Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5636 tot 5640
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Klokhuis over geld en de Nederlandsche Bank

Afgelopen vrijdag ging het educatieve kinderprogramma Klokhuis over geld. Daarin was ook Klaas Knot van de Nederlandsche Bank aan het woord. In een kort filmpje van 15 minuten laat Klokhuis zien welke watermerken er op het geld zitten en wordt kort uitgelegd hoe de DNB erop toeziet dat er vertrouwen blijft in de waarde van het geld. Ook de kluis van DNB wordt in beeld gebracht. Een saillant detail: de GOUDstaven liggen dieper in de kluis verstopt dan de pallets met nieuw briefgeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

De zilverexplosie van '70 is niets met wat ons nu te wachten staat

Tijdens een interview op PracticalBull.com zegt David Morgan dat de zilver supply squeeze van 1980 niets zal zijn vergeleken met hetgeen ons nu te wachten staat. Tijdens de jaren ’70 steeg de zilverprijs al eens van $ 5 naar $ 50.

Morgan wijst erop dat de industriële- en investeringsvraag naar zilver de drijvende kracht zijn achter een nieuwe stijging van de zilverprijs. 54 % van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie. Deze vraag kan met de economische malaise dalen, maar in beperkte maten. Deze daling zal volledig teniet gedaan worden door een sterkere stijging vanuit de investeringshoek naar edelmetalen die zijn waarde behouden (zoals GOUD).

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

CME verlaagt margeverplichtingen GOUD- en zilvercontracten

De CME Group heeft de margeverplichtingen voor contracten GOUD en zilver verlaagd. Daardoor hoeven participanten vooral minder geld in te leggen om een contract af te kunnen sluiten dan voorheen het geval was. De CME past de margeverplichtingen regelmatig aan om de hoeveelheid speculatief geld in de markt te 'reguleren'. Niet alleen de margeverplichtingen voor edelmetalen, maar ook die voor koper en aardgas werden verlaagd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Zwitserse Metalor gaat GOUDsmelterij bouwen in Singapore

Metalor gaat haar activiteiten in het Verre Oosten verder uitbreiden, want een nieuwssite uit Singapore schrijft op haar website dat het Zwitserse bedrijf $15 miljoen gaat investeren in een nieuwe smelterij. De bouw hiervan moet in de tweede helft van volgend jaar gereed zijn. Metalor verwacht dat deze smelterij zal voldoen aan de vraag van GOUDbanken in Zuid-Oost Azië, bedrijven die GOUD recyclen en de industrie in het algemeen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

WGC: Trends GOUDmarkt in derde kwartaal 2012

WGC: Trends GOUDmarkt in derde kwartaal 2012 De World Gold Council (WGC) heeft vandaag haar nieuwste rapport vrijgegeven over de GOUDmarkt in het derde kwartaal van 2012. De vraag naar GOUD was in het derde kwartaal van dit jaar met 1.084,6 ton ongeveer 10% hoger dan in het vorige kwartaal. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar was de vraag naar het edelmetaal echter 11% lager. Vooral de vraag naar munten en baren was lager dan een jaar geleden, de vraag naar GOUD voor ETF's en andere beleggingsproducten nam dit jaar juist wat toe.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$