Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 5796 tot 5800
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

392 ton in de bodem van Tsjechië, een europese GOUDmijn!

De Tsjechische organisatie die gaat over de edelmetalen heeft aangegeven dat het land na 38 jaar weer mijn activiteiten gaat toelaten in het land. Vier grote organisaties hebben zich ingeschreven om weer GOUD op te gaan graven uit de bodem. Er zijn twee belangrijke redenen om weer te gaan beginnen met de GOUDmijnen: Het levert grote financiele voordelen op en het schept een hoop werkgelegenheid.

Volgens deskundige zit er in de bodem van Tsjechië maar liefst 392 ton GOUD. Dit terwijl het land maar een jaarlijkse vraag naar GOUD heeft van 5 ton. Wanneer het land besluit een groot deel van het GOUD te verkopen aan het buitenland, kan er veel economisch voordeel worden behaald. Met de huidige GOUDkoers van 1737 dollar per troy ounce is de totale hoeveelheid GOUD die in de bodem zit maar liefst 21.891.584.700 dollar waard, of anders gezegt: Het land zit op een GOUDkoers van bijna 22 miljard dollar!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

De val van de Zuid-Afrikaanse rand en de gevolgen voor enkele GOUDmijn-ETF‘s

De massale stakingen in de platinamijnen in Zuid-Afrika hebben voor een domino-effect gezorgd. De stakingen zijn overgeslagen op andere mijnsectoren waaronder de GOUDmijnen. Maar het ergste gevolg is de daling van de Zuid-Afrikaanse Rand. De Rand is sinds 1 maart al met 16 % gedaald ten opzichte van de dollar. Bijna de helft van dit verlies vond plaats in de laatste maand.

Beleggers in GOUDmijn-ETF’s doen er niet slecht aan om hun portefeuille te herevalueren. Van de 6 belangrijkste GOUDmijn-ETF’s die in dollar noteren, is er slechts 1 die niet blootgesteld is aan Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven, nl. Global X Gold Explorers (GLDX). De Market Vectors Junior Gold miners ETF (GDXJ) bezit minder dan 10 % Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Capital controls in Mexico

Mexico is het volgende land in de rij dat cashbeperkingen invoert. De oorlog om cash wordt door meer en meer landen verder gezet. Indien de nieuwe reglementen overtreden worden, riskeren de Mexicanen een gevangenisstraf van 5 jaar. Terwijl bankiers bedragen verkwanselen die vele male groter zijn en daar promotie voor krijgen.

Voor aankopen in onroerend goed zijn cashbetalingen boven de 0,5 miljoen pesos (€ 30.000) verboden. Voor auto’s, juwelen, kunst en de lotto ligt het grensbedrag op 200.000 pesos (€ 12.000). Notarissen, vastgoedmakelaars en andere dealers moeten daarnaast het soort betaling aangeven boven de grensbedragen. Mexico is lang niet het enige land dat de oorlog tegen cash heeft ingezet. In Spanje zijn cashtransacties boven de 2.500 reeds verboden, in Italië ligt dit zelfs op € 1.000.

Daarnaast is bekend geworden dat Mexico geen enkel GOUD in eigen land heeft liggen. Al het Mexicaanse GOUD ligt in Londen. Dit is heel gevaarlijk aangezien het land nooit kan weten dat het GOUD effectief van hen is. Mogelijk zullen er in de toekomst meerdere landen zijn die hetzelfde GOUD zullen opeisen.

Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETF ETFS Gold Bullion Securities (DE) ETC

GOUD is traditioneel een begeerd waardemiddel om op te slaan in tijden van ernstige economische ontwrichting, een verzekeringspolis tegen een financiële apocalyps. GOUD is met name in het verleden een nuttige afdekking tegen de inflatie gebleken. Zijn waarde als instrument om de inflatie af te dekken en zijn lage tot negatieve correlaties met de meeste brede activacategorieën, maken van GOUD een belegging die de moeite waard is voor slechts een klein deel van een beleggingsportefeuille.

Hoewel GOUD de afgelopen vijfentwintig jaar een geringe volatiliteit heeft getoond ten opzichte van aandelen, zijn de enorme prijsschommelingen tussen het begin van de jaren zeventig en het midden van de jaren tachtig een duidelijk bewijs van de impact van een wispelturig beleggerssentiment op de waarde van het edelmetaal. Ook wordt zo duidelijk waarom een positie in GOUD waarschijnlijk slechts een klein deel van een goed gediversifieerde portefeuille zou moeten uitmaken. Wat een belegging in fysiek GOUD via een beursverhandeld fonds (ETP) betreft, behoren GOUD-ETPs volgens Morningstar duidelijk tot de voordeligste en meest liquide instrumenten voor mensen met GOUDen ambities.

Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETFS Physical Silver ETC

Zilver heeft historisch gezien een lage tot negatieve correlatie met aandelen en vastrentende effecten. Daarom kan het een aantrekkelijk diversificatie-instrument zijn in een portefeuille. Over een periode van tien jaar tot 31 juli 2012 heeft de zilverprijs sterker geschommeld dan de GOUD- en platinakoersen. Zilver is op jaarbasis met 19,7 procent in waarde gestegen (meer dan de geraamde 18,2 procent voor GOUD). Over dezelfde periode vertoonde de zilverprijs een correlatie van 0,75 met de GOUDkoers: veel hoger dan de overeenkomstige cijfers voor platina en palladium. Dit kan wijzen op het beperkte diversificatievoordeel dat van een aanvullende zilverpositie kan worden verwacht in een portefeuille die al GOUD bevat.

De volatiliteit van zilver kan op verschillende punten tijdens een economische cyclus tactische trading-kansen bieden, terwijl zijn lage correlatie met andere activaklassen en potentiële indekking tegen inflatie het edelmetaal geschikt maken als onderdeel van een bredere grondstoffenallocatie voor de lange termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$