Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 5786 tot 5790
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'GOUD kan record 2011 dit jaar evenaren'

De prijs van GOUD zal nog dit jaar het record van 2011 evenaren. Dat stellen analisten van Saxo Bank. Zij verwachten dat de prijs van 1921 dollar per troy ounce bereikt wordt.

Dat heeft de grondstoffenexpert van de Deense bank, Ole Hansen, gezegd. 

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Roemenië wil GOUD terug van Rusland

Roemenië wil de 93,4 ton aan fysiek GOUD die in Rusland opgeslagen ligt weer terug brengen naar eigen land. Het GOUD werd tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Rusland gebracht, om te voorkomen dat de Duitsers het zouden vinden en in beslag zouden nemen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De rijkste man ter wereld koopt GOUD

De rijkste man ter wereld en de meest succesvolle zakenman ziet het wel zitten met GOUD. De Mexicaan Carlos Slim heeft een nieuwe deal gesloten ter waarde van $ 750 miljoen om de Ocampo GOUDmijn te kopen van AuRico Gold. Dit is de grootste GOUDdeal van een Mexicaans bedrijf en geeft een goede indicatie waar de rijkste man ter wereld zijn geld in wil steken.

Carlos Slim is de rijkste man ter wereld sinds 2010. Hij bezit een verscheidenheid aan bedrijven op het gebied van communicatie, technologie, retail, financiën, telecom,… noem maar op. Slim maakte vooral furore met América Móvil, wat hem naar de nummer 1 heeft gestuurd. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op $ 69 miljard.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

PIMCO adviseert GOUD in iedere beleggingsportefeuille

PIMCO het grootste obligatiebeleggingsfonds ter wereld heeft haar visie over de rol van GOUD in een beleggingsportefeuille gepresenteerd. Volgens PIMCO dient iedere beleggingsportefeuille een percentage in GOUD of andere edelmetalen te bevatten zolang de reële rente negatief is. (de rente die beleggers ontvangen na aftrek van inflatie). GOUD heeft enkele unieke eigenschappen t.o.v. van andere beleggingsinstrumenten. Zo heeft GOUD een unieke vermogens eigenschap (store of value) en genereert het geen rente-inkomsten. GOUD moet worden gezien als een politiek onafhankelijke valuta. Ook is GOUD op dit moment relatief niet duur ten opzichte van het verleden en ligt de prijs nog steeds 12% onder het piekniveau uit 1980. De GOUDprijs sloot vandaag op $ 1790 en € 1375.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De terugkeer naar Bretton Woods

Vermogensbeheerder Guggenheim Partners kwam onlangs met een interessante nieuwsbrief waarin de tijdperk van het Bretton Woods systeem (1944-1971) wordt vergeleken met het heden. Er blijken opvallende gelijkenissen te zijn tussen de laatste jaren waarin de Amerikaanse dollar was gekoppeld aan GOUD en de afgelopen jaren. Het Bretton Woods systeem viel uit elkaar toen het buitenland haar overschot aan dollars wilde inwisselen voor GOUD. Vandaag de dag loopt Amerika tegen de grens aan van haar mogelijkheid om schulden te exporteren naar het buitenland.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$