Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 5741 tot 5745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Bill Gross kiest voor aandelen en GOUD

Bill Gross is in de Verenigde Staten een begrip, de fondsbeheerder van PIMCO geldt als één van de grootste kenners van de obligatiemarkten in de wereld. Op basis van zijn ervaring durft Gross vaak zijn nek uit te steken, waarbij zijn voorspellingen niet altijd bewaarheid worden.

Vorig jaar bouwde hij zijn posities in Treasuries af, enigszins voorbarig zoals achteraf bleek. Maar in de grond zit in de uitspraken van Gross wel een grond van waarheid. Hij gelooft dat staatsobligaties momenteel beter vermeden kunnen worden wegens te duur.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Chinese stofzuiger voor GOUD gaat in overdrive: import Australië +905%

De Chinezen zetten tegen een waanzinnige snelheid hun overtollige dollars om in GOUD. Dat bleek al uit onze uitvoerige rapportering over de explosieve importcijfers van GOUD uit Hong Kong (hier, hier en hier).

Nu blijkt uit de nieuwste cijfers van de GOUDexport van Australië, verschenen op de site van The Australian, dat ook hier de grote slokop tegenwoordig China is.

De verkoop van Australisch GOUD aan China steeg in de eerste 8 maanden van dit jaar met +905% (en dit is geen tikfout!). In totaal werd al voor 4,2 miljard dollar GOUD ingekocht door de Chinezen in Australië, waarmee het gele edelmetaal inmiddels de verkoop van steenkolen achter zich laat.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Frank Holmes: "We zijn halverwege de supercyclus bij GOUD en grondstoffen"

Frank Holmes, strateeg bij US Global Funds, was te gast bij Bloomberg TV om de prijsactie bij GOUD en de overige grondstoffen te bespreken.

Volgens Holmes zitten midden in een supercyclus voor real assets. GOUD en andere materialen hebben nog een lange weg te gaan vooraleer ze hun hoogste prijzen hebben bereikt.

Holmes ziet GOUD stijgen naar de 2000′s in de komende maanden door allerlei factoren die hij hierna opsomt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

GOUDprijs kan weer gaan knallen wanneer 1.800 dollar wordt doorbroken

GOUD staat aan de vooravond van een nieuwe hausse-fase, een fase die bovendien heel veel beloftes inhoudt. Voorlopig wordt een krachtige opmars van de GOUDprijs alleen nog maar belet door het opduiken van technische weerstand in de buurt van 1.800 dollar.

Daryl Guppy is een trader op de handelsmarkten in de VS, maar nog beter bekend als auteur van Trend Trading, The 36 Strategies of the Chinese for Financial Traders. Zijn website Guppy Trader houdt de grafiek van de GOUDprijs nauwlettend in de gaten.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Miljardairs kopen massaal GOUD

Carlos Slim, de Mexiaanse investeerder die de rijkste van de wereld werd, kocht een aantal GOUDprojecten in Mexico.

Hij pompte $750 miljoen in de sector. De investering in GOUD, is overigens niet zijn eerste.

Het slimme geld kijkt steeds vaker nog GOUD.

John Paulson, de hedge fund manager die $20 miljard verdiende tijdens de kredietcrisis, heeft inmiddels 44% van zijn fonds in het edelmetaal geïnvesteerd.

Mark Faber is natuurlijk al wat langer dan vandaag positief voor GOUD, maar hij adviseert beleggers nu op zijn minst 25% van de portefeuille erin te beleggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$