Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8097 artikelen gevonden. Artikel 5786 tot 5790
Bron: deredactie.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Stakingsgolf in Zuid-Afrika breidt uit

In totaal hebben zo'n 80.000 Zuid-Afrikaanse kompels het werk neergelegd, zo'n 16 procent van de mijnwerkers in het land. Naar het voorbeeld van hun collega's in Marikana eisen ze een fikse loonsverhoging. De kompels in Marikana kregen al opslag nadat heisa was ontstaan rond een  bloedbad dat de politie onder de stakers had aangericht.

Bij de schietpartij aan de Lonmin-mijn vielen 34 doden. Het bloedbad schokte de openbare opinie in Zuid-Afrika omdat het deed denken aan de bloederige politie-optredens van tijdens het racistische apartheidsbewind.

Nu de stakingsgolf uitbreidt, zijn er meer en meer gewelddadige confrontaties tussen stakers en ordediensten. Daarbij is deze week weer een dodelijk slachtoffer gevallen. Dinsdag heeft de directie van Gold Fields, een van de belangrijkste GOUDmijnen van het land, 5.000 stakers uit hun logement laten zetten omdat ze werkwilligen zouden hebben geïntimideerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Griekenland pleegt zelfmoord

De Griekse democratie staat voor haar grootste uitdaging. Dat zegt de Griekse premier Antonis Samaras in de Duitse krant Handelsblatt. 'De opkomst van de extreem-rechtse, men kan zelfs zeggen fascistische, neo-nazipartij GOUDen Dageraad kan de sociale orde doen kapseizen,' aldus Samaras, die een parallel terkt met de Duitse Weimarrepubliek in de jaren dertig van vorige eeuw (en wiens val de opkomst van de Nazi’s bestendigde).

Samaras herhaalt dat nieuwe besparingen onmogelijk zijn omdat de bestaande reeds tot op het bot gaan. ‘De armoede neemt toe, de werkloosheid staat op recordniveau. Steeds meer mensen halen een warme maaltijd bij soepkeukens, religieuze en liefdadigheidsorganisaties .’

[...]

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Oprukkend marxisme

In plaats van de rijken aan te pakken moet Europa blij met hen zijn, vooropgesteld dat de rijken eerlijk aan hun geld zijn gekomen.

In Frankrijk vinden de afgelopen dagen hevige twitterprotesten plaats van ondernemers die waarschuwen voor de uiterst negatieve gevolgen van de belastingverhogingen die bedrijven en vermogende Fransen momenteel treft. Het loopt inderdaad de spuigaten uit. De regering Hollande slacht niet alleen de kip met de GOUDen eieren, maar pleegt ook nog eens de grootste GOUDroof aller tijden. Omdat de protesten tegen extreme belastingen vreedzaam is –nog wel- vormen de protesten de basis voor wat het ‘duivenoproer’ genoemd wordt.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Hoe hoog gaat de GOUDprijs stijgen?

Het is voor veel mensen niet meer de vraag of de GOUDprijs verder gaat stijgen, maar tot welk hoogte GOUD in de toekomst zal gaan. Bij Bloomberg vragen ze zich af of $3.000,- per troy ounce een realistisch getal is om naar uit te kijken. Indien de GOUDprijs het niveau van $3.000,- per troy ounce wil bereiken, moet er vooral een hele degelijke vraag naar fysiek edelmetaal blijven bestaan, naast dat de investeringen in GOUD ETF’s natuurlijk moeten blijven stijgen. Bent u ook op zoek naar bescherming in de vorm van fysiek GOUD?

[video]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Clash of the Titans: Jim Rogers versus Marc Faber

We hadden ze eerder vandaag al eens op Slim Beleggen apart gepresenteerd met hun recente visies, Jim Rogers over Rusland en Marc Faber over China.

CNBC wist beide heren te strikken voor een duo-interview. Faber onderstreept nogmaals dat aandelen nog een correctie tegemoet gaan, wat dan een nieuwe koopgelegenheid presenteert voor beleggers.

Jim Rogers daarentegen blijft positief over China en kijkt momenteel vooral naar olie en GOUD. Bekijk hierna het legendarische gesprek tussen de titanen uit de beleggingswereld!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$