EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
32
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5736 tot 5740
Geplaatst op: maandag 12 november 2012

Willem Middelkoop: GOUD en het geheim van geld

GOUD en het geheim van geld ligt donderdag 15 nov in de gewone en digitale boekwinkel! De lang verwachte opvolger van Overleef de kredietcrisis en Als de dollar valt kan nu alvast besteld worden en zal je direct worden toegezonden als het beschikbaar is.

[...]

 

Lees verder op Edelmetaal-Info
Geplaatst op: maandag 12 november 2012

China importeerde in september bijna 70 ton GOUD

De World Gold Council registreerde in oktober geen grote aan- of verkopen van GOUD door centrale banken. Maar wat niet in deze cijfers verwerkt zit is wat China doet. Het land publiceert al een aantal jaar geen gegevens meer over haar GOUDreserve. Wel is bekend dat het land inmiddels de grootste producent is van het gele edelmetaal en dat het daarnaast ook nog eens grote hoeveelheden importeert. In september werd er 69,7 ton aan fysiek GOUD het land ingevoerd via Hong Kong.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 12 november 2012

Chinese GOUDimport schiet omhoog

Anyone who may have been concerned by the slowdown in Chinese gold imports in August, when the country imported "only" 53.5 tons of gold from Hong Kong (down from 75.8 in July), can breathe a sigh of relief. According to the Hong Kong Census Bureau, in September Chinese gross imports soared by 30% reverting to the long-term trendline of 65 tons in gross imports per month, and rising to a total of 69.7 tons. Net imports were 40% less, although that excludes organic Chinese gold mining and recirculation, which is why for all intents and purposes the gross number is the apples to apples one. And using that, Year-To-Date China has now imported a whopping 582 tons of gold, more than the official holdings of India at 558 tons, and which through November has certainly surpassed the holdings of the Netherlands, and make China's gross imports in just 2012 nominally the equivalent of Top 10 largest sovereign holder of gold.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: zondag 11 november 2012

GOUD kan weer verder stijgen

Een week geleden maakte GOUD nog een relatief sterke val, maar daarna herstelde de koers toch weer heel mooi. Wij zijn al wat langer weer positief op GOUD (link werkt alleen voor leden, voor meer informatie over een abonnement klik je hier), en kijkend naar de grafieken is dat helemaal niet zo gek. GOUD bevindt zich namelijk in een mooie uptrend, op verschillende timeframes. Deze week werd GOUD geholpen door de winst van Obama. Deze week moet GOUD het doen zonder een verkiezingsuitslag, maar ook nu voorzien we hogere koersen.

Lees verder op optieblog.nl
Geplaatst op: zondag 11 november 2012

GOUD en het belang van de stock to flow ratio

Op het blog van Gold Bullion International verscheen eerder deze week een interessante analyse van de GOUDmarkt. Joe Yasinski en Dan Flynn besteden op het blog aandacht aan de prijsvorming van GOUD. Het edelmetaal wordt praktisch niet verbruikt en daarom is de GOUDmarkt eigenlijk een overschotmarkt. Ook neemt de populariteit van GOUD toe naarmate de prijs ervan stijgt. Zijn de klassieke vraag en aanbod regels wel van toepassing op GOUD?

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs