Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5681 tot 5685
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

VISA Infinite: Uw GOUDen kaart... met diamanten!

Visa heeft recent Visa Infinite geïntroduceerd in Kazachstan. De Sberbank in Kazachstan wil deze kaart uitgeven aan zijn top-100 klanten. De kaart bestaat uit GOUD, bezet met 26 diamanten, 0,17 karaat in totaal. De kaart is geen vervanging van een bestaande kaart, maar een aanvulling.

De kaart heeft geen magneetstrip maar wel een chip waardoor het alleen voor chip transacties gebruikt kan worden…

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Begin van een nieuwe "Nixon Shock"?

Het zijn onrustige tijden rondom GOUD en volgens mij druk ik me dan nog zacht uit. Steeds meer landen halen het fysieke GOUD terug dat ze ooit als onderpand of onder het mom van risicospreiding naar het buitenland hebben gebracht. Het meeste GOUD in de wereld ligt in de kluizen van de FED in New York. Ook een groot deel van het Nederlandse GOUD ligt daar. Mijn gevoel zegt me dat we dit goed in de gaten moeten blijven houden. Is dit wellicht het begin van een nieuwe Nixon Shock?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nog meer GOUD audits onderweg?

De beslissing van de Bundesbank om de buitenlandse GOUDreserves te gaan onderzoeken, waaronder die in de kluizen van de FED in New York, zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Mogelijk zullen nog meer Westerse landen hun GOUDreserves daadwerkelijk willen checken om te zien of al hun GOUD nog wel aanwezig is waar het zou moeten zijn.

Dit zal uiteraard ook zijn effect hebben op de GOUDprijs en andere edelmetalen. Mogelijk is er veel minder GOUD aanwezig en kunnen er aanwijzingen naar boven komen dat de GOUDprijs werd gemanipuleerd. Als blijkt dat de GOUDvoorraad minder is dan gedacht, zal het geloof in een onderdrukking van de GOUDprijs ook afnemen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Kazachstan slaat hard toe op de GOUDmarkt

In de media horen we eigenlijk alleen maar China, India en Brazilië die actief bezig zijn op de GOUDmarkt. Maar ook Kazachstan is hard bezig op de GOUDmarkt, en koopt in grote hoeveelheden GOUD op om de reserves aan te vullen. Opmerkelijk is dat het GOUD vooral binnen de eigen landsgrenzen wordt opgekocht van eigen inwoners.

Het afgelopen jaar zag Kazachstan de GOUDreserves met ongeveer 30% stijgen. Het land slaat GOUD in om een buffer te hebben voor wanneer er slechtere tijden aankomen. Als gevolg van het inkoopprogramma is de economische positie van het land met ongeveer 10% verbeterd. Eerder dit jaar gaf Kazachstan al om volop voor GOUD te gaan, zo is de doelstelling op dit jaar de reserves met bijna 25 ton te vergroten, waardoor het land bij de top 35 van landen komt met de grootste GOUDreserve.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Een nieuw GOUDsysteem

Volgens Murray Rothbart, een Amerikaans econoom, is alleen een door 100% GOUD gedragen Amerikaanse dollar een goed systeem om op te bouwen, want alleen dan bestaat er geen inflatie of golfconjunctuur meer.

Is het mogelijk een oplossing te formuleren die de hoeveelheid GOUD in de kluizen deelt door de hoeveelheid dollars in omloop. Of andersom, een deflatie van de dollar naar de huidige GOUDkoers. Met al het GOUD in de kluizen (17.000 ton) zouden ze een wereldreserve munt moeten kunnen dragen, ondanks dat de helft van het GOUD niet van Amerika zelf is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$