Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5746 tot 5750
Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETF ETFS Gold Bullion Securities (DE) ETC

GOUD is traditioneel een begeerd waardemiddel om op te slaan in tijden van ernstige economische ontwrichting, een verzekeringspolis tegen een financiële apocalyps. GOUD is met name in het verleden een nuttige afdekking tegen de inflatie gebleken. Zijn waarde als instrument om de inflatie af te dekken en zijn lage tot negatieve correlaties met de meeste brede activacategorieën, maken van GOUD een belegging die de moeite waard is voor slechts een klein deel van een beleggingsportefeuille.

Hoewel GOUD de afgelopen vijfentwintig jaar een geringe volatiliteit heeft getoond ten opzichte van aandelen, zijn de enorme prijsschommelingen tussen het begin van de jaren zeventig en het midden van de jaren tachtig een duidelijk bewijs van de impact van een wispelturig beleggerssentiment op de waarde van het edelmetaal. Ook wordt zo duidelijk waarom een positie in GOUD waarschijnlijk slechts een klein deel van een goed gediversifieerde portefeuille zou moeten uitmaken. Wat een belegging in fysiek GOUD via een beursverhandeld fonds (ETP) betreft, behoren GOUD-ETPs volgens Morningstar duidelijk tot de voordeligste en meest liquide instrumenten voor mensen met GOUDen ambities.

Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETFS Physical Silver ETC

Zilver heeft historisch gezien een lage tot negatieve correlatie met aandelen en vastrentende effecten. Daarom kan het een aantrekkelijk diversificatie-instrument zijn in een portefeuille. Over een periode van tien jaar tot 31 juli 2012 heeft de zilverprijs sterker geschommeld dan de GOUD- en platinakoersen. Zilver is op jaarbasis met 19,7 procent in waarde gestegen (meer dan de geraamde 18,2 procent voor GOUD). Over dezelfde periode vertoonde de zilverprijs een correlatie van 0,75 met de GOUDkoers: veel hoger dan de overeenkomstige cijfers voor platina en palladium. Dit kan wijzen op het beperkte diversificatievoordeel dat van een aanvullende zilverpositie kan worden verwacht in een portefeuille die al GOUD bevat.

De volatiliteit van zilver kan op verschillende punten tijdens een economische cyclus tactische trading-kansen bieden, terwijl zijn lage correlatie met andere activaklassen en potentiële indekking tegen inflatie het edelmetaal geschikt maken als onderdeel van een bredere grondstoffenallocatie voor de lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Jim Rickards positief over de euro

Jim Rickards is een van de weinige analisten die positief is over de euro. In de globale valutaoorlog zal de euro niet snel sneuvelen, want de dollar moet dalen en dus zal de euro moeten stijgen.

Echter, Rickards benadrukt dat zowel de dollar als de euro en ook de overige fait valuta aan koopkracht blijven inleveren ten opzichte van GOUD!

Voorts geeft Rickards ook nog zijn visie af op de ontwikkelingen in Europa en bij de Fed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

World Gold Council ziet hogere GOUDprijs door lage rente en hogere inflatie

De World Gold Council (WGC) heeft haar rapport over het derde kwartaal van dit jaar vrijgegeven. In dit rapport blikt de WGC terug op de ontwikkelingen die de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de GOUDprijs. In het derde kwartaal steeg de GOUDprijs in dollars met 11,1% en in euro’s met 9,6%.

Traditioneel vergelijkt de WGC de ontwikkeling van de GOUDprijs ook met ontwikkelingen in andere beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimulerende beleid van centrale banken ging niet alleen de GOUDprijs omhoog, maar werden ook aandelen, obligaties én grondstoffen in het derde kwartaal van dit jaar weer iets duurder. Toch deed GOUD het met een prijsstijging van 11,1% in het derde kwartaal (in dollars) beter dan de index van aandelen wereldwijd (+6,2%) en diverse obligaties wereldwijd (+3,3%).

De WGC heeft ook in kaart gebracht welke gevolgen het beleid van de verschillende centrale banken heeft gehad op de lokale economie. Hieruit blijkt dat de maatregelen van de Fed weinig goeds hebben gedaan voor de waarde van de dollar (US Dollar index omlaag), de maatregelen van de ECB nauwelijks negatief effect hebben gehad op de wisselkoers (EUR/USD), dat de steunaankopen van de Bank of England een boost gaven aan aandelen (FTSE 100), grondstoffen (S&P GSCI) én GOUD en het beleid van de Bank of Japan nog steeds onvoldoende is gebleken om uit de deflatiespiraal te breken.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

GOUD ook deze week op een dood spoor

Na twee eerdere weken waarin de GOUDprijs daalde is de GOUDprijs deze opnieuw niet tot een noemenswaardige stijging gekomen. De prijs van het edelmetaal heeft de week afgesloten met een stijging van 0,05% naar een koers van 1737 dollar per troy ounce. Tegenvallende berichten over de wereldwijde economie blijven ervoor zorgen dat GOUD vlak voortbeweegt.

Daarnaast is het een tegenvaller dat GOUD maar niet in staat lijkt te zijn om door de grens van 1800 dollar per troy ounce te gaan. Deze belangrijke barrière is nog steeds niet overwonnen, waardoor analisten en beleggers zich afvragen wat GOUD te wachten staat. Hierdoor is de neiging om in GOUD te stappen minder groot, wat weer tot gevolg heeft dat er geen grote koerswijzigingen te zien zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$