Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5786 tot 5790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Dennis Gartman kiest de zijde van de GATA, gelooft in verdere stijging GOUDprijs

De GOUDberen kregen een serieuze tegenslag te verwerken. Tussen 30 augustus en 7 september werd een troy ons GOUD maar liefst 100 dollar duurder. Daarmee is de basis gelegd voor een verdere stijgingsfase die het GOUD naar veel hogere regionen kan voeren.

Het Gold Anti Trust Action (GATA) committee triomfeert. Chairman Bill Murphy legde vorige op het televisiekanaal Russia Today TV uit dat de manipulatie van de GOUDprijs ten einde lijkt. Volgens Murphy is de GOUDprijs bewust gemanipuleerd, maar dit zal in de toekomst steeds moeilijker worden.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jeffrey Saut ziet 'animal spirits' ontstaan bij beleggers

Jeffrey Saut, marktstrateeg bij Raymond James, waarschuwt beleggers. Niet voor een beurscorrectie, maar voor de onderhuidse oplopende druk van de markt op de fondsbeheerders om een goede performance te realiseren.

Vanwege alle macro-economische risico’s (eurocrisis, fiscal cliff US, harde landing China) zijn vooral hedge funds behoorlijk ‘onderwogen’ in aandelen en andere risicogerelateerde beleggingen zoals GOUD, zilver of grondstoffen.

Voor hedge funds is dit in feite een normale ontwikkeling omdat de risico’s worden afgedekt, maar hierdoor lopen ze ook een belangrijk deel van de beursrally mis. Saut stelt zich luidop de vraag: ‘Tot welke niveau is de druk houdbaar?’

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

GOUDexport uit Hong Kong naar China overtreft 2011 al na 7 maanden in 2012!

Dat de GOUD transfers van Hong Kong naar China in het afgelopen jaar fors zijn toegenomen, kon u bij Slim Beleggen als eerste lezen.

We hebben weer nieuwe data binnen die alle verwachtingen overtreft. Volgens de jongste gegevens van World Gold Council bereikte het aantal GOUD tonnage van Hong Kong naar China na de eerste 7 maanden in 2012 al het totale volume aan GOUD transacties in 2011!

In juli 2012 steeg de maand-op-maand export van Hong Kong naar China opnieuw met +13% tot 76 ton GOUD, wat bijna dubbel zoveel is als dezelfde maand een jaar voordien.

De teller voor 2012 staat hiermee inmiddels al op 456 ton GOUD uit Hong Kong richting China, wat fors meer is dan 427,8 ton GOUD over heel 2011.

Wie twijfelde aan het GOUDverhaal voor China: it’s alive and kicking!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 september 2012

TIP: Beurs Magazine - Inclusief voorpublicatie boek Willem Middelkoop

Download het Beurs Magazine - Inclusief een voorpublicatie van het nog te verschijnen boek van Willem Middelkoop: "GOUD en het geheim van geld". Tevens bevat dit magazine een uitgebreid interview met Willem Middelkoop waarin hij een mooie tip meegeeft. Doe er uw voordeel mee - het is gratis!

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Geld valt uit de lucht boven Amsterdam

Lijsttrekker Toine Manders zegt tegenover Het Parool: "Een van onze voorstellen is het naast elkaar toestaan van alternatieve munteenheden die bijvoorbeeld kunnen zijn gebaseerd op GOUD of zilver, omdat dat discipline brengt en een rem zet op het creëren van geld en krediet uit het niets."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$