terwijl Oostenrijk maar 48,7 ton GOUD in haar eigen kluis heeft liggen (17%).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$