Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 576 tot 580
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Australische mijn betaalt beleggers uit in GOUD!

De natte droom van elke GOUDkever is terug te keren naar een GOUDstandaard. Om GOUD niet enkel te gebruiken om je spaargeld te beschermen tegen inflatie, maar het ook te gebruiken als transactiemiddel. Een Australische ontginner van edelmetalen brengt die droom nu iets dichterbij.

Het Australische Resolute Mining, gaat aandeelhouders die daarvoor kiezen uitbetalen in fysiek GOUD.

Het kondigde gisteren aan dat wie minstens 5.000 aandelen bezit zijn dividenden kan ontvangen als GOUDbaren. De GOUDbaren, die bij de Perth Mint worden opgeslagen, worden op jouw naam gezet en van daar kan je ze laten versturen naar waar je wil.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Jim Rickards: “Na de war on cash volgt de war on GOUD

Er wordt het laatste jaar veel geschreven over de war on cash. Overheden willen steeds meer evolueren naar een digitaal geldsysteem. Volgens Jim Rickards liggen hier kansen voor alerte mensen die om hun geld geven. Na de war on cash volgt onvermijdelijk de war on GOUD. Daarom dat je nu nog GOUD moet kopen.

Officieel luidt de uitleg dat in een digitaal geldsysteem criminele transacties gemakkelijker op te volgen zijn. Maar overheden hebben dikwijls een verborgen agenda. In een digitaal geldsysteem kan men ook alles opvolgen wat jij doet met je geld.

En het heeft ook nog andere voordelen: men kan niet meer vluchten naar cash geld zodat negatieve rentevoeten eindeloos kunnen doorgetrokken worden. Men kan zelfs digitale geldtransacties gaan belasten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Deze GOUDmijn betaalt zijn dividend niet in cash … maar in GOUD

De Australische mijnbouwer Resolute Mining biedt vanaf nu zijn aandeelhouders de mogelijkheid om hun dividend te innen in fysiek GOUD in plaats van cash geld. Volgens het bedrijf is dit uniek in de wereld.

Resolute Mining heeft 9 actieve GOUDmijnen in Australië en Afrika. Het betaalt momenteel een dividend uit met een rendement van 1,7% op jaarbasis. Aandeelhouders kunnen nu kiezen tussen een uitbetaling in cash of in fysiek GOUD.

Uiteraard hangen er voorwaarden aan vast om een uitbetaling te krijgen in fysiek GOUD.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

MSM: Centrale banken kopen minder GOUD in

Centrale banken wereldwijd hebben minder GOUD ingekocht in het tweede kwartaal. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat er minder wordt ingekocht.

Het gaat om een afname van 40 procent. Dit is vooral te wijten aan de dalende exportinkomsten van opkomende landen, meldt persbureau Bloomberg.

Kapitaal dat via de export werd verdiend door bedrijven in opkomende landen, werd via de centrale bank soms geïnvesteerd in GOUD. Ook banken in westerse landen investeerden in GOUD om hun portfolio te diversifiëren.

Volgens analisten betekent deze afnemende vraag naar GOUD vanuit beleidsmakers dat een belangrijke stuwende kracht voor de GOUDprijs wegvalt.  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Is De Timing Opnieuw Bijna Perfect?

Afgelopen weekend kwamen we onderstaand grafiekje tegen van Casey Research. Het plaatst de huidige (nieuwe) stierenmarkt van GOUD in perspectief, door te vergelijken met eerdere periodes van oplopende GOUDprijzen.

Het korte donkerrode lijntje, stelt de huidige GOUDmarkt voor. Piepjong dus, terwijl periodes van stijgende GOUDprijzen meerdere jaren lopen en uiteindelijk resultaten boeken in veelvouden van honderd procent rendement.

Schitterend vooruitzicht… Maar is het echt zo simpel?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$