Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 5611 tot 5615
Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Indiase centrale bank verbiedt GOUD kopen met geleend geld

De centrale bank van India heeft banken gevraagd om geen leningen te verstrekken aan klanten die het geld willen gebruiken om GOUDen ornamenten en munten te kopen. Deze maatregel is in het leven geroepen om weerstand te bieden aan het “excessieve gebruik van GOUD”. Met deze beslissing maakt de centrale bank van India ook een einde aan de discussie tussen juweliers en banken ten aanzien van het lenen om GOUD te kunnen kopen. Juweliers die werkkapitaal nodig hebben en daarvoor leningen afsluiten bij de bank zouden ontzien worden door de banken.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Grafieken: GOUDprijs versus balanstotaal centrale banken

Zero Hedge publiceerde maandag een aantal interessante grafieken uit een rapport van Société Générale. Deze grafieken laten zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDprijs en het gezamenlijke balanstotaal van een aantal centrale banken. Ook blijkt er een vrij sterke correlatie te bestaan tussen grondstofprijzen en de groei van de wereldhandel.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnam wil GOUDrekeningen bij banken aan banden leggen

Vietnam wil GOUDrekeningen bij banken aan banden leggen Vietnam heeft geen plannen om binnenkort GOUD te importeren, omdat het edelmetaal niet noodzakelijk zou zijn en omdat het de economie niet zou helpen. Dat heeft de Vietnamese centrale bank onlangs gezegd. Volgens Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV) wil de centrale bank niet meer buitenlandse reserves omzetten in GOUD om op die manier het publiek te ontmoedigen GOUD te kopen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Duitse centrale bank wil inspectie GOUDreserves bij Fed

Der Spiegel heeft de Duitse centrale bank toestemming gegeven om een inspectie uit te voeren op de Duitse GOUDreserves die bij de Amerikaanse Fed opgeslagen liggen, en om een klein deel ervan terug te vorderen naar Duitsland.

De actie is een gevolg van aanhoudende geruchten in de media dat de werkelijke GOUDvoorraden van westerse landen kleiner zijn dan de reserves die officieel worden gerapporteerd. Ook is recentelijk een aantal keer aangetoond dat officieel goedgekeurde GOUDstaven voor een deel bestaan uit wolfraam, een metaal met hetzelfde soortelijk gewicht als GOUD, maar een stuk minder waard.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Column Kees de Kort | De salamitactiek van Nederlandse politici

Kees de Kort ziet positieve punten in het regeerakkoord. "De grote partijen zijn het er over eens dat de GOUDen tijden voorbij zijn. Er moet wat gebeuren. Tandenknarsen en samengeknepen billen, maar ze zijn bereid wat te doen."

Toch zijn de maatregelen te voorzichtig, zegt De Kort. "Het is weer een beetje rommelen in de marge. Ze erkennen de problemen en zien dat er iets moet gebeuren. Maar dan blijft het toch bij het knopje draaien naar 5.4 in plaats van 5.6. Een knopje op 3.2 in plaats van 3.4."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$