Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5716 tot 5720
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Deutsche Bank maakt ranglijst van beste beleggingen in oktober

Deutsche Bank heeft een overzicht gemaakt van verschillende soorten beleggingen en heeft deze gerangschikt naar prestaties. De ranglijst bevat onder meer aandelenindices, staatsobligaties, olie, GOUD en grondstoffen. In de maand oktober was de Griekse aandelenmarkt uit deze brede selectie de beste 'performer' met een stijging van 8,4%. Ook Spaanse en Italiaanse obligaties werden in oktober iets meer waard, respectievelijk 2,5% en 1,8%. Zilver was in oktober de hekkensluiter met een prijsdaling van 6,6%.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt export GOUD

Iraniërs kunnen niet langer GOUD exporteren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de export van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnamese banken verkopen GOUD van hun klanten

Vietnamese banken hebben enige tijd geleden hun klanten aangeboden om (papieren) geld te betalen om hun GOUD op te slaan in hun kluizen. Indien banken al beginnen te betalen voor GOUD te bezitten, moet je op je hoede zijn. Dit ruikt dan naar toekomstige confiscatie.

De Dow Jones rapporteerde dat deze Vietnamese banken het GOUD van hun klanten verkocht hebben om hun eigen balansen op te smukken. Om deze illegale praktijken tegen te gaan, heeft de Vietnamese centrale bank besloten de banken toe te laten 20 ton GOUD te kopen de komende 2 maanden. Hierna komt er een verbod om GOUD te gebruiken om het operationeel kapitaal te verhogen.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Indiase centrale bank verbiedt GOUD kopen met geleend geld

De centrale bank van India heeft banken gevraagd om geen leningen te verstrekken aan klanten die het geld willen gebruiken om GOUDen ornamenten en munten te kopen. Deze maatregel is in het leven geroepen om weerstand te bieden aan het “excessieve gebruik van GOUD”. Met deze beslissing maakt de centrale bank van India ook een einde aan de discussie tussen juweliers en banken ten aanzien van het lenen om GOUD te kunnen kopen. Juweliers die werkkapitaal nodig hebben en daarvoor leningen afsluiten bij de bank zouden ontzien worden door de banken.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Grafieken: GOUDprijs versus balanstotaal centrale banken

Zero Hedge publiceerde maandag een aantal interessante grafieken uit een rapport van Société Générale. Deze grafieken laten zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDprijs en het gezamenlijke balanstotaal van een aantal centrale banken. Ook blijkt er een vrij sterke correlatie te bestaan tussen grondstofprijzen en de groei van de wereldhandel.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$