Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5616 tot 5620
Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Schiff: GOUD als fiscal cliff play [video]

Misschien is het wel de grootste 'goldbug' ter wereld en het is dan ook niet verassend dat Peter Schiff positief is op GOUD. Er is volgens Schiff op dit moment één goede trade: GOUD kopen met oog op de fiscal cliff.

[... + video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Meer dan 80% van Oostenrijkse GOUDreserve ligt in buitenland

Oostenrijk heeft, net als Nederland en Duitsland, een aanzienlijk gedeelte van haar GOUDvoorraad elders opgeslagen. De centrale bank van het land maakte onlangs bekend dat 224,4 ton GOUD (ongeveer 80% van de totale GOUDvoorraad) ligt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk. Een beperkte hoeveelheid van 6,9 ton ligt in buurland Zwitserland, terwijl Oostenrijk maar 48,7 ton GOUD in haar eigen kluis heeft liggen (17%).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

GFMS: Rapport zilvermarkt november 2012

Zoals de World Gold Council regelmatig rapporten uitbrengt over de stand van zaken op de GOUDmarkt, zo bericht het GFMS van Thomson Reuters over de zilvermarkt. In een recent vrijgegeven rapport over de maand november maakt het GFMS de industriële vraag naar zilver inzichtelijk. Het GFMS verwacht dat de industriële vraag pas in 2014 weer zal aantrekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Optiemarkten geven GOUD extra ‘punch’

Het sentiment voor het GOUD bij de analisten van de grote banken en beurshuizen wordt steeds optimistischer. Tom Kendall, de meest betrouwbare voorspeller van de GOUDprijs in de afgelopen twee jaar, ziet volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg de GOUDprijs volgend jaar gemiddeld 1.880 dollar bedragen.

Jochen Hitzelfd van UnicCredit, die het op één na beste track record heeft, heeft een objectief van 1.950 dollar (inclusief ruimte voor een verrassing in positieve zin). Deutsche Bank AG’s Daniel Brebner is de  nummer 3 en hij ziet de GOUDprijs in Q3 van 2013 op 2.300 dollar staan!

Bron: Solidor.com
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Nieuw Socialisme

Na correctie voor schulden en inflatie blijkt dat per saldo niemand rijker is geworden. Ze kunnen in het algemeen welgestelder zijn geworden. Maar, sommigen zijn enorm veel rijker geworden. Over het geheel genomen, als de schulden van het verleden worden bijgeteld, is het land helemaal niet rijker geworden. Sinds het einde van de GOUDen standaard in 1971, zijn de netto lonen na belastingen, per hoofd van de bevolking niet meer gegroeid. “Gemiddeld zijn we niet rijker geworden over de afgelopen 40 jaar …”

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$