Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5761 tot 5765
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

GOUD boven de 1750 dollar!

Vandaag weer een mooie mijlpaal voor de GOUDprijs. De prijs van het edelmetaal is vandaag opgelopen tot boven de 1750 dollar per troy ounce. Vooral de Europese schuldencrisis en de daaruit voortkomende daling van de dollar zorgen ervoor dat GOUD op dit moment op een koers staat van 1752 dollar per troy ounce.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

China: Binnenkort de grootmacht in de GOUDmarkt

China is bezig met het opkopen van grote hoeveelheden GOUD. Daarnaast is het land bezig met het opzetten van grote productie locaties om zo de GOUDproductie flink op te voeren. Slim Beleggen heeft uitgezocht in welk tempo China bezig is om de GOUDmarkt te gaan domineren. En wat blijkt: Het land ligt mooi op schema op een absolute grootmacht te worden in de GOUDmarkt!

In 2007 werd China al de grootste GOUD producent ter wereld, waar het de Verenigde Staten van de troon stootte. Die opmars is nog steeds niet gestopt, aangezien het land nog steeds een stijgende lijn laat zien als het gaat om de totale GOUDproductie. Daarnaast is de verwachting dat in 2017 China ook het land zal worden met de grootste GOUDreserve ter wereld. China is dus op weg om een echte grootmacht te worden op de GOUDmarkt, wat automatisch ook betekend dat het land goed is voorbereid op het moment dat het huidige valuta systeem echt in elkaar valt.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

World Gold Council geeft 7% korting op Indiase GOUDen munten

De World Gold Council (WGC) geeft in samenwerking met India’s Reliance Mony en de India Post een korting van 7% op Indiase GOUDen munten die gekocht worden tijdens het Dussehra en Diwali festival. Volgens de WGC kunnen consumenten gedurende deze periode 99,9% zuivere GOUDen munten kopen in de formaten 0,5, 1, 5, 8, 10, 20 en 50 gram.

[...]

Bron: businesscompleet.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Zilver is het cyclische broertje van GOUD'

Zowel de GOUD- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijs voor een kilo GOUD stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

GOUDprijs maal 50 sinds afschaffing GOUDstandaard

In 1971 zorgde president Nixon ervoor dat dollars niet meer omgeruild mochten worden tegen GOUD. Dit betekende het einde van het GOUDtijdperk en werd GOUD voor sommigen een barbaars relikwie. Vanaf dan bestond de tegenwaarde van een munt uit vertrouwen, en vertrouwen dat tot 2007 aanvaard werd. Sindsdien is de waarde van de fiatmunten in vrije val geraakt. Dit monetaire experiment duurt al 41 jaar, maar het verval is de laatste 5 jaar in een stroomversnelling geraakt.

De waarde van een munt gaat invers met de waarde voor GOUD. Hoe hoger de GOUDprijs, hoe lager de waarde van de munt. In 1971, toen de GOUDstandaard werd afgeschaft, had GOUD een waarde van $ 35, nu noteert het edelmetaal rond de $ 1.750. Dit is een stijging van maal 50!! En het einde is nog niet in zicht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$