Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5781 tot 5785
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Gaat Duitsland fysiek GOUD repatriëren?

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren. Na een paar vragen van economen aan de Bundesbank over waar al het Duitse GOUD nu eigenlijk ligt, beginnen sommige Duitse parlementariërs zich een beetje zorgen te maken. Er zijn nu zelfs officiële vragen gesteld aan het parlement over de Duitse GOUDvoorraad. De Duitsers willen weten waar het Duitse GOUD (zo’n 3.400 ton) zich nu bevindt. Duitsland heeft de op één na grootste GOUDvoorraad te wereld. Alleen de Verenigde Staten bezit meer fysiek GOUD.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Turkije exporteert GOUD naar Iran... via Dubai!

Een van de financiële levenslijnen van Iran koopt van Turkije, via Dubai. Koeriers vliegen onder andere via Istanbul naar Dubai met zakken vol fysiek GOUD. Via Dubai wordt dit GOUD verscheept naar Iran.

Officiële data laten zien dat deze handel in augustus alleen al $ 2 miljard bedroeg. Aangezien het grote bedrag dat omgaat, kan men vermoeden dat de Iraanse regering hier achter zit.

Door de internationale sancties is Iran grotendeels afgesloten van het globale banksysteem. Door de aankoop van fysiek GOUD, kan Iran voorlopig nog verder functioneren. Fysiek GOUD wordt nog steeds overal ter wereld aanvaard als betaalmiddel.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Cyclische en technische analyse HUI-index

In de onderstaande grafiek ziet u de cyclische analyse van de HUI-index. De HUI is een index van  GOUDmijnbedrijven die op de AMEX worden verhandeld. De 7 cycli voor de HUI staan naar beneden en beginnen één voor één te bodemen. Op 30 November 2012 is een cyclusbodem te verwachten, zoals u in de grafiek kunt zien. Vanaf dat moment zou de HUI-index weer kunnen gaan stijgen. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Dan kijken we tevens even naar de Technische Analyse. Op basis van de TA blijkt dat we het niveau van $436,- in de gaten moeten houden. Mogelijk wordt daar een bodem gezet. Als de koers op 30 november rond de $436 staat, zou het een goed risico versus rendement belegging zijn als we kijken naar de cyclische en de technische analyse. Momenteel schommelt de Gold Bug Index, zoals de HUI ook wel wordt genoemd rond de $500,-. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Tom Lassing: Waarom GOUD?

Het lijkt wel alsof er geen tussenweg is. Je bent voor GOUD of je bent tegen. Een beetje voor GOUD, het is als een beetje zwanger, het lijkt onmogelijk te zijn.

Toch is het met GOUD wél zo dat je een beetje voor GOUD zou kunnen zijn.

Bijvoorbeeld een beetje, omdat je het alleen als sierraad wilt erkennen. Of een beetje omdat je wel wat GOUDen muntjes wilt bezitten.

Of je ziet GOUD wel zitten omdat er uiteindelijk wel enige industriële vraag naar is.

Of je ziet in dat de kans bestaat dat er ooit toch weer een GOUDstandaard gaat komen.

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

De Vera Valor

Een unieke GOUDen munt, zonder referentie naar een land, een nationaliteit, een valuta. Oorspronkelijk is de munt eind 2011 in Frankrijk ontwikkeld. Het is een munt van zuiver GOUD, met als opdruk aan de voorkant de vermelding 1 ounce in ondertussen 6 verschillende talen. (Was oorspronkelijk 5 talen)

Op de achterkant van de munt een mobile tag (QR code) die iedere munt uniek maakt. Het als een registratienummer zoals ook baren GOUD die kennen. Hier ziet u een filmpje van hoe dat in zijn werk gaat: [link]

De munten worden in Zwitserland geslagen. Belangrijk is ook dat bij het productieproces uitvoerig gekeken wordt naar zo min mogelijk schade aan het milieu.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$