Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5736 tot 5740
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'GOUD gaat met gemak de $2.000 bereiken...

Frank Holmes, executive officer van U.S. Global Investors, bespreekt bij Bloomberg de vooruitzichten voor GOUD. Hij verwacht dat de GOUDprijs in de komende tijd verder zal gaan oplopen en met gemak de grens van de $2.000,- per troy ounce zal bereiken. Dit komt volgens hem vooral doordat de centrale banken de geldkranen wereldwijd open hebben gezet.

Bron: spiegel.de
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Bundesbank eist 150 ton GOUD van de VS

Voor de duits-sprekenden onder ons. Een vertaling is welkom.

Deutschland hat die zweitgrößten Goldreserven der Welt, fast 3400 Tonnen. Angeblich jedenfalls. Denn die Bestände sind noch nie auf Echtheit und Gewicht überprüft worden. Jetzt hat der Bundesrechnungshof die Bundesbank aufgefordert, die Goldbestände im Ausland regelmäßig zu untersuchen.

Berlin - Das deutsche Gold liegt sicher aufbewahrt in Zentralbanktresoren in Frankfurt am Main, New York, Paris und London. Wirklich nachgeprüft hat das aber offenbar noch niemand. Der Bundesrechnungshof hat von der Bundesbank jetzt jedenfalls eine regelmäßige Prüfung und Bestandsaufnahme der riesigen Goldreserven im Ausland gefordert. Die Rechnungsprüfer begründen dies in einem am Montag bekanntgewordenen Bericht an den Haushaltsausschuss des Bundestags auch mit dem "hohen Wert der Goldbestände".

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Duitse toezichthouder wil weten waar het Duitse GOUD ligt

 Het Bundesrechnungshof, een soort financieel toezichthouder, heeft de Bundesbank gevraagd om haar GOUDreserve te laten controleren. De toezichthouder wil meer zekerheid hebben over de bijna 3.400 metrische ton GOUD die Duitsland zegt te hebben. Volgens de laatste statistieken heeft Duitsland na de VS de grootste GOUDreserve, maar die zou verspreid liggen over verschillende locaties. Daar komt bij dat de GOUDvoorraad volgens de toezichthouder niet zijn gecontroleerd op echtheid en op gewicht.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Indiërs kopen opnieuw meer GOUD

De import van GOUD in India zal dit kwartaal voor de eerste keer in zes kwartalen stijgen. De stijging heeft vanzelfsprekend te maken met het feit dat de Indiërs meer GOUD kopen dankzij een daling van de prijzen. Met de feestdagen op komst is de vraag naar juwelen opnieuw toegenomen.

Bachhraj Bamalwa, voorzitter van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, denkt dat de totale import van GOUD over het vierde kwartaal van dit jaar 200 ton zal bedragen, ten opzichte van 157 ton tijdens hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De GOUDprijs in rupee is 3 % goedkoper geworden als gevolg van een koersdaling van de munt.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

HSBC en Barclays verwachten stijging GOUDprijs

 HSBC en Barclays verwachten stijging GOUDprijs Beleggers die GOUD kopen worden gesteund door verschillende centrale banken, die sinds 2009 ook netto kopers van het edelmetaal zijn geworden. Maar ook veel grote banken staan positief tegenover het glimmende gele edelmetaal. Zo hebben HSBC en Barclays onlangs hun vooruitzichten voor de GOUDprijs naar buiten gebracht. Eerstgenoemde bank voorziet een gemiddelde GOUDprijs van $1.850/toz in 2013 en $1.775/toz in 2014. De bank is terughoudend met haar koersdoel, want op het moment van schrijven kost een troy ounce GOUD al ongeveer $1.730. Wel acht HSBC het goed mogelijk dat de GOUDprijs volgend jaar stijgt tot $2.000/toz, als gevolg van het soepele monetaire beleid van een aantal centrale banken en de aanhoudend sterke vraag naar GOUD door beleggers.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$