Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 5766 tot 5770
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Prijsstijging GOUD in 75 verschillende valuta

Op GoldSilver.com verscheen begin deze week een uitgebreide tabel die inzichtelijk maakt hoe de GOUDprijs zich heeft ontwikkeld van vele tientallen verschillende valuta. Van sommige valuta heeft u misschien nog nooit gehoord, maar het enige dat u hoeft te weten is dat alle valuta uit onderstaande tabel aan waarde hebben verloren ten opzichte van GOUD. GOUD kan worden gezien als een soort barometer die de waardeontwikkeling van een valuta in kaart kan brengen.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

GOUD deed goede zaken in september

Ook in September heeft de GOUDkoers de opmars voorgezet waar het in Augustus mee was begonnen. De GOUDprijs is in September in totaal met 5% gestegen, naar een koers van 1776 dollar per troy ounce. GOUD begon de maand op een koers van 1691 dollar per troy ounce, en bereikte het hoogste punt op 21 september. Het edelmetaal bereikte op deze dag een prijs van 1784 dollar per troy ounce.

Daadkrachtige actie vanuit de Verenigde Staten en hoopgevende cijfers over de economische groei en het vertrouwen van de consumenten hebben ervoor gezorgd dat GOUD een stijgende lijn blijft doorzetten. Aankomende maandag zal het belangrijk worden wat het effect is van de maatregelen die door de FED en de ECB zijn ingezet. Mocht blijken dat de maatregelen onvoldoende effect hebben dan zou de GOUDprijs in Oktober wel eens kunnen gaan dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Futures en opties wijzen in richting van verdere stijging van de GOUDprijs

Het verleden leert ons vaak iets over de toekomst en dat geldt ook voor de financiële markten. De GOUDprijs is tussen december 2008 en juni 2011 met 70 % gestegen, in een periode dat de Federal Reserve de rente op een recorddieptepunt hield en voor 2.300 miljard dollar aan bonds terugkocht.

Dat gebeurde via 2 rondes van quantative easing die de GOUDprijs op 13 september 2011 naar een record van 1.923,70 dollar voerden. De laatste stoot werd gegeven door een escalatie van de crisis in Europa, waardoor wereldwijd een huivering door de markten werd gejaagd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Colombiaanse drugsmaffia gaat voor GOUD

De Colombiaanse drugsmaffia heeft een nieuw doelwit, GOUD. Ze hebben met succes cacao vervangen door GOUD uit illegale GOUDmijnen als hun voornaamste bron van inkomsten. Analisten schatten dat de maffia $ 450.000 verdient per week uit illegale GOUDmijnen.

De invloed van de maffia is in Colombia zo groot geworden dat 6 % van ’s land gemijnd GOUD uit illegale mijnen komt, mijnen die niet conform de voorschriften en milieurichtlijnen zijn. De maffia perst niet alleen actieve mijnen af, ze runnen zelf ook hun mijnen.

Gebieden die vroeger bestemd waren productie van drugs worden nu omgevormd tot draaischijven voor GOUDproductie en GOUDhandel. Het voordeel van GOUD ten opzichte van bijvoorbeeld cocaïne is dat GOUD legaal transporteerbaar en verkoopbaar is.

Bron: c2w.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Bacterie maakt zuiver GOUD

Bacteriën die ongevoelig zijn voor het giftige GOUDchloride (AuCl 3) kunnen dit omzetten in 24-karaats GOUD. Dankzij deze ontdekking van onderzoekers van de Michigan State University zijn de bacteriën nu verwerkt in een GOUDproducerend kunstwerk.

GOUDchloride komt voor in de natuur, maar het is giftig en niet veel waard. De bacterie Cupriavidus metallidurans kan overleven bij zeer hoge concentraties van dit giftige zout en is zelfs 25 keer sterker dan uit vorige onderzoeken bleek. Behalve dat de bacteriën blootstelling aan GOUDchloride overleven, zetten ze het effectief om in zuiver GOUD. De onderzoekers spreken van microbiële alchemie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$