Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5651 tot 5655
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt export GOUD

Iraanse centrale bank beperkt export GOUD Iraniërs kunnen niet langer GOUD exporteren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de export van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling GOUDprijs over afgelopen dertig jaar

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling GOUDprijs over afgelopen dertig jaar Op de website SeasonalCharts.com zijn verschillende grafieken te vinden die inzichtelijk maken hoe aandelen, valuta en metalen maandelijks gepresteerd hebben over de afgelopen dertig jaar. De grafieken laten zien dat GOUD gemiddeld vooral in de tweede helft van het jaar in prijs stijgt, terwijl koper, zilver en palladium juist de sterkste prijsstijging zien in de eerste helft van het jaar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Blijven junior gold miners het beter doen dan de rest?

GOUDmijnaandelen hebben het de laatste tijd al beter gedaan dan fysiek GOUD en de S&P500. Deze trend zal vermoedelijk aanhouden. De laatste 6 maanden hebben de zilvermijnen (SIL) en de GOUDmijnen (GDX) het alvast beter gedaan dan de rest.

Lagere winstcijfers en een tragere groei kan de stijging van blue chips vertragen. Ook nu dat de junior mijnaandelen een pauze nemen, doen ze het nog bijzonder goed ten opzichte van fysiek GOUD en de S&P500. Er is een rotatie aan de gang van grote mijnbedrijven naar junior mijnbedrijven, ook dit zal de vraag naar junior gold miners ondersteunen.

[grafiek]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Latijns Amerikaanse miljardairs stappen in GOUDmijnaandelen

Waar ga je naartoe met je geld als je tot de rijksten der aarde behoort? Mobiele telefonie? Nanotechnologie? Twee Latijns Amerikaanse miljardairs zien de noodzaak om in ieder geval een deel van hun geld te investeren in hard assets, en dan met name daar waar GOUD uit de grond gehaald wordt.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Ook Ecuador wil fysiek GOUD repatriëren

Het begint een trend te worden: GOUD repatriëren.  Na Zwitserland, Venezuela en Duitsland, is Equador het volgende land dat zijn GOUD terug naar huis wil halen. Ondanks dat Ecuador maar een GOUDvoorraad van 26,3 ton heeft, wil het toch graag zicht hebben op het eigen GOUD. Of in ieder geval op één derde deel van het fysieke GOUD. Via Zerohedge, kwam we bij een artikel van Bloomberg:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$