Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 5771 tot 5775
Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

TA: all time high GOUD in vizier

De beurzen en GOUDprijzen stijgen fors terwijl de hypotheekrente in Amerika is gedaald naar het laagste niveau in de geschiedenis.

Beleggers applaudiseren nadat Fed voorzitter Ben Bernanke donderdag een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming aankondigde en tillen de Dow Jones naar het hoogste niveau sinds 2007: nog voor het uitbreken van de kredietcrisis.

Verruiming van de geldhoeveelheid kan inflatoir werken en de GOUDkoers steeg direct van 1.720 dollar per ounce naar 1.770 dollar per ounce. De all time high van september 2011 van bijna 1.900 dollar is in het vizier.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

GOUDproducenten kunnen 10-15% stijgen de komende maanden

Researchers van Canadese broker Paradigm Capital verwachten dat GOUDproducenten de komende maanden met 10-15% zullen stijgen. De GOUDprijs is dit jaar al 11% gestegen, terwijl de waarderingen van GOUDproducenten juist 8-15% lager staan. Normaal gesproken zou dit betekenen dat het opwaarts potentieel 20-30% is om zodoende de GOUDprijs weer ‘in te halen’.

Paradigm waarschuwt echter voor al te hoge verwachtingen. De gemiddelde inkomsten van GOUDproducenten in het tweede kwartaal zijn met 22% gedaald, terwijl over die periode de olieprijs 9% is gedaald en de GOUDprijs 7% is gestegen. Slechts een handjevol producenten heeft z’n productieprognoses gerealiseerd. Een groot aantal GOUDproducenten doen het dus gewoon slecht, en dit vindt z’n weerslag in het ontslag van een aantal directeuren, en loonsverlagingen die oplopen tot 30%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Infographic: Waardeloze dollar

De eens zo machtige dollar verliest steeds meer van zijn pluimen. De daling van de koopkracht van de dollar is al decennia in verval. De dollar verloor 94 % van zijn waarde de laatste 75 jaar waarvan 81 % na het beëindigen van de GOUDstandaard en 35 % in de laatste 10 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Ray Dalio: "Het is niet aangewezen om geen GOUD in portefeuille te hebben"

Ray Dalio, de godfather van de hedge fund business en de beheerder van het grootste hedge fund ter wereld, zat samen met Mario Bartiromo tijdens Council of Foreign Relations om de economische gang van zaken in de wereld te bespreken.

Uiteraard komt het financiële reilen en zeilen uitgebreid aan bod, maar Maria vraagt Ray op een gegeven ogenblik ook naar zijn mening over GOUD. Ray Dalio geeft aan dat GOUD geld is, al duizenden jaren. Maar de markt voor GOUD is vandaag nog te klein om een verschil te kunnen maken.

Echter, Dalio geeft toe zelf ook GOUD in portefeuille te hebben. Meer nog, hij geeft zelfs toe dat het nog aangewezen is voor beleggers om helemaal geen GOUD in portefeuille aan te houden!

Hiermee sluit Ray Dalio zich aan bij klinkende namen zoals John Paulson, George Soros of Bill Gross over GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Barrick Gold wil productie met 20 procent verhogen

In het programma “Squawk on the Street” ontplooide Jamie Sokalsky van Barrick Gold de toekomstplannen voor zijn bedrijf. Hij werd door de presentatoren van het programma uiteraard gepolst naar zijn vooruitzichten wat betreft de evolutie van de GOUDprijs. Sokalsky blaakte in beide gevallen van zelfvertrouwen.

Wat de GOUDprijs betreft: het staat voor de CEO van Barrick als een pijl boven water dat die nog gaat stijgen. Sokalsky gelooft vast dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens een troy ons GOUD meer dan 2.000 dollar zal kosten. Daarna zal het GOUD verder in prijs stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$