Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 5706 tot 5710
Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETFS Physical Silver ETC

Zilver heeft historisch gezien een lage tot negatieve correlatie met aandelen en vastrentende effecten. Daarom kan het een aantrekkelijk diversificatie-instrument zijn in een portefeuille. Over een periode van tien jaar tot 31 juli 2012 heeft de zilverprijs sterker geschommeld dan de GOUD- en platinakoersen. Zilver is op jaarbasis met 19,7 procent in waarde gestegen (meer dan de geraamde 18,2 procent voor GOUD). Over dezelfde periode vertoonde de zilverprijs een correlatie van 0,75 met de GOUDkoers: veel hoger dan de overeenkomstige cijfers voor platina en palladium. Dit kan wijzen op het beperkte diversificatievoordeel dat van een aanvullende zilverpositie kan worden verwacht in een portefeuille die al GOUD bevat.

De volatiliteit van zilver kan op verschillende punten tijdens een economische cyclus tactische trading-kansen bieden, terwijl zijn lage correlatie met andere activaklassen en potentiële indekking tegen inflatie het edelmetaal geschikt maken als onderdeel van een bredere grondstoffenallocatie voor de lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Jim Rickards positief over de euro

Jim Rickards is een van de weinige analisten die positief is over de euro. In de globale valutaoorlog zal de euro niet snel sneuvelen, want de dollar moet dalen en dus zal de euro moeten stijgen.

Echter, Rickards benadrukt dat zowel de dollar als de euro en ook de overige fait valuta aan koopkracht blijven inleveren ten opzichte van GOUD!

Voorts geeft Rickards ook nog zijn visie af op de ontwikkelingen in Europa en bij de Fed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

World Gold Council ziet hogere GOUDprijs door lage rente en hogere inflatie

De World Gold Council (WGC) heeft haar rapport over het derde kwartaal van dit jaar vrijgegeven. In dit rapport blikt de WGC terug op de ontwikkelingen die de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de GOUDprijs. In het derde kwartaal steeg de GOUDprijs in dollars met 11,1% en in euro’s met 9,6%.

Traditioneel vergelijkt de WGC de ontwikkeling van de GOUDprijs ook met ontwikkelingen in andere beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimulerende beleid van centrale banken ging niet alleen de GOUDprijs omhoog, maar werden ook aandelen, obligaties én grondstoffen in het derde kwartaal van dit jaar weer iets duurder. Toch deed GOUD het met een prijsstijging van 11,1% in het derde kwartaal (in dollars) beter dan de index van aandelen wereldwijd (+6,2%) en diverse obligaties wereldwijd (+3,3%).

De WGC heeft ook in kaart gebracht welke gevolgen het beleid van de verschillende centrale banken heeft gehad op de lokale economie. Hieruit blijkt dat de maatregelen van de Fed weinig goeds hebben gedaan voor de waarde van de dollar (US Dollar index omlaag), de maatregelen van de ECB nauwelijks negatief effect hebben gehad op de wisselkoers (EUR/USD), dat de steunaankopen van de Bank of England een boost gaven aan aandelen (FTSE 100), grondstoffen (S&P GSCI) én GOUD en het beleid van de Bank of Japan nog steeds onvoldoende is gebleken om uit de deflatiespiraal te breken.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

GOUD ook deze week op een dood spoor

Na twee eerdere weken waarin de GOUDprijs daalde is de GOUDprijs deze opnieuw niet tot een noemenswaardige stijging gekomen. De prijs van het edelmetaal heeft de week afgesloten met een stijging van 0,05% naar een koers van 1737 dollar per troy ounce. Tegenvallende berichten over de wereldwijde economie blijven ervoor zorgen dat GOUD vlak voortbeweegt.

Daarnaast is het een tegenvaller dat GOUD maar niet in staat lijkt te zijn om door de grens van 1800 dollar per troy ounce te gaan. Deze belangrijke barrière is nog steeds niet overwonnen, waardoor analisten en beleggers zich afvragen wat GOUD te wachten staat. Hierdoor is de neiging om in GOUD te stappen minder groot, wat weer tot gevolg heeft dat er geen grote koerswijzigingen te zien zijn.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 42

Deze week wil ik de nieuwsbrief van Richard de Feber even onder de aandacht brengen. Daarnaast kijken we naar een idioot voorstel van President Hollande, de obligaties en naar GOUD.

Richard de Feber van GOUDportal.nl heeft ook een dagelijkse gratis nieuwsbrief. U ontvangt dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag. Daarnaast schrijven Marc Haagen, Richard de Feber en ikzelf regelmatig een dagcommentaar. Inschrijven doet u hier.

Obligatiebeleggers worden aanzien als de slimste van de klas.
Zij zien problemen veel eerder aankomen dan aandelenbeleggers. Ze maken ook grondiger hun huiswerk. Als ze problemen verwachten, eisen ze een hogere opbrengst door middel van een hogere rentevoet. Maar waarom blijven die obligatiebeleggers dan obligaties kopen van Amerika, of andere zo genoemde veilige havens waarvan de overheidsfinanciën een puinhoop zijn. Omdat Amerika bijvoorbeeld geld kan printen zoveel het wil, via de Federal Reserve. Een obligatiebelegger kijkt maar naar 1 ding: krijg ik mijn geld terug op het einde van de periode. Doordat de FED print als zot, is het antwoord voorlopig nog JA!! En daarom blijft de Amerikaanse obligatie zo populair.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$