Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5731 tot 5735
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Sander Boon over de Duitse GOUDvoorraad

Op Radio 1 was politicoloog en auteur van het boek 'de Geldbubbel' te gast om zijn mening te geven op de discussie die nu in Duitsland gaande is. Voor wie het niet gevolgd heeft: De Duitse rekenkamer heeft de centrale bank aanbevolen een telling te doen van de GOUDvoorraad. Duitsland heeft naar verluid ongeveer 3.400 ton GOUD liggen, waarvan een gedeelte ligt opgeslagen in Londen en in New York.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

GOUDreserves Europese landen krimpen

Marketupdate heeft aan de hand van de website van de centrale bank van Oostenrijk een zeer interessante grafiek gemaakt. Het geeft de ontwikkeling van de GOUDvoorraden weer van de Europese landen tussen 1999 – 2011. Dit is de periode dat de waarde van GOUD steeg van € 300 tot € 1.300.

Vooral Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal en Oostenrijk hebben een aanzienlijk gedeelte van hun GOUDvoorraad verkocht. Het grootste gedeelte gebeurde toen de GOUDkoers op zijn dieptepunt stond.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Papiergeld

De centrale bankiers gebruiken inflatie om hun slechte schulden weg te werken. Dat is hun enige redding en hoop. Ze geloven dat ze in staat zijn om de inflatie te beheersen en denken of hopen dat deze niet uit de hand zal lopen en zodoende het monetaire systeem vernietigt dat ze hebben opgebouwd en koesteren. Uiteindelijk zullen ze ontdekken dat ze daarin ongelijk hebben.

Hun "kwantitatieve verruiming" om de banken en het monetaire systeem van vandaag te redden, heeft ze op het pad gezet van een inflatoire beleid. En dat betekent dat 's werelds grootste banken steeds weer gered zullen worden via doorlopende manipulaties van de geldhoeveelheid. Dit beleid zorgt ervoor dat de waarde van veel goederen – onder andere GOUD en zilver – aanzienlijk gaan stijgen. Inflatie is de zalf die alle financiële wonden heelt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Russisch schip geladen met 700 ton GOUD vermist

 Een Russisch vrachtschip, de Amurskaya, is sinds zondag vermist in de Zee van Ochotsk. Een opmerkelijk verhaal, want naar verluid zou het schip 700 metrische ton GOUDerts aan boord hebben. Dat is een onwaarschijnlijk grote hoeveelheid GOUD, meer dan de totale Nederlandse GOUDvoorraad en 3,5x zoveel als de 200 ton GOUD die India in 2009 kocht van het IMF. De vermissing van het schip met de GOUDen lading werd maandag bekendgemaakt.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

Is GOUD de oplossing voor de eurocrisis?

Kan fysiek GOUD een rol spelen in de aanpak van de eurocrisis? Als het aan Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiēle economie aan de Universiteit van Tilburg, ligt wel. De zwakkere Europese landen zouden hun GOUDvoorraden moeten kunnen inzetten als onderpand voor noodhulp. Eijffinger zegt in de Telegraaf het volgende:

„Het lijkt te mooi om waar te zijn en er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken. Sinds de eurozone is gevormd, is al het GOUD dat de centrale banken hebben, gepoold. Een land kan dus niet zo maar zelfstandig beslissingen nemen over zijn GOUDvoorraad, maar de raad van bestuur van de ECB zou dat wel kunnen. Het is de ECB krachtens de statuten toegestaan om edelmetalen als onderpand te nemen, evenals andere valuta dan de euro.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$