Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 5656 tot 5660
Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Zolang dit dollarsysteem domineert hebben de VS dus de macht.

Willem Middelkoop heeft een nieuw boek geschreven, zijn vijfde, met de titel ‘GOUD en het geheim van geld.’ Speciaal voor alle lezers van rtlz.nl publiceren we vandaag het belangrijkste hoofdstuk: ‘War on gold’ gratis op onze website.

Willem beantwoordt vragen in de hoofdstuk als: Boek . Zolang dit dollarsysteem domineert hebben de VS dus de macht?   Waarom accepteerden we het dollarsysteem in 1944 eigenlijk? Ondersteunen van de dollar is de kern van strijd tegen GOUD?

Willem vindt dat iedereen het hoofdstuk over de strijd om GOUD uit het financiële systeem te bannen, bijna een derde van het boek, móet lezen. “Ook de arme studenten die het boek nog niet kunnen betalen.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Kwaliteit erts van grote GOUD- en zilvermijnen daalt

Kwaliteit erts van grote GOUD- en zilvermijnen daalt SRSrocco van SilverDoctors heeft een aantal grafieken samengesteld die laten zien hoe de ertskwaliteit van een aantal grote GOUD- en zilvermijnen de laatste jaren omlaag is gegaan. Het is gebruikelijk dat gedurende de levensduur van een mijn de ertskwaliteit steeds minder wordt, maar nu gebeurt dat tegelijkertijd bij de grootste GOUD- en zilvermijnen. De grafieken laten zien dat de winning van edelmetaal steeds kostbaarder wordt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

In 2013 herleven de GOUDaandelen

GOUD aandelen doen het over het algemeen slecht tijdens verkiezingsjaren. Zo ook dit jaar. Op onderstaande grafiek is de prestatie van de Philadelphia Stock Exchange Gold and Silver Index (XAU) te zien tijdens verkiezingsjaren in Amerika. Naar mate de verkiezingen dichterbij komen, stijgt de underperformance.

[grafieken]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

LBMA: "GOUDreserve China kan maar één kant op"

LBMA: "GOUDreserve China kan maar één kant op" China diversificeert haar reserves door meer GOUD te kopen, zo constateert de LBMA. Het land wil haar reserves meer diversificeren richting GOUD en heeft volgens de laatste gegevens uit 2009 nog maar 2% van haar reserves in het edelmetaal zitten. Het ligt in lijn der verwachting dat China haar GOUDvoorraad als onderdeel van de totale reserves zal blijven uitbreiden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Zilver populairder dan GOUD op 'Dhanteras' festival India

India is samen met China verantwoordelijk voor een aanzienlijk gedeelte van de wereldwijde vraag naar GOUD en zilver. Daarom blijven we deze markten nauwlettend in de gaten houden. Afgelopen weekend was er een groot festival in India, waarop traditioneel veel GOUD en zilver gekocht wordt. Tijdens het feest van afgelopen zondag was het grijze edelmetaal meer in trek dan het GOUD.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$