Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5781 tot 5785
Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Vergeet de beurs en GOUD. Wapens zijn de enige veilige investering*

Vergeet de beurs en GOUD. Wapens zijn de enige veilige investering*

Vroeger. Toen de wereld nog zwart-wit was en u uw foie gras met Guldens afrekende was alles nog eenvoudig; geld bracht u naar de bank. Punt. 

Tot daar een paar weken geleden een brief van Jim O’Niell was – chairman van Goldman Sachs – waarin Neill stelt dat er geen enkele veilige plek meer is voor uw geld. Het begrip ‘safe haven’ bestaat niet meer. Alle manieren van geld bewaren waarbij u het niet begraaft of er op slaapt zijn per definitie risicovol. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

De simpele case voor GOUDmijnaandelen

We kregen afgelopen week een interessante mail van collega Maarten Verheyen toegestuurd met de titel ‘de simpele case voor GOUD’.

Maarten hield daarin een betoog om beleggen altijd en overal zo simpel mogelijk te houden. Dit geldt vooral ook bij GOUD, waar de meest ingewikkelde theorieën over de ronde doen.

Voor het gele edelmetaal komt het erop neer dat de prijs voor de langere termijn altijd de evolutie van de balans van de Fed volgt, whatever happens!

Om een beknopt verhaal nog wat korter te maken: “Pas bij een GOUDprijs van $12.884 is papiergeld weer gedekt door GOUD”… zijn analyse leest u hier.

Natuurlijk heeft hij gelijk: hoe simpeler en duidelijker de analyse, hoe beter de belegging. Je moet de case kunnen verduidelijken in een oogopslag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Mexico heeft slechts 4,82% van GOUDvoorraad in eigen land opgeslagen

De Mexicaanse centrale bank (Banxico) voegde vorig jaar in twee maanden tijd 93 ton GOUD toe aan haar GOUDreserve. Daarmee kwam haar totale GOUDvoorraad volgens de World Gold Council uit op iets meer dan 125 ton. Maar waar ligt al dat GOUD? De Mexicaanse journalist Guillermo Barba ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat slechts een paar procent van de GOUDreserve in eigen land opgeslagen ligt. Het grootste gedeelte blijkt in Londen te liggen.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

GOUD boven de 1750 dollar!

Vandaag weer een mooie mijlpaal voor de GOUDprijs. De prijs van het edelmetaal is vandaag opgelopen tot boven de 1750 dollar per troy ounce. Vooral de Europese schuldencrisis en de daaruit voortkomende daling van de dollar zorgen ervoor dat GOUD op dit moment op een koers staat van 1752 dollar per troy ounce.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

China: Binnenkort de grootmacht in de GOUDmarkt

China is bezig met het opkopen van grote hoeveelheden GOUD. Daarnaast is het land bezig met het opzetten van grote productie locaties om zo de GOUDproductie flink op te voeren. Slim Beleggen heeft uitgezocht in welk tempo China bezig is om de GOUDmarkt te gaan domineren. En wat blijkt: Het land ligt mooi op schema op een absolute grootmacht te worden in de GOUDmarkt!

In 2007 werd China al de grootste GOUD producent ter wereld, waar het de Verenigde Staten van de troon stootte. Die opmars is nog steeds niet gestopt, aangezien het land nog steeds een stijgende lijn laat zien als het gaat om de totale GOUDproductie. Daarnaast is de verwachting dat in 2017 China ook het land zal worden met de grootste GOUDreserve ter wereld. China is dus op weg om een echte grootmacht te worden op de GOUDmarkt, wat automatisch ook betekend dat het land goed is voorbereid op het moment dat het huidige valuta systeem echt in elkaar valt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$