Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5721 tot 5725
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnam wil GOUDrekeningen bij banken aan banden leggen

Vietnam wil GOUDrekeningen bij banken aan banden leggen Vietnam heeft geen plannen om binnenkort GOUD te importeren, omdat het edelmetaal niet noodzakelijk zou zijn en omdat het de economie niet zou helpen. Dat heeft de Vietnamese centrale bank onlangs gezegd. Volgens Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV) wil de centrale bank niet meer buitenlandse reserves omzetten in GOUD om op die manier het publiek te ontmoedigen GOUD te kopen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Duitse centrale bank wil inspectie GOUDreserves bij Fed

Der Spiegel heeft de Duitse centrale bank toestemming gegeven om een inspectie uit te voeren op de Duitse GOUDreserves die bij de Amerikaanse Fed opgeslagen liggen, en om een klein deel ervan terug te vorderen naar Duitsland.

De actie is een gevolg van aanhoudende geruchten in de media dat de werkelijke GOUDvoorraden van westerse landen kleiner zijn dan de reserves die officieel worden gerapporteerd. Ook is recentelijk een aantal keer aangetoond dat officieel goedgekeurde GOUDstaven voor een deel bestaan uit wolfraam, een metaal met hetzelfde soortelijk gewicht als GOUD, maar een stuk minder waard.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Column Kees de Kort | De salamitactiek van Nederlandse politici

Kees de Kort ziet positieve punten in het regeerakkoord. "De grote partijen zijn het er over eens dat de GOUDen tijden voorbij zijn. Er moet wat gebeuren. Tandenknarsen en samengeknepen billen, maar ze zijn bereid wat te doen."

Toch zijn de maatregelen te voorzichtig, zegt De Kort. "Het is weer een beetje rommelen in de marge. Ze erkennen de problemen en zien dat er iets moet gebeuren. Maar dan blijft het toch bij het knopje draaien naar 5.4 in plaats van 5.6. Een knopje op 3.2 in plaats van 3.4."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Ook David Einhorn vlucht in het GOUD

In de wereld van de hedge funds is David Einhorn, de stichter van Greenlight Capital, één van de bekendste namen. Einhorn heeft zijn sporen in de sector ruimschoots verdiend. Er wordt zodoende naar hem geluisterd wanneer hij iets te vertellen heeft. Dat is regelmatig het geval.

Einhorn is namelijk niet tevreden met het beleid dat door de regering in Washington en door de Federal Reserve wordt gevoerd. In zijn Q3 brief aan de aandeelhouders maakte Einhorn duidelijk dat hij vreest dat een recessie in de VS nog maar moeilijk te vermijden zal zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Vergeet GOUD! 13 manieren om uw vermogen te beschermen tegen de komende crash

GOUD is veruit de voorkeursbelegging voor marktsceptici die de toekomst van het economisch systeem niet bijster positief inschatten. GOUD heeft echter ook nadelen: het is zwaar, moeilijk opbergbaar en staat nu al historisch hoog. Als alternatief voor GOUD geeft Business Insider daarom de volgende dertien alternatieve ‘veilige havens’ waarmee u zich kan beschermen tegen de komende crash.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$