Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 5736 tot 5740
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Game changer: Samsung koopt GOUD

Er is nog niet veel over verschenen in de media, maar het is een deal die kan tellen. Het grote Samsung heeft een strategisch partnerschap ondertekend met een GOUDproducent. Dit is een enorm bullish signaal voor GOUD en GOUDmijnaandelen.

Als een groot bedrijf als Samsung zijn voorbereidingen neemt en zich begint in te dekken tegen het waardeverlies of de val van de fiatmunten, is dit een absolute game changer. Je kan er van uitgaan dat er nog zulke deals volgen. Bedrijven met een berg waardeloos cash investeren in GOUDmijnen. Deze GOUDmijnen moeten aldus niet aankloppen bij de failliete banken, en een bedrijf als Samsung krijgt er GOUD voor in de plaats.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Prijzen van GOUD en olie gaan fors stijgen

De balans van de Amerikaanse centrale bank fors gaat oplopen in de komende tijd. Sinds vorige week blijkt dat de Amerikaanse economie nog meer zal worden gestimuleerd door Bernanke, maar keerzijde van de medaille is dat balans van de Fed zal oplopen naar 4 biljoen dollar. Deze golf van nieuwe liquiditeiten zorgt, in combinatie met de maatregelen van andere centrale banken, dat de nominale prijzen van vrijwel alle assets zullen gaan stijgen.

Onderstaande grafieken (via Zerohedge) laten zien dat onder meer de GOUDprijs en de prijs van een olie correleren met de balans van de grote centrale banken in Europa en de VS. Nu centrale bankiers deze ongebreidelde geldcreatie zien als enige oplossing, is dit zeer positief nieuws voor beleggers in deze grondstoffen. Mochten centrale banken hun plannen uitvoeren dan zal GOUD eind 2013 rond de $2.250,- per troy ounce noteren, terwijl WTI olie naar het oude record van $150,- per vat kan stijgen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

GOUD te duur? Huur!

Juweliers in Turkije kunnen door de crisis minder GOUD verkopen, maar ze verhuren het edelmetaal des te meer.

Net als op veel andere plaatsen speelt GOUD er een belangrijke rol bij huwelijksluitingen. Maar de prijs van het edelmetaal stijgt en steeds meer mensen hebben veel minder te besteden. Turkse juweliers doen GOUD daarom in de verhuur, meldde het Turkse persbureau Anatolia donderdag.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

BREKEND: GOUD maakt "GOUDen kruis"

Het is zover! GOUD genereert op het moment van schrijven het krachtigste KOOPSIGNAAL dat we tot op heden zagen…

GOUD maakt een ‘Golden Cross‘ formatie. Dit is het geval wanneer het kortetermijngemiddelde (50-daags) het langetermijngemiddelde (200-daags) opwaarts doorkruist.

Het is een bijzonder krachtig teken, want het onderstreept dat de huidige prijsstijging ditmaal ‘het echte werk’ is.

Vorige keer dat de prijs van GOUD een ‘GOUDen kruis’ maakte in februari 2009, steeg de GOUDprijs vervolgens met +102% in amper 2 jaren!

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Records ruim gepasseerd

Op grondstofmarkten staan agrarische gewassen bijna altijd in de schaduw van bekendere producten zoals olie en GOUD.

De invloed van olie en GOUD op de wereldeconomie en de beleggingswereld is veel groter en bovendien wordt er dagelijks ruim honderd keer zoveel olie verhandeld als katoen.

De prijsstijgingen van de afgelopen maanden zetten maïs en sojabonen echter duidelijk op de radar van beleggers, blijkt uit het omslagartikel over agrarische gewassen in het tijdschrift Beleggers Belangen van vrijdag 21 september 2012. Deze gewassen zijn sinds eind mei met 30 tot 40% gestegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$