Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5676 tot 5680
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Grafieken: China op jacht naar het GOUD

China heeft sinds 2010 de grootste GOUDproductie ter wereld, maar daarnaast importeert het land ook honderden tonnen GOUD. Volgens het laatste rapport van de World Gold Council (WGC) heeft China in het derde kwartaal de koppositie van India weer overgenomen voor wat betreft de vraag naar GOUD. Onderstaande grafieken laten duidelijk zien dat China haast maakt met het voorsorteren richting het glimmende gele edelmetaal.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Interview Ron Paul over mogelijke terugkeer GOUDstandaard

Ron Paul heeft zich de afgelopen jaren sterk geprofileerd als tegenstander van de status quo in Amerika. Of het nou gaat om drugsbeleid, de rol van Amerika op het internationale toneel, de 'bailouts' aan banken en bedrijven of het geldsysteem, Ron Paul heeft overal een uitgesproken mening over. In een interview met Andy Duncan van GoldMoney praat Ron Paul over de huidige economische crisis, de mogelijke terugkeer naar een GOUDstandaard en over wat ons te wachten staat nu Obama mag beginnen aan zijn tweede termijn als president van de VS.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

George Soros koopt meer aandelen GLD

George Soros heeft zijn positie in het GLD (het grootste GOUD-ETF) in het derde kwartaal van dit jaar met 49% uitgebreid. De miljardair heeft inmiddels 1,32 miljoen aandelen in het ETF, wat omgerekend naar de koers van vandaag een totaalbedrag is van $221,7 miljoen. Soros heeft sinds 2010 niet meer zoveel blootstelling aan de GOUDprijs gehad als nu. Hij verwacht dat de GOUDprijs verder gaat stijgen als gevolg van het stimuleringsbeleid van centrale banken.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

"GOUD 1925 dollar eind 2013"

Onze nationale goldbug Willem Middelkoop heeft weer mooi getimed met dit nieuws! Vanavond houdt hij namelijk hier op IEX een webinar over GOUD en uiteraard zijn Commodity Disovery Fund. Klik hier als u nieuwsgierig bent of wilt kijken.

Bron: thesilvermountain.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

GOUD en zilver cyclus, deel 2

Het is een misverstand te denken dat er in andere regio’s in de wereld al lente is. Dat horen we wel eens van economen. Dit is niet zo. Rijkere gebieden horen nadrukkelijk bij de winter. Dit denkt men wel eens omdat rijkere regio’s rijker worden en arme regio’s armer. Dit heeft alles te maken met de verhoudingen schuldenaars en schuldeisers. In de vorige winter was de VS het rijke gebied t.o.v. Japan en Duitsland. Nu is dat groeilanden zoals BRIC tegen Europa en de VS. De Kondratieff cyclus is altijd wereldwijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$