EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 571 tot 575
Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2016

Het verborgen plan van China: GOUD accumulatie

Deelnemers (landen) in dit monetaire spel beschikken over GOUD ‘voor het geval dat’, en zullen nooit het idee wekken dat GOUD een rol speelt in het financiële systeem.

Deelnemers (landen) in dit monetaire spel beschikken over GOUD ‘voor het geval dat’, en zullen nooit het idee wekken dat GOUD een rol speelt in het financiële systeem.

Toch beschikt China nog over ‘onvoldoende’ GOUDreserves om als geschikte deelnemer aan de tafel der grootten te kunnen deelnemen. Er wordt daarbij gekeken hoe de GOUDreserve zich verhoudt ten opzichte van de omvang van de economie. De Russen bezitten ongeveer een achtste van de hoeveelheid GOUD dat de Amerikanen bezitten. Daarentegen is de omvang van de Russische economie ook slechts acht maal kleiner dan die van Amerika. Een verhouding die overeenkomt. Zowel voor Rusland als voor Amerika geldt dat de GOUDreserve voor ongeveer drie procent deel uit maakt van het bbp. Voor Europa ligt dit hoger, op vier procent.

Volgens de officiële cijfers bestaat de Chinese GOUDvoorraad voor slechts 0,7 procent uit GOUD ten opzichte van het bbp. China heeft niet enkel nog gigantisch veel GOUD nodig om op het gewenste niveau te geraken, maar moet daarna ook nog eens GOUD accumuleren om in overeenstemming te geraken met de enorme groei die het doormaakt. En hier begint de schoen te wringen...

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 oktober 2016

GOUDprijs – Wat ga je nu doen?

De GOUDprijs kende vorige week zijn sterkste daling sinds het gele edelmetaal uit de dood is opgestaan begin 2016. Niet toevallig viel de prijsdaling samen met de GOUDen week in China. Tijdens deze feestperiode is de Chinese handel in GOUD gesloten. Wat kunnen we verwachten nu de Chinezen terug zijn?

De stijging van 2016 was voornamelijk gedreven door een toename van de vraag naar investeringsGOUD. Grootste GOUD-ETF GLD kende een enorme instroom van fysiek GOUD. Opvallend is dat de prijsdaling van vorige week niet gepaard ging met een daling van de GOUDvoorraad van GLD.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 oktober 2016

GOUDreserves China naar 1839 ton

China heeft afgelopen maand opnieuw GOUD ingekocht. De centrale bank van China kocht.....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: zondag 9 oktober 2016

GOUD en Zilver hoger na slechter dan verwacht banencijfer VS

GOUD en zilver stegen vrijdag na een tegenvallen banencijfer. Met name zilver wist....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: vrijdag 7 oktober 2016

Deutsche Bank: de GOUDcrash is nog maar net begonnen

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat de GOUDprijs nog veel verder kan zakken. Het is een mooie rit geweest, maar GOUD is 20% tot 25% overgewaardeerd, aldus de Chief Global Strategist Binky Chadha. Goldman Sachs daarentegen heeft een andere mening.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs