Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5796 tot 5800
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Roemenië wil GOUD terug van Rusland

We hebben al vaker verhalen gehoord van landen die GOUD hebben opgeslagen in het buitenland, maar nu niet meer het GOUD terug kunnen krijgen. Zo is al langere tijd onbekend waar bijvoorbeeld het GOUD van Zwitserland en Duitsland is gebleven wat ligt opgeslagen in Amerika. Er is nu nog een land wat zijn GOUD terug wil maar het niet terugkrijgt: Roemenië.

Roemenië heeft tijdens de eerste wereldoorlog ruim 94 ton GOUD op laten slaan in Rusland, omdat men bang was om het GOUD te verliezen aan de Duitsers. Nu bijna 100 jaar later wacht het land nog steeds op de forse hoeveelheid GOUD vanuit Rusland. Al eerder heeft Rusland wel een ander deel van de schat teruggegeven, welke bestond uit een aantal schilderijen, maar het land wacht nog steeds op het meest kostbare bezit.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012

GOUD sluit de week in mineur

Na een aantal mooie weken voor de GOUDprijs, heeft GOUD deze week deze trend niet door kunnen zetten. De prijs van GOUD is deze week met 0,1% gedaald naar een koers van 1784 dollar per troy ounce. GOUD begon de week op een koers van 1787, en kwam gedurende de week zelfs op 1791 dollar per troy ounce terecht maar kon deze stijging niet vasthouden.

De belangrijkste reden waarom op het laatste moment de GOUDprijs een daling heeft ingezet zijn tegenvallende werkloosheids cijfers vanuit Amerika. Deze cijfers waren slechter dan verwacht. Door de slechte cijfers is de markt er nog niet van overtuigd dat de economische problemen verminderen.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Alles staat klaar voor een prijsexplosie bij zilver

De ‘witte tegenhanger’ van GOUD zit al jaren in het verdomhoekje. De prijs van zilver heeft, in tegenstelling tot de meeste grondstoffen, zijn recordprijs van de vorige bull cyclus (jaren ’70) nog steeds niet doorbroken.

Critici van zilver halen de waanzinnigste redenen uit de kast om hun gelijk te bewijzen. Hun belangrijkste: zilver heeft geen monetaire waarde.

Wat een onzin!

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Vele visionairs doen er niets aan

In tegenstelling tot hetgeen economen beweren, zijn er veel mensen geweest die de problemen en de crash van 2007 – 2008 zagen aankomen. Er is toen ook al veel over geschreven geweest. Het probleem echter was dat weinigen echt gehandeld hebben omdat ze niet overtuigd waren dat het ook effectief kon mislopen.

Diegene die het zagen aankomen en de moed hadden hun investeringsstrategie om te gooien en hun vermogen in GOUD en zilver omzette, zag zijn kapitaal fors stijgen. In de 5 jaar naar de aanloop van de val van Northern Rock stegen deze edelmetalen met 150 %. In deze 5 jaar signaleerde onder andere Marc Faber 13 duidelijk waarschuwingssignalen. Tijd genoeg dus om  zich voor te bereiden op wat kwam, tijd genoeg om zich in te dekken. Maar slechts weinigen hebben het effectief gedaan.

[...]

Bron: deredactie.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Stakingsgolf in Zuid-Afrika breidt uit

In totaal hebben zo'n 80.000 Zuid-Afrikaanse kompels het werk neergelegd, zo'n 16 procent van de mijnwerkers in het land. Naar het voorbeeld van hun collega's in Marikana eisen ze een fikse loonsverhoging. De kompels in Marikana kregen al opslag nadat heisa was ontstaan rond een  bloedbad dat de politie onder de stakers had aangericht.

Bij de schietpartij aan de Lonmin-mijn vielen 34 doden. Het bloedbad schokte de openbare opinie in Zuid-Afrika omdat het deed denken aan de bloederige politie-optredens van tijdens het racistische apartheidsbewind.

Nu de stakingsgolf uitbreidt, zijn er meer en meer gewelddadige confrontaties tussen stakers en ordediensten. Daarbij is deze week weer een dodelijk slachtoffer gevallen. Dinsdag heeft de directie van Gold Fields, een van de belangrijkste GOUDmijnen van het land, 5.000 stakers uit hun logement laten zetten omdat ze werkwilligen zouden hebben geïntimideerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$