Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 5631 tot 5635
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Gebruik GOUD als onderpand voor zwakke eurolanden'

Zwakke eurolanden als Italië en Portugal zouden hun GOUDvoorraad moeten inzetten om goedkoop te kunnen lenen.

Dat stelt hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger zaterdag in de Telegraaf. “Er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken.”

De hoogleraar denkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) een dergelijke beslissing over de GOUDvoorraad kan doordrukken. Volgens de statuten is het namelijk toegestaan edelmetalen als onderpand te nemen voor een lening.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Duitsland haalt GOUD terug uit Amerika

Een Duitse rechtbank heeft gevraagd dat de Bundesbank maatregelen neemt om een audit uit te voeren op het Duitse GOUD dat ondergebracht is in kluizen in het buiten, en voornamelijk die in New York. De rechtbank wil er zeker van zijn dat de 3.400 ton GOUD nog bestaat aangezien die nog nooit zijn gecontroleerd. Naast New York heeft Duitsland nog GOUD liggen bij de Bank of England en The Bank of France.

In afwachting van de onderhandelingen heeft de Bundesbank alvast besloten om de komende 3 jaar 50 ton GOUD per jaar te verschepen van New York naar Duitsland. Duitsland heeft de op een na grootste GOUDreserves in de wereld, na Amerika. Het GOUD dat in Duitsland zelf ligt is ook nog nooit ge-audit, ook niet op hoeveelheid en gewicht. De Duitse rechtbank vraagt nu met drang dat de Bundesbank werk maakt van een correcte inventaris van het Duitse GOUD.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

De crash in zilver

Wist je dat de GOUD- en zilvermijnen dit jaar beter presteerden dan de edelmetalen zelf?

John Murphy van Stockcharts maakte de analyse en kwam tot deze opmerkelijke vaststelling. Niet meteen wat je zou verwachten, toch? Het geeft een beetje aan hoe negatief het sentiment ten opzichte van de mijnaandelen nog steeds is, vind je niet?

Een ander goede indicator voor het sentiment, is mijn mailbox.Paniek alom! Eén lezer “bedankte” mij voor het advies om zilver te kopen. Hij heeft mijn advies wekenlang genegeerd en ging dan eindelijk overstag en kocht zilver precies op de top van $34. Volgens hem is de prijs van zilver momenteel aan het crashen.

Wat?? Een crash in zilver?? De prijs is amper 10% gedaald ten opzichte van de topkoersen. In vergelijking met de lows van augustus, zit je zelfs nog met een winst van 20%. Wie dergelijke schommelingen als een crash omschrijft, heeft op de beurs niets te zoeken.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Bundesbank gaat zijn GOUDstaven natellen

De Duitse centrale bank gaat al haar GOUDstaven zorgvuldig controleren en deels repatriëren. De Duitse Rekenkamer heeft de Bundesbank dat opgedragen omdat de GOUDreserve nooit nageteld, op echtheid gecontroleerd of gewogen is.

De 3.396 ton fysiek GOUD van de Bundesbank (waarde: 144 miljard euro) wordt bewaard op vier locaties. Iets minder dan de helft van de GOUDbaren ligt in de kelder bij de Federal Reserve in New York. De Bank of England in Londen en de Banque de France in Parijs beheren eveneens een deel van het Duitse GOUD (respectievelijk 450 en 374 ton). De rest ligt in Frankfurt.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Akkoord in GOUDmijnsector Zuid-Afrika

Vakbonden van mijnwerkers en grote GOUDmijnbouwbedrijven in Zuid-Afrika hebben een overeenkomst bereikt over loonsverhogingen. Daarmee komt een einde aan maanden van arbeidsonrust in de GOUD- en platinamijnen die aan tientallen mijnwerkers het leven hebben gekost.

De mijnwerkers in de GOUDmijnen krijgen er tussen de 11 en ruim 20 procent bij, zo bevestigde een organisatie van werkgevers donderdag. De vakbonden meldden dat de leden een nieuwe loonstructuur hadden geaccepteerd. 'Het ergste in de GOUDsector is voorbij', aldus een woordvoerder van de bonden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$