Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 5706 tot 5710
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Zo herken je nep GOUD!

Al meerdere malen zijn er berichten opgedoken over nep GOUD. Het gaat hier om wolfraam wat een omhulsel heeft van GOUD, waardoor het niet van echt te onderscheiden is voor de meeste mensen. Dit filmpje toont echter hoe met behulp van bepaalde apparatuur nep GOUD kan worden herkend. Zullen handelshuizen sinds kort ook deze apparatuur in huis hebben om nep GOUD te herkennen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

ALERT: "Death Cross" voor GOUD:Zilver ratio wijst op verdubbeling zilverprijs!

Het zijn hoogdagen voor beleggers in GOUD en zilver, want de technische signalen vliegen ons om de oren. Zo rapporteerden we reeds de ‘Golden Cross’ formatie voor GOUD.

Maar ook zilver is de jongste weken aardig op dreef. De prijs veerde op van onder 28 dollar tot 35 dollar per ounce. En het grootste spektakel moet nog gaan beginnen als we ons baseren op de GOUD/Zilver ratio, de prijsverhouding tussen beide edelmetalen.

De GOUD/Zilver ratio staat op het punt om een Death Cross formatie te maken in de grafiek. Dit impliceert dat het kortetermijn gemiddelde door het langetermijn gemiddelde zakt, wat de neerwaartse trend onderstreept.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

China investeert $10 miljard in GOUDmijn in Venezuela

Venezuela en China hebben deze week een overeenkomst gesloten om het Las Cristinas GOUD project te ontwikkelen. In totaal investeert CITIC, China’s grootste conglomeraat, $40 miljard in huisvesting, petroleum en mineralen in Venezuela.

Zeker $10 miljard hiervan wordt opzij gelegd om de Las Cristinas GOUDmijn te bouwen, en de Venezolaanse grondstoffen in kaart te brengen. Met 17 miljoen ounces is dit een van de grotere GOUDafzettingen die er bestaan. Een tijdje geleden heeft Chavez met veel bombarie de Venezolaanse GOUDreserves uit Londen naar het land laten verschepen, en we kunnen verwachten dat de productie uit Las Cristinas niet de markt opkomt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Wie aanvaardt GOUD al als betaalmiddel?

GOUD doet meer en meer zijn intrede in het monetaire landschap. Het begint beetje bij beetje zijn rol terug op te eisen die het al eeuwen speelde: als betaalmiddel. Welke indicaties zijn er dat GOUD terug aanvaardt wordt als officieel betaalmiddel.

De roep om een of andere GOUDstandaard wordt met de dag luider. De ene grootbank na de andere verhoogd zijn koersdoel voor GOUD fors (is dit omdat GOUD toegelaten gaat worden tot het Tier 1 activa?). We kunnen er verder niet omheen dat GOUD een deel van de oplossing zal worden in het Westerse kapitalisme.

Waarom GOUD? Door de eeuwen heen heeft de evolutie GOUD naar voren geschoven als het ideale ruilmiddel. Je kan het niet zomaar bijmaken, het is deelbaar, vervoerbaar en wordt overal ter wereld aanzien als een teken van welvaart. Het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer het ook aanvaardt wordt als wettelijk betaalmiddel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Record hoeveelheid zilver in ETP's

Zilver mag zich bij de investeerders in een steeds grotere populariteit verheugen, zo blijkt uit de zilverposities in exchange-traded products of ETP’s. Die posities staan op het punt om een nieuw recordniveau te bereiken. Begin deze week hadden de ETP’s 18.525,76 ton zilver in bezit.

Dat is maar 0,6 % onder de piek van 18.639,07 ton die in april 2011 werd opgetekend. De zilverprijs is dit jaar al met 22 % gestegen en daarmee deed zilver het beter dan de andere edelmetalen GOUD en platina. Alles wijst er op dat de zilverprijs nog flink kan stijgen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$