Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Een ETF is géén alternatief voor fysiek GOUD

Een ETF is in het beste geval een claim op GOUD die de prijsontwikkeling van GOUD volgt.

Maar het is géén GOUD.

Als het echt helemaal fout gaat, wil je toegang hebben tot je GOUD en dat kan een ETF je niet bieden.

Een ETF noteert namelijk op de beurs en je bent afhankelijk van de goede werking van de beurs, je broker en het banksysteem om je ETF om te zetten in harde valuta.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Wordt zilver terug evenveel waard als ten tijde van George Washington, Mohammed of Alexander de Grote?

Edelmetalen zijn terug ‘in’. De prijsstijging die we sinds het begin van dit jaar zagen trekt de aandacht van veel beleggers. Hoe ver heeft de stijging nog te gaan? Bieden eeuwenoude teksten hierop een antwoord?

Om een potentiële prijs van zilver te bepalen wordt veel verwezen naar de GOUD/zilver ratio. Die zou momenteel totaal uit balans zijn.

De theorie is dat deze rond de 1:17,5 hoort te schommelen, aangezien er 17,5 meer zilver in de aardkorst zit dan GOUD.

Maar momenteel bedraagt deze ratio 1:67,5… een onhoudbare situatie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

GFMS: Minder vraag naar GOUD in Azië

De GOUDmarkt werd in het tweede kwartaal gedomineerd door een sterk toegenomen vraag naar beleggingsGOUD en GOUD-ETF’s, terwijl de vraag naar GOUDen sieraden in belangrijke afzetmarkten als China en India aanzienlijk daalde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

‘Veilige havens’ worden steeds duurder

Veilige havens zoals GOUD, obligaties en USD, waren al een tijdje in trek door de onzekerheden omtrent de slabakkende wereldeconomie. Het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie heeft de populariteit van deze assets alleen maar versterkt tot op een hoogte waarop deze veilige havens prijzig beginnen te worden.

De vraagt rijst nu of beleggers en investeerders bereid zijn om de volle pot te betalen om hun kapitaal veilig te stellen. David Brett, investment writer bij Schroders, merkt op dat de veilige havens aan de dure kant beginnen te worden, hij verwacht dat ze net minder aantrekkelijk gaan worden de komende maanden zolang de twijfels omtrent Europa, de brexit en de wereldeconomie blijven bestaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

De prestatie van GOUD tegenover andere commodities

Het zal niemand zijn ontgaan dat de GOUDprijs bezig is aan een enorm goed beursjaar. Het gele edelmetaal is sinds de start van dit beursjaar al met tientallen procenten in waarde gestegen en er zijn heel wat analisten die verkondigen dat de GOUDprijs nog verder in waarde kan gaan stijgen. Dit zou met name worden veroorzaakt door een goede seizoentijd die binnenkort voor GOUD gaat aanbreken.

Investing.com vond het de moeite waard om een aantal grafieken op een rij te zetten waarop we kunnen zien hoe de GOUDprijs het heeft gedaan tegenover andere commodities. Want ook de meeste commodities zijn dit beursjaar bezig aan een overtuigende herstelbeweging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$