Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5726 tot 5730
Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Zilver zonder BTW vanaf 100 troy oz.

GOUDstandaard biedt als eerste Nederlandse aanbieder van fysiek edelmetaal zilverbaren van 100 troy oz. aan zonder BTW. Eerder werd ee al een 1000 troy oz. zilverbaar aangeboden vrij van BTW. Dit is mogelijk doordat uw zilverbaren buiten de EU, in Zwitserland worden opgeslagen. Met de komst van de 100 troy oz. zilverbaar is BTW vrij zilver toegankelijker geworden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Duitse Bundesbank maakt bekend waar het GOUD ligt

Bestuurslid Carl-Ludwig Thiele van de Duitse Bundesbank heeft aan het persagentschap DPA kenbaar gemaakt waar de Duitse GOUDvoorraad opgeslagen ligt. Op papier ligt het grootste gedeelte van de GOUDreserve in de VS en is er een aanzienlijk gedeelte dat in eigen land opgeslagen ligt. Ook in Parijs en Londen heeft de Duitse centrale bank een gedeelte van haar GOUDreserve liggen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Peter Schiff: “GOUD nu op weg 5.000 dollar”

Peter Schiff werd door CNBC gevraagd naar zijn visie op de prijs van GOUD. Schiff is het duidelijk niet eens met de negatievelingen op de vloer van de futuremarkten.

Peter Schiff voorspelt dat de GOUDprijs rond 5.000 dollar noteert over enkele jaren. Meer nog, hij denkt zelfs dat dit een bescheiden koersdoel is voor GOUD!

Beleggers mogen zich opmaken voor een indrukwekkende GOUDrally in de komende maanden, aldus Peter Schiff.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Duitsland op zoek naar zijn GOUDreserves

Duitsland heeft de 2e grootste GOUDreserves ter wereld , zo’n 3.400 ton. Omdat de buitenlandse  voorraad nooit werd gecontroleerd, heeft het Hooggerechtshof gevraagd aan de Bundesbank om de buitenlandse reserves te verifiëren op aantal, gewicht en nummering.

De Bundesbank heeft de 82.857 GOUDbaren (zo’n 1.100 ton) in eigen beheer in Frankfurt ge-audit. De GOUDbaren werden geteld en gewogen. Maar het grote probleem met de Duitse GOUDvoorraad zijn de buitenlandse reserves. Vermoed wordt zo’n 1.500 ton bij de FED en zo’n 800 ton in Engeland en Frankrijk. Alles tezamen goed voor € 133 miljard.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Brazilië en Turkije breiden GOUDreserve uit

Centrale banken blijven netto GOUD kopen. Zo heeft Brazilië voor het eerst sinds december 2008 weer GOUD aan haar reserve toegevoegd. Met een aankoop van 1,7 ton in de afgelopen maand brengt het Zuid-Amerikaanse land haar totale GOUDvoorraad naar 35,3 ton, zo blijkt uit nieuwe data die het IMF onlangs publiceerde. Daarnaast kochten ook landen als Turkije en Oekraïne de afgelopen maand GOUD bij.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$