EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
15
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5681 tot 5685 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 9 januari 2013

US Mint: explosieve start van de verkoop van GOUD- en zilvermunten in 2013

Niet enkel de verkoop van GOUDmunten kende een explosieve start in 2013, heeft zilver zijn afwezigheid goed gemaakt. De US Mint rapporteert de laatste dagen een massale verkoop van zilvermunten terwijl de GOUDmunten stabiliseren.

Niet enkel de verkoop van GOUDmunten kende een explosieve start in 2013, heeft zilver zijn afwezigheid goed gemaakt. De US Mint rapporteert de laatste dagen een massale verkoop van zilvermunten terwijl de GOUDmunten stabiliseren.

Op een paar dagen tijd werden 3,94 miljoen ounces aan zilvermunten verkocht, 3 keer (!) zoveel als de totale hoeveelheid in december 2012. Het lijkt erop dat meer en meer mensen overschakelen van papieren ‘waarde’ naar fysieke activa zoals GOUD- en zilvermunten.

De GOUDen munten begonnen het jaar met een big bang! Op de openingsdag kreeg de US Mint een bestelling voor 40,000 one ounce coins, 5,000 one-half ounce coins, 10,000 one-quarter ounce coins en 50,000 one-tenth ounce coins, totaal goed voor 50,000 troy ounces op 1 dag. Hiermee neemt de GOUDmunt de sterkste start in jaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 9 januari 2013

Ook Irak krikt zijn GOUDreserves op

Tussen augustus en oktober vorig jaar heeft de Iraakse centrale bank zijn GOUDreserves verviervoudigd tot 31 ton. Het is lang geleden dat Irak nog zoveel GOUD heeft gekocht. De GOUDreserves nemen toe door de onstabiele dollar.

“Gold is the first shelter for countries in times of crisis”, volgens een Iraaks econoom. Irak kan dan ook veel profijt halen uit zijn GOUDreserves gezien de politieke en economische moeilijkheden die het land kent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

BEWIJS: GOUD is geen bubbel

GOUD zit al 12 jaar in een seculaire bull market. GOUD steeg van rond de $ 300 naar een top van $ 1.900 waarna het terugviel naar het huidige niveau rond de $ 1.650. Doordat GOUD al anderhalf jaar in een consolidatiefase, zijn er vele anti-GOUD aanhangers die roepen dat GOUD in een bubbel zit en dat die aan het leeg lopen is. Maar GOUD is stilaan op weg om terug zijn plaats in te nemen die het verdient in het monetaire systeem.

Zo zijn het de Westerse centrale banken die nog amper GOUD verkopen en de centrale banken van de groeilanden die meer en meer GOUD inslaan. Om van een bubbel te spreken, moet er eerst nog een manische fase doorlopen worden waar iedereen GOUD wil bezitten. Dit hebben we tot op heden ook nog niet gezien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Dr. Doom verwacht een 10% correctie van de GOUDprijs

Marc Faber hing vanmorgen aan de lijn met CNBC om zijn visie op de beurzen af te geven. Faber is – hoe kan het ook anders - negatief over de financiële markten, meer bepaald de groeilanden (Vietnam, China, Japan). De aandelen in de opkomende landen hebben er al een geweldige rally opzitten, dus is het tijd voor een pauze, aldus Faber.

Marc Faber is in feite over alle markten negatief, gezien de gigantische beursrally sinds de bodem van maart 2009, maar omdat er zoveel monetaire interventies zijn door de centrale banken is het moeilijk om tegen de markten te speculeren.

Ook voor GOUD verwacht Faber wellicht nog een correctie van zo’n 10%, maar hij verkoopt zijn GOUD niet omdat het als een verzekering fungeert in zijn portefeuille.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Brazilië verdubbelt GOUDreserves!

Brazilië heeft in de tweede helft van vorig jaar stelselmatig GOUD gekocht en zal dat naar alle waarschijnlijkheid blijven doen. Bovendien zijn de Brazilianen geen alleenstaand geval, ook de centrale banken van landen van Rusland over Wit-Rusland tot Zuid-Korea kopen GOUD ter diversificatie van hun reserves.

Brazilië heeft sinds augustus vorig jaar de GOUDvoorraden zelfs verdubbeld! Op 31 december waren de reserves opgelopen tot 67,20 ton, of het hoogste niveau sinds november 2000. Vooral in de laatste 2 maanden van het jaar werd nogal wat GOUD ingekocht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs