Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5666 tot 5670
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Kwaliteit erts van grote GOUD- en zilvermijnen daalt

Kwaliteit erts van grote GOUD- en zilvermijnen daalt SRSrocco van SilverDoctors heeft een aantal grafieken samengesteld die laten zien hoe de ertskwaliteit van een aantal grote GOUD- en zilvermijnen de laatste jaren omlaag is gegaan. Het is gebruikelijk dat gedurende de levensduur van een mijn de ertskwaliteit steeds minder wordt, maar nu gebeurt dat tegelijkertijd bij de grootste GOUD- en zilvermijnen. De grafieken laten zien dat de winning van edelmetaal steeds kostbaarder wordt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

In 2013 herleven de GOUDaandelen

GOUD aandelen doen het over het algemeen slecht tijdens verkiezingsjaren. Zo ook dit jaar. Op onderstaande grafiek is de prestatie van de Philadelphia Stock Exchange Gold and Silver Index (XAU) te zien tijdens verkiezingsjaren in Amerika. Naar mate de verkiezingen dichterbij komen, stijgt de underperformance.

[grafieken]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

LBMA: "GOUDreserve China kan maar één kant op"

LBMA: "GOUDreserve China kan maar één kant op" China diversificeert haar reserves door meer GOUD te kopen, zo constateert de LBMA. Het land wil haar reserves meer diversificeren richting GOUD en heeft volgens de laatste gegevens uit 2009 nog maar 2% van haar reserves in het edelmetaal zitten. Het ligt in lijn der verwachting dat China haar GOUDvoorraad als onderdeel van de totale reserves zal blijven uitbreiden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Zilver populairder dan GOUD op 'Dhanteras' festival India

India is samen met China verantwoordelijk voor een aanzienlijk gedeelte van de wereldwijde vraag naar GOUD en zilver. Daarom blijven we deze markten nauwlettend in de gaten houden. Afgelopen weekend was er een groot festival in India, waarop traditioneel veel GOUD en zilver gekocht wordt. Tijdens het feest van afgelopen zondag was het grijze edelmetaal meer in trek dan het GOUD.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Turkse premier Erdogan: "GOUD moet de dollar vervangen"

De Turkse premier Erdogan heeft tijdens zijn bezoek aan Indonesië opvallende uitspraken gedaan. Hij stelde ter discussie waarom het IMF handelt in het belang van de Amerikaanse dollar en niet in GOUD. Hij stelt dat het IMF vaak wordt gepresenteerd als een soort redmiddel voor landen met een schuldenprobleem, maar dat het IMF in de praktijk alleen maar meer problemen zou veroorzaken in landen die het zegt te helpen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$