Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5711 tot 5715
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Papiergeld

De centrale bankiers gebruiken inflatie om hun slechte schulden weg te werken. Dat is hun enige redding en hoop. Ze geloven dat ze in staat zijn om de inflatie te beheersen en denken of hopen dat deze niet uit de hand zal lopen en zodoende het monetaire systeem vernietigt dat ze hebben opgebouwd en koesteren. Uiteindelijk zullen ze ontdekken dat ze daarin ongelijk hebben.

Hun "kwantitatieve verruiming" om de banken en het monetaire systeem van vandaag te redden, heeft ze op het pad gezet van een inflatoire beleid. En dat betekent dat 's werelds grootste banken steeds weer gered zullen worden via doorlopende manipulaties van de geldhoeveelheid. Dit beleid zorgt ervoor dat de waarde van veel goederen – onder andere GOUD en zilver – aanzienlijk gaan stijgen. Inflatie is de zalf die alle financiële wonden heelt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Russisch schip geladen met 700 ton GOUD vermist

 Een Russisch vrachtschip, de Amurskaya, is sinds zondag vermist in de Zee van Ochotsk. Een opmerkelijk verhaal, want naar verluid zou het schip 700 metrische ton GOUDerts aan boord hebben. Dat is een onwaarschijnlijk grote hoeveelheid GOUD, meer dan de totale Nederlandse GOUDvoorraad en 3,5x zoveel als de 200 ton GOUD die India in 2009 kocht van het IMF. De vermissing van het schip met de GOUDen lading werd maandag bekendgemaakt.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

Is GOUD de oplossing voor de eurocrisis?

Kan fysiek GOUD een rol spelen in de aanpak van de eurocrisis? Als het aan Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiēle economie aan de Universiteit van Tilburg, ligt wel. De zwakkere Europese landen zouden hun GOUDvoorraden moeten kunnen inzetten als onderpand voor noodhulp. Eijffinger zegt in de Telegraaf het volgende:

„Het lijkt te mooi om waar te zijn en er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken. Sinds de eurozone is gevormd, is al het GOUD dat de centrale banken hebben, gepoold. Een land kan dus niet zo maar zelfstandig beslissingen nemen over zijn GOUDvoorraad, maar de raad van bestuur van de ECB zou dat wel kunnen. Het is de ECB krachtens de statuten toegestaan om edelmetalen als onderpand te nemen, evenals andere valuta dan de euro.”

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

GOUD voor de vierde week op rij in de min

Ook deze week is weer een teleurstellende week voor de GOUDmarkt. Voor de vierde week op rij dook de GOUDprijs naar beneden, waarbij het op het einde van de week bleef steken op een koers van 1716 dollar per troy ounce. Daarmee daalde de GOUDprijs met 10 dollar, oftewel een half procent. Vooral cijfers vanuit de Verenigde Staten zorgen ervoor dat investeerders niet in GOUD gaan zitten. Daarnaast is het ook weer wachten op actie van de FED om de economie nog verder op stoom te brengen.

Maar er is ook positief nieuws, door de dalende GOUDprijs is het goed mogelijk dat grote spelers op de markt zoals China en India binnenkort grote hoeveelheden GOUD gaan opkopen, mede door de gunstige prijs. Door de dan toenemende vraag naar het edelmetaal kan de GOUDprijs weleens gaan stijgen. Analisten verwachten echter dat we eerder de 1700 dollar in de gaten moeten houden dan de 1800 dollar grens.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Gebruik GOUD als onderpand voor zwakke eurolanden'

Zwakke eurolanden als Italië en Portugal zouden hun GOUDvoorraad moeten inzetten om goedkoop te kunnen lenen.

Dat stelt hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger zaterdag in de Telegraaf. “Er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken.”

De hoogleraar denkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) een dergelijke beslissing over de GOUDvoorraad kan doordrukken. Volgens de statuten is het namelijk toegestaan edelmetalen als onderpand te nemen voor een lening.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$