Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 5801 tot 5805
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Jim Rickards positief over de euro

Jim Rickards is een van de weinige analisten die positief is over de euro. In de globale valutaoorlog zal de euro niet snel sneuvelen, want de dollar moet dalen en dus zal de euro moeten stijgen.

Echter, Rickards benadrukt dat zowel de dollar als de euro en ook de overige fait valuta aan koopkracht blijven inleveren ten opzichte van GOUD!

Voorts geeft Rickards ook nog zijn visie af op de ontwikkelingen in Europa en bij de Fed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

World Gold Council ziet hogere GOUDprijs door lage rente en hogere inflatie

De World Gold Council (WGC) heeft haar rapport over het derde kwartaal van dit jaar vrijgegeven. In dit rapport blikt de WGC terug op de ontwikkelingen die de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de GOUDprijs. In het derde kwartaal steeg de GOUDprijs in dollars met 11,1% en in euro’s met 9,6%.

Traditioneel vergelijkt de WGC de ontwikkeling van de GOUDprijs ook met ontwikkelingen in andere beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimulerende beleid van centrale banken ging niet alleen de GOUDprijs omhoog, maar werden ook aandelen, obligaties én grondstoffen in het derde kwartaal van dit jaar weer iets duurder. Toch deed GOUD het met een prijsstijging van 11,1% in het derde kwartaal (in dollars) beter dan de index van aandelen wereldwijd (+6,2%) en diverse obligaties wereldwijd (+3,3%).

De WGC heeft ook in kaart gebracht welke gevolgen het beleid van de verschillende centrale banken heeft gehad op de lokale economie. Hieruit blijkt dat de maatregelen van de Fed weinig goeds hebben gedaan voor de waarde van de dollar (US Dollar index omlaag), de maatregelen van de ECB nauwelijks negatief effect hebben gehad op de wisselkoers (EUR/USD), dat de steunaankopen van de Bank of England een boost gaven aan aandelen (FTSE 100), grondstoffen (S&P GSCI) én GOUD en het beleid van de Bank of Japan nog steeds onvoldoende is gebleken om uit de deflatiespiraal te breken.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

GOUD ook deze week op een dood spoor

Na twee eerdere weken waarin de GOUDprijs daalde is de GOUDprijs deze opnieuw niet tot een noemenswaardige stijging gekomen. De prijs van het edelmetaal heeft de week afgesloten met een stijging van 0,05% naar een koers van 1737 dollar per troy ounce. Tegenvallende berichten over de wereldwijde economie blijven ervoor zorgen dat GOUD vlak voortbeweegt.

Daarnaast is het een tegenvaller dat GOUD maar niet in staat lijkt te zijn om door de grens van 1800 dollar per troy ounce te gaan. Deze belangrijke barrière is nog steeds niet overwonnen, waardoor analisten en beleggers zich afvragen wat GOUD te wachten staat. Hierdoor is de neiging om in GOUD te stappen minder groot, wat weer tot gevolg heeft dat er geen grote koerswijzigingen te zien zijn.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 42

Deze week wil ik de nieuwsbrief van Richard de Feber even onder de aandacht brengen. Daarnaast kijken we naar een idioot voorstel van President Hollande, de obligaties en naar GOUD.

Richard de Feber van GOUDportal.nl heeft ook een dagelijkse gratis nieuwsbrief. U ontvangt dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag. Daarnaast schrijven Marc Haagen, Richard de Feber en ikzelf regelmatig een dagcommentaar. Inschrijven doet u hier.

Obligatiebeleggers worden aanzien als de slimste van de klas.
Zij zien problemen veel eerder aankomen dan aandelenbeleggers. Ze maken ook grondiger hun huiswerk. Als ze problemen verwachten, eisen ze een hogere opbrengst door middel van een hogere rentevoet. Maar waarom blijven die obligatiebeleggers dan obligaties kopen van Amerika, of andere zo genoemde veilige havens waarvan de overheidsfinanciën een puinhoop zijn. Omdat Amerika bijvoorbeeld geld kan printen zoveel het wil, via de Federal Reserve. Een obligatiebelegger kijkt maar naar 1 ding: krijg ik mijn geld terug op het einde van de periode. Doordat de FED print als zot, is het antwoord voorlopig nog JA!! En daarom blijft de Amerikaanse obligatie zo populair.

[...]

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme GOUD-, olie- en gasvoorraden niet?

Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse GOUDwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de GOUDwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste GOUDproducent van Europa wordt. Gemeten naar de GOUDkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$