Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5746 tot 5750
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Latijns Amerikaanse miljardairs stappen in GOUDmijnaandelen

Waar ga je naartoe met je geld als je tot de rijksten der aarde behoort? Mobiele telefonie? Nanotechnologie? Twee Latijns Amerikaanse miljardairs zien de noodzaak om in ieder geval een deel van hun geld te investeren in hard assets, en dan met name daar waar GOUD uit de grond gehaald wordt.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Ook Ecuador wil fysiek GOUD repatriëren

Het begint een trend te worden: GOUD repatriëren.  Na Zwitserland, Venezuela en Duitsland, is Equador het volgende land dat zijn GOUD terug naar huis wil halen. Ondanks dat Ecuador maar een GOUDvoorraad van 26,3 ton heeft, wil het toch graag zicht hebben op het eigen GOUD. Of in ieder geval op één derde deel van het fysieke GOUD. Via Zerohedge, kwam we bij een artikel van Bloomberg:

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Deutsche Bank maakt ranglijst van beste beleggingen in oktober

Deutsche Bank heeft een overzicht gemaakt van verschillende soorten beleggingen en heeft deze gerangschikt naar prestaties. De ranglijst bevat onder meer aandelenindices, staatsobligaties, olie, GOUD en grondstoffen. In de maand oktober was de Griekse aandelenmarkt uit deze brede selectie de beste 'performer' met een stijging van 8,4%. Ook Spaanse en Italiaanse obligaties werden in oktober iets meer waard, respectievelijk 2,5% en 1,8%. Zilver was in oktober de hekkensluiter met een prijsdaling van 6,6%.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt export GOUD

Iraniërs kunnen niet langer GOUD exporteren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de export van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnamese banken verkopen GOUD van hun klanten

Vietnamese banken hebben enige tijd geleden hun klanten aangeboden om (papieren) geld te betalen om hun GOUD op te slaan in hun kluizen. Indien banken al beginnen te betalen voor GOUD te bezitten, moet je op je hoede zijn. Dit ruikt dan naar toekomstige confiscatie.

De Dow Jones rapporteerde dat deze Vietnamese banken het GOUD van hun klanten verkocht hebben om hun eigen balansen op te smukken. Om deze illegale praktijken tegen te gaan, heeft de Vietnamese centrale bank besloten de banken toe te laten 20 ton GOUD te kopen de komende 2 maanden. Hierna komt er een verbod om GOUD te gebruiken om het operationeel kapitaal te verhogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$