Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 5651 tot 5655
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

GOUD voor de tweede week op rij in de min

Vorige week was al geen beste week voor de GOUDmarkt, maar ook deze week was een week voor GOUD die niet in de plus eindigde. Het verlies was weliswaar klein, maar toch ging er deze week 0,3% van de GOUDprijs af, waardoor de koers nu staat op 1766 dollar per troy ounce. Dit is daarmee de tweede week op rij dat de GOUDprijs geen stijging weet te realiseren.

Aanhoudende onzekerheid in voornamelijk Griekenland zorgen ervoor dat GOUD maar lastig van zijn plek afkomt. Daar komt ook nog de bezorgdheid van de markt kijken omtrent de uitspraken van de voorzitter van het IMF. Mevrouw La Garde zorgde er met haar uitspraken over Griekenland voor dat de markt onzeker werd over de situatie in Griekenland.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Deutsche Bank: Zilver naar $44 en GOUD naar $2200 in 2013

De grondstoffenafdeling van Deutsche Bank verwacht dat de prijzen van GOUD en zilver volgend jaar zullen stijgen naar respectievelijk $2.200 en $44 per troy ounce. In een eerdere analyse schatte Deutsche Bank de zilverprijs voor 2013 nog 3% lager in, maar de verwachting voor het laatste kwartaal van dit jaar is door de bank neerwaarts bijgesteld. In plaats van de $37 per troy ounce waar de bank eerder nog van uit ging hanteert het nu een 2,7% lager koersdoel voor zilver in het vierde kwartaal.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

PIMCO over GOUD

Als we over GOUD praten, hebben investeerders een zwart/wit mentaliteit. Er zijn er die overtuigd zijn dat GOUD een onbruikbaar, barbaars edelmetaal is dat geen rente opbrengt. Anderzijds zijn er die GOUD zien als het enige middel dat helpt voor bescherming tegen een financieel armageddon. Maar GOUD is meer dan beide. GOUD zou een onderdeel moeten zijn van ieders portefeuille omdat het zijn waarde behoud en superieur is ten opzichte van fiatgeld.

Het aanbod van GOUD is beperkt. Gezien de stijgende inflatieverwachtingen en continue monetaire stimuli zal de globale vraag naar GOUD per inwoner blijven toenemen. GOUD is eigenlijk niet de enige activa die inflatie kan bestrijden. Treasury Inflation-Protected Securities of TIPS zijn obligaties die de evolutie van de inflatie op de voet volgen. Deze TIPS zijn zelfs minder volatiel dan GOUD. Maar historisch gezien grijpen de mensen toch terug naar GOUD ten tijde van opverende inflatie. Dit leidt tot aantrekkelijke waarderingen voor het gele edelmetaal.

GOUD heeft door de eeuwen heen zijn waarde bewezen, zelfs bij het komen en gaan van verschillende munteenheden. De voornaamste reden hiervoor blijft dat GOUD gebonden is aan de hoeveelheid GOUD dat gemijnd kan worden en niet door de achterliggende kracht van de desbetreffende overheid of uitgever van de munt.

[...]

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

ECB bezit bijna 500 miljard aan GOUD

Ondanks het zware economische weer waarin Europa zit is het vermogen van de GOUDreserve van de ECB opgelopen tot 479 miljard euro. Dit blijkt uit de laatste taxatie van al het GOUD wat in handen is van de ECB. Ieder kwartaal wordt de GOUDreserve van de ECB opnieuw getaxeerd om de waarde te bepalen.

In totaal steeg de waarde van de GOUDreserve in de laatste drie maanden met 45,5 miljard euro. Over de hele linie in Europa zijn nu alle reserves ruim 3 triljoen euro waard. Er lijken dus genoeg middelen te zijn om de garantiestellingen te dekken die zijn afgesproken in het kader van het Europese noodfonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Top 10 landen met de meeste GOUDreserves

Volgens het World Gold Council hebben centrale banken 157,5  ton GOUD gekocht in het 2e kwartaal, een stijging van 63 % ten opzichte van het 1e kwartaal en 138 % meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De GOUDaankopen van de centrale banken zijn een belangrijke steun voor de GOUDprijs. Maar welke landen hebben nu de meeste GOUDreserves?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$