Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5716 tot 5720
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

De crash in zilver

Wist je dat de GOUD- en zilvermijnen dit jaar beter presteerden dan de edelmetalen zelf?

John Murphy van Stockcharts maakte de analyse en kwam tot deze opmerkelijke vaststelling. Niet meteen wat je zou verwachten, toch? Het geeft een beetje aan hoe negatief het sentiment ten opzichte van de mijnaandelen nog steeds is, vind je niet?

Een ander goede indicator voor het sentiment, is mijn mailbox.Paniek alom! Eén lezer “bedankte” mij voor het advies om zilver te kopen. Hij heeft mijn advies wekenlang genegeerd en ging dan eindelijk overstag en kocht zilver precies op de top van $34. Volgens hem is de prijs van zilver momenteel aan het crashen.

Wat?? Een crash in zilver?? De prijs is amper 10% gedaald ten opzichte van de topkoersen. In vergelijking met de lows van augustus, zit je zelfs nog met een winst van 20%. Wie dergelijke schommelingen als een crash omschrijft, heeft op de beurs niets te zoeken.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Bundesbank gaat zijn GOUDstaven natellen

De Duitse centrale bank gaat al haar GOUDstaven zorgvuldig controleren en deels repatriëren. De Duitse Rekenkamer heeft de Bundesbank dat opgedragen omdat de GOUDreserve nooit nageteld, op echtheid gecontroleerd of gewogen is.

De 3.396 ton fysiek GOUD van de Bundesbank (waarde: 144 miljard euro) wordt bewaard op vier locaties. Iets minder dan de helft van de GOUDbaren ligt in de kelder bij de Federal Reserve in New York. De Bank of England in Londen en de Banque de France in Parijs beheren eveneens een deel van het Duitse GOUD (respectievelijk 450 en 374 ton). De rest ligt in Frankfurt.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Akkoord in GOUDmijnsector Zuid-Afrika

Vakbonden van mijnwerkers en grote GOUDmijnbouwbedrijven in Zuid-Afrika hebben een overeenkomst bereikt over loonsverhogingen. Daarmee komt een einde aan maanden van arbeidsonrust in de GOUD- en platinamijnen die aan tientallen mijnwerkers het leven hebben gekost.

De mijnwerkers in de GOUDmijnen krijgen er tussen de 11 en ruim 20 procent bij, zo bevestigde een organisatie van werkgevers donderdag. De vakbonden meldden dat de leden een nieuwe loonstructuur hadden geaccepteerd. 'Het ergste in de GOUDsector is voorbij', aldus een woordvoerder van de bonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Hugh Hendry: "GOUDmijnaandelen zijn voor idioten"

Eindelijk, het hoge woord is eruit bij Hugh Hendry, de über-beer van onze tijd. Hendry maakte op een recente meeting van Buttonwood Gathering duidelijk dat het bezit van GOUD enkel en alleen gecombineerd kan worden met een bijkomende positie… in zijn geval: Short S&P 500.

Maar Hugh Hendry gaat nog een stapje verder. De aankoop en bezit van GOUDmijnaandelen is gekkenwerk. Zijn uitleg via BI:

Hiermee gaat Hendry regelrecht in tegen de visie van enkele miljardairs, die recent hun beleggingen in GOUDmijnaandelen fors optrokken...

Eerlijk gezegd hechten we meer geloof in de beleggingen van de superrijken op deze planeet dan de visie van een kleine, gefrustreerde hedge fund manager.

Bron: niburu.co
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wie heeft het Nederlandse GOUD?

Papier is geduldig en je kunt er de meest fantastische voorstellingen op weergeven.

Zo heeft Nederland op papier de negende grootste GOUDvoorraad ter wereld.

De afgelopen week verscheen er een artikel op Marketwatch waarin werd verteld dat van alle landen in de wereld, Nederland de negende plaats inneemt voor wat betreft haar GOUDvoorraad. Eigenlijk is men een beetje verbaasd dat een land als Nederland wat qua bevolking van 16,7 miljoen wereldwijd maar op plaats nummer 63 staat, zo’n geweldige GOUDvoorraad heeft.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$