Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5746 tot 5750
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

GOUDvoorraad België stijgt naar EUR10 miljard

De waarde van de Belgische GOUDvoorraad is in september 2012 tot boven de €10 miljard gestegen. De Belgische Nationale Bank past iedere 3 maanden de GOUDprijs aan voor de berekening van de boekwaarde. De prijs van een kilo GOUD werd verhoogd van €40.125,- eind juni naar €44.235,- eind september. Dat komt neer op een winst van ongeveer 1 miljard euro.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Lezersvraag: Wat deed de GOUDprijs in de jaren dertig?

Iedereen die in GOUD belegt is waarschijnlijk wel bekend met de confiscatie van GOUD door president Roosevelt in 1933. Via een 'executive order' werden Amerikanen verzocht om GOUD in te leveren bij de Federal Reserve bank, tegen de vastgestelde koers van $20,67 per troy ounce. Vervolgens werd de dollar gedevalueerd ten opzichte van GOUD, tot $35 per troy ounce. Wat betekende de Grote Depressie voor de prijs en de koopkracht van GOUD?

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Infographic over zilver

De auteur van het boek The Silver Bomb heeft een aantal cijfers over de zilvermarkt samengevat in een interessante infographic. De geponeerde stelling dat de zilverprijs de GOUDprijs op den duur zal overstijgen durf ik niet aan, maar de infographic maakt wel duidelijk waarom zilver een zeer interessante belegging kan zijn.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

GOUD vlak door ontbrekende prikkels vanuit de markt

De GOUDkoers is vandaag nauwelijks van zijn plek afgekomen, voornamelijk door het ontbreken van prikkels uit de markt. GOUD begon de dag op een koers van 1773,50 dollar per troy ounce, en sloot de dag af op 1774 dollar per troy ounce. Ondanks de ontbrekende prikkels houden handelaren Europa sterk in de gaten, mede door alle ellende in Griekenland van de laatste dagen.

Beleggers hopen dat Centrale Banken geld zullen blijven pompen in de economie van de wereld, iets wat ervoor kan gaan zorgen dat de prijs van GOUD de komende periode nog verder op zou kunnen gaan lopen. Er zijn instellingen die geloven dat de GOUDprijs het jaar gaat afsluiten op een koers van 1853 dollar per troy ounce, dit zou betekenen dat het edelmetaal nog een mooie rally tegemoet kan zien tot het einde van het jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Kenners bevestigen: GOUD is geld

2 Analisten van Deutsche Bank hebben in een nieuw rapport gezegd wat wij al langer weten, GOUD is geld. Ze zien GOUD als geld doordat het over heel de wereld wordt aangehouden door centrale banken als een onderdeel van hun reserves.

We see gold as an officially recognized form of money for one primary reason: it is widely held by most of the world’s larger central banks as a component of reserves.

GOUD vervult de voorwaarden die nodig zijn om over écht geld te spreken: het is onverwoestbaar, verdeelbaar, transporteerbaar en wordt wereldwijd aanvaard. En de analisten van Deutsche Bank zijn niet alleen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$