Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5686 tot 5690
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

S&P 500 index zakt onder 200-daags gemiddelde

Sinds de herverkiezing van Obama is de GOUDprijs gestegen, maar is de Amerikaanse aandelenmarkt juist omlaag gegaan. Woensdag verloor de S&P 500 index van 500 grote bedrijven al 2,3% en donderdag ging er nog eens 1,22% van de koersen af. Ten opzichte van drie weken geleden staan zowel de Dow Jones als de S&P al ruim 6,5% lager. Donderdag zakte de S&P 500 voor het eerst sinds vijf maanden door het 200-daags gemiddelde heen.

[...]

Bron: nieuwsuit.com
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Schat met GOUD gevonden

Schat met GOUD gevonden. Bulgaarse archeologen hebben een GOUDschat gevonden in een Thracisch graf in het noorden van het land. De schat dateert van het einde van de 4e eeuw v.C. of het begin van de 3e eeuw v.C.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

China wordt grootste GOUD importeur

Volgens Thomson Reuters GFMS zal de vraag naar GOUD vanuit China in 2012 met ongeveer 1% stijgen tot een recordtotaal van 860 ton. De vraag naar juwelen en naar beleggingsGOUD, in de vorm van baren en munten, zal naar verwachting blijven toenemen. De stijging van de Chinese vraag zal betekenen dat  China in 2012 India zal gaan inhalen als ‘s werelds grootste consument en importeur van GOUD.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Vraag naar GOUD in China opnieuw hoger dan in India

China is met een jaarlijkse productie van 380 ton niet alleen de grootste producent van GOUD, ook is het dit jaar waarschijnlijk de grootste afnemer van het edelmetaal. Dat beweert China National Gold Group Corp, de grootste GOUDproducent van het land. India was in het tweede kwartaal van dit jaar weer de grootste afnemer van GOUD ter wereld, nadat het de twee kwartalen ervoor was ingehaald door China. De voorsprong van India was van korte duur, want nu zou China weer de koppositie innemen in de wereldwijde GOUDmarkt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

"Aanbod van GOUD zal vraag niet kunnen invullen"

Mark Cutifani, CEO van AngloGold Ashanti, legde een opmerkelijke verklaring af met betrekking tot de situatie op de GOUDmarkt. In een interview met CNBC’s “Power Lunch” vertelde Cutifani dat de vraag naar GOUD groter is dan het aanbod. Dat zal zo blijven, ook al blijft de GOUDprijs stijgen.

Gegeven de huidige politieke onzekerheid is het slechts een kwestie van tijd alvorens de barrière van 2.000 dollar per troy ounce gerond zal worden. Maar Cutifani gaat nog een stap verder: volgens hem is het slechts een kwestie van tijd alvorens we 5.000 dollar zullen moeten betalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$