Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5696 tot 5700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnamese banken verkopen GOUD van hun klanten

Vietnamese banken hebben enige tijd geleden hun klanten aangeboden om (papieren) geld te betalen om hun GOUD op te slaan in hun kluizen. Indien banken al beginnen te betalen voor GOUD te bezitten, moet je op je hoede zijn. Dit ruikt dan naar toekomstige confiscatie.

De Dow Jones rapporteerde dat deze Vietnamese banken het GOUD van hun klanten verkocht hebben om hun eigen balansen op te smukken. Om deze illegale praktijken tegen te gaan, heeft de Vietnamese centrale bank besloten de banken toe te laten 20 ton GOUD te kopen de komende 2 maanden. Hierna komt er een verbod om GOUD te gebruiken om het operationeel kapitaal te verhogen.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Indiase centrale bank verbiedt GOUD kopen met geleend geld

De centrale bank van India heeft banken gevraagd om geen leningen te verstrekken aan klanten die het geld willen gebruiken om GOUDen ornamenten en munten te kopen. Deze maatregel is in het leven geroepen om weerstand te bieden aan het “excessieve gebruik van GOUD”. Met deze beslissing maakt de centrale bank van India ook een einde aan de discussie tussen juweliers en banken ten aanzien van het lenen om GOUD te kunnen kopen. Juweliers die werkkapitaal nodig hebben en daarvoor leningen afsluiten bij de bank zouden ontzien worden door de banken.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Grafieken: GOUDprijs versus balanstotaal centrale banken

Zero Hedge publiceerde maandag een aantal interessante grafieken uit een rapport van Société Générale. Deze grafieken laten zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDprijs en het gezamenlijke balanstotaal van een aantal centrale banken. Ook blijkt er een vrij sterke correlatie te bestaan tussen grondstofprijzen en de groei van de wereldhandel.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnam wil GOUDrekeningen bij banken aan banden leggen

Vietnam wil GOUDrekeningen bij banken aan banden leggen Vietnam heeft geen plannen om binnenkort GOUD te importeren, omdat het edelmetaal niet noodzakelijk zou zijn en omdat het de economie niet zou helpen. Dat heeft de Vietnamese centrale bank onlangs gezegd. Volgens Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV) wil de centrale bank niet meer buitenlandse reserves omzetten in GOUD om op die manier het publiek te ontmoedigen GOUD te kopen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Duitse centrale bank wil inspectie GOUDreserves bij Fed

Der Spiegel heeft de Duitse centrale bank toestemming gegeven om een inspectie uit te voeren op de Duitse GOUDreserves die bij de Amerikaanse Fed opgeslagen liggen, en om een klein deel ervan terug te vorderen naar Duitsland.

De actie is een gevolg van aanhoudende geruchten in de media dat de werkelijke GOUDvoorraden van westerse landen kleiner zijn dan de reserves die officieel worden gerapporteerd. Ook is recentelijk een aantal keer aangetoond dat officieel goedgekeurde GOUDstaven voor een deel bestaan uit wolfraam, een metaal met hetzelfde soortelijk gewicht als GOUD, maar een stuk minder waard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$