Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 5716 tot 5720
Bron: nieuwsuit.com
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Schat met GOUD gevonden

Schat met GOUD gevonden. Bulgaarse archeologen hebben een GOUDschat gevonden in een Thracisch graf in het noorden van het land. De schat dateert van het einde van de 4e eeuw v.C. of het begin van de 3e eeuw v.C.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

China wordt grootste GOUD importeur

Volgens Thomson Reuters GFMS zal de vraag naar GOUD vanuit China in 2012 met ongeveer 1% stijgen tot een recordtotaal van 860 ton. De vraag naar juwelen en naar beleggingsGOUD, in de vorm van baren en munten, zal naar verwachting blijven toenemen. De stijging van de Chinese vraag zal betekenen dat  China in 2012 India zal gaan inhalen als ‘s werelds grootste consument en importeur van GOUD.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Vraag naar GOUD in China opnieuw hoger dan in India

China is met een jaarlijkse productie van 380 ton niet alleen de grootste producent van GOUD, ook is het dit jaar waarschijnlijk de grootste afnemer van het edelmetaal. Dat beweert China National Gold Group Corp, de grootste GOUDproducent van het land. India was in het tweede kwartaal van dit jaar weer de grootste afnemer van GOUD ter wereld, nadat het de twee kwartalen ervoor was ingehaald door China. De voorsprong van India was van korte duur, want nu zou China weer de koppositie innemen in de wereldwijde GOUDmarkt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

"Aanbod van GOUD zal vraag niet kunnen invullen"

Mark Cutifani, CEO van AngloGold Ashanti, legde een opmerkelijke verklaring af met betrekking tot de situatie op de GOUDmarkt. In een interview met CNBC’s “Power Lunch” vertelde Cutifani dat de vraag naar GOUD groter is dan het aanbod. Dat zal zo blijven, ook al blijft de GOUDprijs stijgen.

Gegeven de huidige politieke onzekerheid is het slechts een kwestie van tijd alvorens de barrière van 2.000 dollar per troy ounce gerond zal worden. Maar Cutifani gaat nog een stap verder: volgens hem is het slechts een kwestie van tijd alvorens we 5.000 dollar zullen moeten betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

GOUD volgt andere grondstoffen niet

GOUD onderscheid zich van andere grote grondstoffen. GOUD blijft zich meer gedragen als een hedge tegen onzekerheid terwijl de meeste grondstoffen de trend van de globale economie volgen.

GOUD heeft een sterke correlatie met de balansen van de grote centrale banken omdat het aanzien wordt als een globale munt en een indekking tegen muntontwaarding. De lichte correctie de afgelopen weken kan snel teniet gedaan worden als hernieuwde spanningen nieuwe QE programma’s lanceren.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$