Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5796 tot 5800
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De terugkeer naar Bretton Woods

Vermogensbeheerder Guggenheim Partners kwam onlangs met een interessante nieuwsbrief waarin de tijdperk van het Bretton Woods systeem (1944-1971) wordt vergeleken met het heden. Er blijken opvallende gelijkenissen te zijn tussen de laatste jaren waarin de Amerikaanse dollar was gekoppeld aan GOUD en de afgelopen jaren. Het Bretton Woods systeem viel uit elkaar toen het buitenland haar overschot aan dollars wilde inwisselen voor GOUD. Vandaag de dag loopt Amerika tegen de grens aan van haar mogelijkheid om schulden te exporteren naar het buitenland.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Kassa, Kassa bij Slim Beleggen: Argonaut Gold neemt Prodigy Gold over!

Het is weer zo ver, de kassa rinkelt weeral voor de Abonnees van het GOUD & Zilver Rapport van Slim Beleggen.

We kregen zopas overnamenieuws binnen rondom een favoriete JUNIOR in de Selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport.

Argonaut Gold lanceert Prodigy Gold een overnamebod voor 348 miljoen dollar, of omgerekend 1,08 dollar per aandeel PDG, wat een premie impliceert van +54% van de gemiddelde koers van PDG over de afgelopen 20 handelsdagen!

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De simpele case voor GOUD

Een goede belegging, is meestal een simpele belegging.

Ik had enkele maanden geleden geen ingewikkelde theorie├źn nodig om te beseffen dat Picanol tegen een EV/EBIT van minder dan 2 spotgoedkoop was.

Ook mijn liefde voor GOUD, kan je terugbrengen tot een heel simpel verhaal.

Deze grafiek, die ik vond in een nieuwsbrief van Guggenheim Partners, vat het bijvoorbeeld perfect samen.

Wat je hier ziet, is de zogenaamde GOUDdekking.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 14 oktober 2012

Hyperinflatie in Iran zorgt voor explosie GOUD

Sinds Iran financieel in het nauw gedreven wordt door de Westerse wereld heeft het land te maken met hoge inflatie, zo niet hyperinflatie. In één week tijd verloor de Iraanse Rial 40% van zijn waarde. Goederen worden door de geldontwaarding met de dag duurder. Pogingen om de depreciatie van de valuta een halt toe te roepen lijken vooralsnog niets uit te halen. Terwijl regeringsofficials bekend hebben gemaakt 16 ‘valuta manipulatoren’ te hebben opgepakt en de Rial plotseling apprecieerde in officiële markten, is er op de zwarte markt nauwelijks iets veranderd.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

GOUD voor de tweede week op rij in de min

Vorige week was al geen beste week voor de GOUDmarkt, maar ook deze week was een week voor GOUD die niet in de plus eindigde. Het verlies was weliswaar klein, maar toch ging er deze week 0,3% van de GOUDprijs af, waardoor de koers nu staat op 1766 dollar per troy ounce. Dit is daarmee de tweede week op rij dat de GOUDprijs geen stijging weet te realiseren.

Aanhoudende onzekerheid in voornamelijk Griekenland zorgen ervoor dat GOUD maar lastig van zijn plek afkomt. Daar komt ook nog de bezorgdheid van de markt kijken omtrent de uitspraken van de voorzitter van het IMF. Mevrouw La Garde zorgde er met haar uitspraken over Griekenland voor dat de markt onzeker werd over de situatie in Griekenland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$