Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5706 tot 5710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Peter Schiff: “GOUD nu op weg 5.000 dollar”

Peter Schiff werd door CNBC gevraagd naar zijn visie op de prijs van GOUD. Schiff is het duidelijk niet eens met de negatievelingen op de vloer van de futuremarkten.

Peter Schiff voorspelt dat de GOUDprijs rond 5.000 dollar noteert over enkele jaren. Meer nog, hij denkt zelfs dat dit een bescheiden koersdoel is voor GOUD!

Beleggers mogen zich opmaken voor een indrukwekkende GOUDrally in de komende maanden, aldus Peter Schiff.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Duitsland op zoek naar zijn GOUDreserves

Duitsland heeft de 2e grootste GOUDreserves ter wereld , zo’n 3.400 ton. Omdat de buitenlandse  voorraad nooit werd gecontroleerd, heeft het Hooggerechtshof gevraagd aan de Bundesbank om de buitenlandse reserves te verifiëren op aantal, gewicht en nummering.

De Bundesbank heeft de 82.857 GOUDbaren (zo’n 1.100 ton) in eigen beheer in Frankfurt ge-audit. De GOUDbaren werden geteld en gewogen. Maar het grote probleem met de Duitse GOUDvoorraad zijn de buitenlandse reserves. Vermoed wordt zo’n 1.500 ton bij de FED en zo’n 800 ton in Engeland en Frankrijk. Alles tezamen goed voor € 133 miljard.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Brazilië en Turkije breiden GOUDreserve uit

Centrale banken blijven netto GOUD kopen. Zo heeft Brazilië voor het eerst sinds december 2008 weer GOUD aan haar reserve toegevoegd. Met een aankoop van 1,7 ton in de afgelopen maand brengt het Zuid-Amerikaanse land haar totale GOUDvoorraad naar 35,3 ton, zo blijkt uit nieuwe data die het IMF onlangs publiceerde. Daarnaast kochten ook landen als Turkije en Oekraïne de afgelopen maand GOUD bij.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Sander Boon over de Duitse GOUDvoorraad

Op Radio 1 was politicoloog en auteur van het boek 'de Geldbubbel' te gast om zijn mening te geven op de discussie die nu in Duitsland gaande is. Voor wie het niet gevolgd heeft: De Duitse rekenkamer heeft de centrale bank aanbevolen een telling te doen van de GOUDvoorraad. Duitsland heeft naar verluid ongeveer 3.400 ton GOUD liggen, waarvan een gedeelte ligt opgeslagen in Londen en in New York.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

GOUDreserves Europese landen krimpen

Marketupdate heeft aan de hand van de website van de centrale bank van Oostenrijk een zeer interessante grafiek gemaakt. Het geeft de ontwikkeling van de GOUDvoorraden weer van de Europese landen tussen 1999 – 2011. Dit is de periode dat de waarde van GOUD steeg van € 300 tot € 1.300.

Vooral Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal en Oostenrijk hebben een aanzienlijk gedeelte van hun GOUDvoorraad verkocht. Het grootste gedeelte gebeurde toen de GOUDkoers op zijn dieptepunt stond.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$