Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5681 tot 5685
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 11 november 2012

GOUD en het belang van de stock to flow ratio

Op het blog van Gold Bullion International verscheen eerder deze week een interessante analyse van de GOUDmarkt. Joe Yasinski en Dan Flynn besteden op het blog aandacht aan de prijsvorming van GOUD. Het edelmetaal wordt praktisch niet verbruikt en daarom is de GOUDmarkt eigenlijk een overschotmarkt. Ook neemt de populariteit van GOUD toe naarmate de prijs ervan stijgt. Zijn de klassieke vraag en aanbod regels wel van toepassing op GOUD?

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

BAM! GOUD stijgt met meer dan 3%!

Het moment is daar waar we allemaal naar hebben uitgekeken, na een aantal weken van dalingen is de GOUDprijs deze week met een mooie plus gesloten! De afgelopen week steeg de GOUDkoers met ruim 3%, naar een prijs van 1738 dollar per troy ounce. De verkiezingen in de Verenigde Staten en de uitslag daarvan deden GOUD opveren, waarbij de grens van 1700 dollar per troy ounce direct weer werd doorbroken.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 45

Het grote nieuws deze week was uiteraard de herverkiezing van Obama.

Maar wat betekendt dit nu. Ik lees al direct iets dat onder Obama de inflatie hoger zal uikomen. Obama is dan ook Mister Printident. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS heeft het land zo snel zoveel schulden gemaakt. Onder zijn beleid werd er maar liefst $5.000 miljard extra geleend.  De totale Amerikaanse schuldenlast bedraagt ondertussen $16.000 miljard. Dat is 107% van het BNP. Op het einde van zijn nieuwe ambtstermijn zullen we dus vlot over de $ 20.000 miljard zitten. Met een hogere inflatie kan je wel een idee vormen wat dit geeft voor de GOUDprijs!!

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

S&P 500 index zakt onder 200-daags gemiddelde

Sinds de herverkiezing van Obama is de GOUDprijs gestegen, maar is de Amerikaanse aandelenmarkt juist omlaag gegaan. Woensdag verloor de S&P 500 index van 500 grote bedrijven al 2,3% en donderdag ging er nog eens 1,22% van de koersen af. Ten opzichte van drie weken geleden staan zowel de Dow Jones als de S&P al ruim 6,5% lager. Donderdag zakte de S&P 500 voor het eerst sinds vijf maanden door het 200-daags gemiddelde heen.

[...]

Bron: nieuwsuit.com
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Schat met GOUD gevonden

Schat met GOUD gevonden. Bulgaarse archeologen hebben een GOUDschat gevonden in een Thracisch graf in het noorden van het land. De schat dateert van het einde van de 4e eeuw v.C. of het begin van de 3e eeuw v.C.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$