Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5651 tot 5655
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

US mint verkoop in november meer GOUDen munten

Beleggers wereldwijd kochten in november meer GOUDen munten van de United States Mint dan in de maanden ervoor. Deze week maakte de US Mint de balans op en zag het vooral de populariteit van GOUDen Eagle en GOUDen Buffalo toenemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Flashcrash in zilver volgens Kitco?

Afgelopen week zagen we dat de GOUDprijs drie dagen op rij kortstondig flink onderuit ging, om vervolgens weer te herstellen alsof er niets aan de hand was. Of het nou ging om een echte flashcrash of een bug weten we niet. Afgelopen maandag was het opnieuw raak, maar dit keer was het vooral de zilverprijs die flink onderuit ging. SilverDoctors was er op tijd bij om de flashcrash in zilver van 6,7% vast te leggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Alles wijst op hogere GOUDprijzen

De stijgende inflatieverwachting en een zwakke US dollar zijn 2 factoren die een positieve invloed hebben op de GOUDprijs. De uitbraak van de GOUDprijs in augustus kan bijvoorbeeld toegeschreven worden aan de stijgende inflatie in Amerika en een daling van de US Dollar Index (DXY) van 6 %.

Hoewel de dollar kan versterken op korte termijn, blijft de lange termijn trend dalend. De herverkiezing van Obama zorgt ook voor hogere inflatieverwachtingen. Deze mix zorgt voor een perfecte mix voor een hogere GOUDkoers.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Uitsterven en bloei in de junior GOUDsector: vooruitzicht voor 2013

Twee grote kenners van de junior GOUDsector (de GOUDexploratiebedrijven waarin ons fonds voor een belangrijk deel is belegd) hebben geconstateerd dat er volgend jaar veel kleine exploratiebedrijven ten onder zullen gaan in het huidige slechte financiële klimaat. Maar daartegenover staat dat de paar bedrijven die wel goede projecten hebben erg in trek zullen zijn bij de grote producenten.

Volgens berekeningen van John Kaiser zal in 2013 50% van deze juniors niet in staat zijn om de lopende kosten te betalen, en zal een verdere 20% geen exploratie van betekenis kunnen uitvoeren. Dus 70% van alle juniors zal niet aan voldoende financiële middelen kunnen komen en failliet gaan of de winterslaap opzoeken. Brent Cook voorspelt dat exploratie ‘hotspots’ van de afgelopen jaren zoals de Yukon en Colombia leeg zullen lopen, en dat er veel land vrij komt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

George Soros zet serieus in op GOUD en GOUDmijnen

De laatste tijd is George Soros meermaals in het nieuws gekomen doordat zijn fonds zijn posities in GOUD fors heeft opgetrokken. Zo heeft het beleggingsfonds van de miljardair zijn aandelen in het GOUDfonds GDL fors opgetrokken van 884.400 aandelen naar meer dan 1,3 miljoen aandelen. Dit komt neer op een investering van ongeveer $ 200 miljoen!

Ook verhoogde Soros zijn positie in GDX gold miners ETF van 1 miljoen aandelen tot over de 2,3 miljoen aandelen. Maar het fonds van George Soros nam ook een call optie ter waarde van $ 9 miljoen op GDX.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$