Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 5621 tot 5625
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 42

Deze week wil ik de nieuwsbrief van Richard de Feber even onder de aandacht brengen. Daarnaast kijken we naar een idioot voorstel van President Hollande, de obligaties en naar GOUD.

Richard de Feber van GOUDportal.nl heeft ook een dagelijkse gratis nieuwsbrief. U ontvangt dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag. Daarnaast schrijven Marc Haagen, Richard de Feber en ikzelf regelmatig een dagcommentaar. Inschrijven doet u hier.

Obligatiebeleggers worden aanzien als de slimste van de klas.
Zij zien problemen veel eerder aankomen dan aandelenbeleggers. Ze maken ook grondiger hun huiswerk. Als ze problemen verwachten, eisen ze een hogere opbrengst door middel van een hogere rentevoet. Maar waarom blijven die obligatiebeleggers dan obligaties kopen van Amerika, of andere zo genoemde veilige havens waarvan de overheidsfinanciën een puinhoop zijn. Omdat Amerika bijvoorbeeld geld kan printen zoveel het wil, via de Federal Reserve. Een obligatiebelegger kijkt maar naar 1 ding: krijg ik mijn geld terug op het einde van de periode. Doordat de FED print als zot, is het antwoord voorlopig nog JA!! En daarom blijft de Amerikaanse obligatie zo populair.

[...]

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme GOUD-, olie- en gasvoorraden niet?

Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse GOUDwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de GOUDwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste GOUDproducent van Europa wordt. Gemeten naar de GOUDkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Zink gaat een GOUDen tijd tegemoet

Hoewel op dit moment de pakhuizen voor zink overstromen door de opgestapelde inventarissen, en de prijzen redelijk laag staan, zijn marktspecialisten radeloos waar ze op de middellange termijn het metaal vandaan moeten halen.

Scotiabank, een van de grote Canadese grondstoffenspecialisten, gelooft dat we op termijn in zink een hausse tegemoet gaan, die ingeleid wordt door het afknijpen aan de aanbodkant en het achterblijven van productie uit nieuwe mijnen. Een aantal grote mijnen, Brunswick 12 in Canada, Century in Australië, en Lisheen in Ierland, zijn binnen een paar jaar uitgeput. Daartegenover staat dat er weinig nieuwe projecten in die periode tot productie zullen komen, en de grote mijnbouwers besteden op dit moment weinig aandacht aan pogingen om hun bestaande mijnen uit te breiden. Van de grote westerse mijnbouwers doet er geen enkele significante investeringen in zink.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Bill Gross kiest voor aandelen en GOUD

Bill Gross is in de Verenigde Staten een begrip, de fondsbeheerder van PIMCO geldt als één van de grootste kenners van de obligatiemarkten in de wereld. Op basis van zijn ervaring durft Gross vaak zijn nek uit te steken, waarbij zijn voorspellingen niet altijd bewaarheid worden.

Vorig jaar bouwde hij zijn posities in Treasuries af, enigszins voorbarig zoals achteraf bleek. Maar in de grond zit in de uitspraken van Gross wel een grond van waarheid. Hij gelooft dat staatsobligaties momenteel beter vermeden kunnen worden wegens te duur.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Chinese stofzuiger voor GOUD gaat in overdrive: import Australië +905%

De Chinezen zetten tegen een waanzinnige snelheid hun overtollige dollars om in GOUD. Dat bleek al uit onze uitvoerige rapportering over de explosieve importcijfers van GOUD uit Hong Kong (hier, hier en hier).

Nu blijkt uit de nieuwste cijfers van de GOUDexport van Australië, verschenen op de site van The Australian, dat ook hier de grote slokop tegenwoordig China is.

De verkoop van Australisch GOUD aan China steeg in de eerste 8 maanden van dit jaar met +905% (en dit is geen tikfout!). In totaal werd al voor 4,2 miljard dollar GOUD ingekocht door de Chinezen in Australië, waarmee het gele edelmetaal inmiddels de verkoop van steenkolen achter zich laat.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$