Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5756 tot 5760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

GOUDprijs kan weer gaan knallen wanneer 1.800 dollar wordt doorbroken

GOUD staat aan de vooravond van een nieuwe hausse-fase, een fase die bovendien heel veel beloftes inhoudt. Voorlopig wordt een krachtige opmars van de GOUDprijs alleen nog maar belet door het opduiken van technische weerstand in de buurt van 1.800 dollar.

Daryl Guppy is een trader op de handelsmarkten in de VS, maar nog beter bekend als auteur van Trend Trading, The 36 Strategies of the Chinese for Financial Traders. Zijn website Guppy Trader houdt de grafiek van de GOUDprijs nauwlettend in de gaten.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Miljardairs kopen massaal GOUD

Carlos Slim, de Mexiaanse investeerder die de rijkste van de wereld werd, kocht een aantal GOUDprojecten in Mexico.

Hij pompte $750 miljoen in de sector. De investering in GOUD, is overigens niet zijn eerste.

Het slimme geld kijkt steeds vaker nog GOUD.

John Paulson, de hedge fund manager die $20 miljard verdiende tijdens de kredietcrisis, heeft inmiddels 44% van zijn fonds in het edelmetaal geïnvesteerd.

Mark Faber is natuurlijk al wat langer dan vandaag positief voor GOUD, maar hij adviseert beleggers nu op zijn minst 25% van de portefeuille erin te beleggen.

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Vergeet de beurs en GOUD. Wapens zijn de enige veilige investering*

Vergeet de beurs en GOUD. Wapens zijn de enige veilige investering*

Vroeger. Toen de wereld nog zwart-wit was en u uw foie gras met Guldens afrekende was alles nog eenvoudig; geld bracht u naar de bank. Punt. 

Tot daar een paar weken geleden een brief van Jim O’Niell was – chairman van Goldman Sachs – waarin Neill stelt dat er geen enkele veilige plek meer is voor uw geld. Het begrip ‘safe haven’ bestaat niet meer. Alle manieren van geld bewaren waarbij u het niet begraaft of er op slaapt zijn per definitie risicovol. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

De simpele case voor GOUDmijnaandelen

We kregen afgelopen week een interessante mail van collega Maarten Verheyen toegestuurd met de titel ‘de simpele case voor GOUD’.

Maarten hield daarin een betoog om beleggen altijd en overal zo simpel mogelijk te houden. Dit geldt vooral ook bij GOUD, waar de meest ingewikkelde theorieën over de ronde doen.

Voor het gele edelmetaal komt het erop neer dat de prijs voor de langere termijn altijd de evolutie van de balans van de Fed volgt, whatever happens!

Om een beknopt verhaal nog wat korter te maken: “Pas bij een GOUDprijs van $12.884 is papiergeld weer gedekt door GOUD”… zijn analyse leest u hier.

Natuurlijk heeft hij gelijk: hoe simpeler en duidelijker de analyse, hoe beter de belegging. Je moet de case kunnen verduidelijken in een oogopslag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Mexico heeft slechts 4,82% van GOUDvoorraad in eigen land opgeslagen

De Mexicaanse centrale bank (Banxico) voegde vorig jaar in twee maanden tijd 93 ton GOUD toe aan haar GOUDreserve. Daarmee kwam haar totale GOUDvoorraad volgens de World Gold Council uit op iets meer dan 125 ton. Maar waar ligt al dat GOUD? De Mexicaanse journalist Guillermo Barba ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat slechts een paar procent van de GOUDreserve in eigen land opgeslagen ligt. Het grootste gedeelte blijkt in Londen te liggen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$