Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5746 tot 5750
Bron: scientias.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wetenschappers veranderen de kleur van GOUD

Onderzoekers van de universiteit van Southampton hebben een manier gevonden om GOUD een heel andere kleur te geven. Dankzij deze onderzoekers kunnen we straks misschien zoiets als groen en rood GOUD kopen.

“De kleur van objecten die we rond ons heen zien, wordt bepaald door de manier waarop licht op andere objecten reageert,” legt onderzoeker Nikolay Zheludev uit. “Een object dat bijvoorbeeld rood licht reflecteert, maar andere golflengtes absorbeert, zal in menselijke ogen rood lijken.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Grafieken: De GOUDreserves van Europese landen (1999-2011)

Grafieken: De GOUDreserves van Europese landen (1999-2011) Aan de hand van een uitgebreide tabel op de website van de Oostenrijkse centrale bank heeft Marketupdate een aantal grafieken in elkaar gezet. Deze grafieken geven in één oogopslag weer hoe de GOUDreserve van verschillende Europese landen zich ontwikkeld heeft in de periode van 1999 tot en met 2011.

[...]

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Rogers: 'Correctie GOUDprijs zet door'

De correctie van de GOUDprijs die in september 2011 werd ingezet zal doorgaan.

In gesprek met Business Insider geeft de goeroe aan dat vooral het gegeven dat speculanten hun long-posities in GOUD vergroten een 'gevaarlijk teken' is. 'Want dit betekent dat ongeacht het product, de prijs omlaag zal gaan.'

Rogers zegt in GOUD te beleggen, maar dat hij op dit moment niet bijkoopt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

GOUD doet het goed in post-verkiezingsjaren

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan voor de deur. Dit is goed nieuws voor GOUD. GOUD doet het meestal goed in de jaren na de verkiezingen. Onderstaande grafiek geeft de GOUDprijs weer van 1970 tot nu waarbij de rode pijlen verkiezingsjaren aangeven van 1973 tot 2009. In 7 van de 10 gevallen steeg GOUD na een verkiezingsjaar. Aangezien in deze 40 jaar GOUD zich 20 jaar in een bear marktet bevond, is dit toch een sterke prestatie.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Is zilver wel een monetaire grondstof?

Als we de 2 edelmetalen bekijken, zien we dat GOUD en zilver grotendeels samen bewegen. Zilver is weliswaar volatieler dan GOUD, ze maken hooguit dezelfde bewegingen. Aangezien de 2edelmetalen er een zeer goed 3e kwartaal hebben opzitten, was zilver de best presterende grondstof van allemaal.

In de15 maanden na QE1steeg zilver 53 %, dubbel zoveel als GOUD. Na QE 2 steeg zilver 24 %, 3 keer beter dan GOUD. In de aanloop naar en na QE 3 steeg zilver nog eens 25 %, weer dubbel zoveel dan GOUD. Zilver heeft dan ook een kleinere markt waar bewegingen volatieler zijn en de risico’s groter. GOUD staat bijvoorbeeld maar een 8 % onder zijn top terwijl zilver nog 30 % moet goedmaken.

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$