Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 5751 tot 5755
Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Akkoord in GOUDmijnsector Zuid-Afrika

Vakbonden van mijnwerkers en grote GOUDmijnbouwbedrijven in Zuid-Afrika hebben een overeenkomst bereikt over loonsverhogingen. Daarmee komt een einde aan maanden van arbeidsonrust in de GOUD- en platinamijnen die aan tientallen mijnwerkers het leven hebben gekost.

De mijnwerkers in de GOUDmijnen krijgen er tussen de 11 en ruim 20 procent bij, zo bevestigde een organisatie van werkgevers donderdag. De vakbonden meldden dat de leden een nieuwe loonstructuur hadden geaccepteerd. 'Het ergste in de GOUDsector is voorbij', aldus een woordvoerder van de bonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Hugh Hendry: "GOUDmijnaandelen zijn voor idioten"

Eindelijk, het hoge woord is eruit bij Hugh Hendry, de über-beer van onze tijd. Hendry maakte op een recente meeting van Buttonwood Gathering duidelijk dat het bezit van GOUD enkel en alleen gecombineerd kan worden met een bijkomende positie… in zijn geval: Short S&P 500.

Maar Hugh Hendry gaat nog een stapje verder. De aankoop en bezit van GOUDmijnaandelen is gekkenwerk. Zijn uitleg via BI:

Hiermee gaat Hendry regelrecht in tegen de visie van enkele miljardairs, die recent hun beleggingen in GOUDmijnaandelen fors optrokken...

Eerlijk gezegd hechten we meer geloof in de beleggingen van de superrijken op deze planeet dan de visie van een kleine, gefrustreerde hedge fund manager.

Bron: niburu.co
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wie heeft het Nederlandse GOUD?

Papier is geduldig en je kunt er de meest fantastische voorstellingen op weergeven.

Zo heeft Nederland op papier de negende grootste GOUDvoorraad ter wereld.

De afgelopen week verscheen er een artikel op Marketwatch waarin werd verteld dat van alle landen in de wereld, Nederland de negende plaats inneemt voor wat betreft haar GOUDvoorraad. Eigenlijk is men een beetje verbaasd dat een land als Nederland wat qua bevolking van 16,7 miljoen wereldwijd maar op plaats nummer 63 staat, zo’n geweldige GOUDvoorraad heeft.

Bron: scientias.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wetenschappers veranderen de kleur van GOUD

Onderzoekers van de universiteit van Southampton hebben een manier gevonden om GOUD een heel andere kleur te geven. Dankzij deze onderzoekers kunnen we straks misschien zoiets als groen en rood GOUD kopen.

“De kleur van objecten die we rond ons heen zien, wordt bepaald door de manier waarop licht op andere objecten reageert,” legt onderzoeker Nikolay Zheludev uit. “Een object dat bijvoorbeeld rood licht reflecteert, maar andere golflengtes absorbeert, zal in menselijke ogen rood lijken.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Grafieken: De GOUDreserves van Europese landen (1999-2011)

Grafieken: De GOUDreserves van Europese landen (1999-2011) Aan de hand van een uitgebreide tabel op de website van de Oostenrijkse centrale bank heeft Marketupdate een aantal grafieken in elkaar gezet. Deze grafieken geven in één oogopslag weer hoe de GOUDreserve van verschillende Europese landen zich ontwikkeld heeft in de periode van 1999 tot en met 2011.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$