EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5716 tot 5720 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: zondag 30 december 2012

GOUD teleurstellend het jaar uit

2012 is zo goed als voorbij, waarin de prijs van GOUD mooie dingen heeft laten zien. Zo hebben we in oktober bijna de 1800 dollar grens aangetikt, en werd er zelfs al door diverse analisten gesproken over de magische 2000 dollar grens dat die in 2012 zal worden behaald. Niets bleek minder waar te zijn: GOUD sluit het jaar weliswaar positief af, maar de eindkoers is toch wel teleurstellend te noemen.

De GOUDkoers van 2012 begon op 1598 dollar per troy ounce. Het edelmetaal staat nu op een koers van 1657 dollar per troy ounce. GOUD is dus wel weer gestegen het afgelopen jaar, maar de verwachtingen zijn toch echt niet waargemaakt. Analisten hadden verwacht dat de GOUDprijs zou gaan oplopen tot ver boven de 1800 dollar, maar door de aanhoudende ellende in Europa en de begrotingsproblemen in Amerika en de fiscal cliff is GOUD ver teruggezakt.

Lees verder op prijsvangoud.nl
Geplaatst op: zondag 30 december 2012

Vertaling freegold interview met Koenraad Verheyden

Begin oktober vorig jaar werd Koenraad Verheyden geïnterviewd door het Freegoldforum. Koenraad koopt al veertig jaar GOUD en begon dus al met het kopen van GOUD kort na de ontkoppeling van de dollar aan GOUD. Hij is dus echt een expert, die kan meepraten over de ontwikkelingen op het gebied van GOUD en valuta en die vanaf het begin meemaakte hoe de freegold theorie ontstaan is.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zondag 30 december 2012

Hoe GOUD ontgonnen wordt

In de onderstaande documentaire staan de processen vermeld die nodig zijn om GOUD te ontginnen en te verwerken.

Lees verder op meervrijheid.nl
Geplaatst op: zaterdag 29 december 2012

Schuldencrisis en inflatie – wordt 2013 het jaar van de Zwitserse goldrush?

De BBC wijdde afgelopen week een reportage aan de ‘goldrush’ in Zwitserland. De GOUDindustrie is booming in het land. Niet zo vreemd. Economie-redacteur Egbert Kalse stelde in september al in NRC Handelsblad:

De BBC wijdde afgelopen week een reportage aan de ‘goldrush’ in Zwitserland. De GOUDindustrie is booming in het land. Niet zo vreemd. Economie-redacteur Egbert Kalse stelde in september al in NRC Handelsblad:

En de inflatie loopt op. In de eerste plaats in de Verenigde Staten, waar de centrale bank (de Fed) de geldpers dit jaar opnieuw stevig heeft aangezet. De dollar wordt daardoor minder waard. En de dollar is de munt waarin GOUD wordt afgerekend. Kalse schreef eerder dit jaar:

“Hoe meer de Fed zich met de economie bemoeit, des te groter is [volgens beleggers] het risico op inflatie. De Fed verruimt immers de geldhoeveelheid zonder dat daar extra productie tegenover staat. Door het extra aanbod [van dollars] daalt de koers en als op de lange termijn de [economische] groei weer aantrekt, kan dat leiden tot geldontwaarding.”

Lees verder op nrc.nl
Geplaatst op: zaterdag 29 december 2012

Grafiek: GOUD versus valutareserve Eurosysteem

Jim Sinclair plaatste deze week op zijn blog een ingezonden email van GOUDstudieforum.com. Op dit forum wordt de rol van GOUD in het toekomstige monetaire systeem besproken en geanalyseerd. De stijgende GOUDprijs van de afgelopen tien jaar laat de geleidelijke transitie zien van een systeem dat gebaseerd is op de Amerikaanse dollar naar een systeem waarin GOUD als ultieme reserve fungeert voor alle valuta.

Lees verder op MarketUpdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs