Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 5641 tot 5645
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'Zilver is het cyclische broertje van GOUD'

Zowel de GOUD- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,Zilver is het cyclische broertje van GOUD'', aldus Georgette Boele van ABN Amro

De prijs voor een kilo GOUD stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Turk verwacht een short squeeze in GOUD en zilver

James Turk liet aan King World News weten dat er momenteel een zwaar gevecht gaande is tussen de verkopers van papier GOUD en de kopers van fysiek GOUDGOUD en zilver staan dicht bij een opwaartse uitbraak. Als GOUD de $ 1.780 en zilver de $ 35 doorbreekt, kan het snel veel hoger gaan.

Turk liet weten:  “This will be a move which probably scares the dickens out of the central planners.  It's no wonder they are doing everything they can to keep the precious metals under these critical resistance levels.  But the metals keep bouncing back, which is a key observation to make here.”

Er is een enorme verkoopdruk bij papieren verkopers. Dit is te zien aan de open interest die geëxplodeerd is op de Comex. De aanhoudende koopdruk  van fysiek edelmetaal is te zien doordat deze telkens aantrekt wanneer de prijzen dalen.

[...]

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'GOUD kan record 2011 dit jaar evenaren'

De prijs van GOUD zal nog dit jaar het record van 2011 evenaren. Dat stellen analisten van Saxo Bank. Zij verwachten dat de prijs van 1921 dollar per troy ounce bereikt wordt.

Dat heeft de grondstoffenexpert van de Deense bank, Ole Hansen, gezegd. 

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Roemenië wil GOUD terug van Rusland

Roemenië wil de 93,4 ton aan fysiek GOUD die in Rusland opgeslagen ligt weer terug brengen naar eigen land. Het GOUD werd tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Rusland gebracht, om te voorkomen dat de Duitsers het zouden vinden en in beslag zouden nemen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De rijkste man ter wereld koopt GOUD

De rijkste man ter wereld en de meest succesvolle zakenman ziet het wel zitten met GOUD. De Mexicaan Carlos Slim heeft een nieuwe deal gesloten ter waarde van $ 750 miljoen om de Ocampo GOUDmijn te kopen van AuRico Gold. Dit is de grootste GOUDdeal van een Mexicaans bedrijf en geeft een goede indicatie waar de rijkste man ter wereld zijn geld in wil steken.

Carlos Slim is de rijkste man ter wereld sinds 2010. Hij bezit een verscheidenheid aan bedrijven op het gebied van communicatie, technologie, retail, financiën, telecom,… noem maar op. Slim maakte vooral furore met América Móvil, wat hem naar de nummer 1 heeft gestuurd. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op $ 69 miljard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$