Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5806 tot 5810
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Productie GOUDmijnen Zuid-Afrika 39% lager door stakingen

Bloomberg bericht dat de GOUDproductie van Zuid-Afrikaanse GOUDmijnen flink te lijden heeft onder tal van stakingen. De dagelijkse productie zou inmiddels 39% lager zijn dan normaal, omdat veel mijnwerkers het werk hebben neergelegd. Ze eisen een salarisverhoging die compenseert voor de inflatie.

De mijnwerkers die halverwege augustus het werk neerlegden in een platinamijn van Lonmin kregen onlangs een loonsverhoging van 22% toegekend, een verhoging die vier keer zo groot is als de officiële inflatie in Zuid-Afrika. Dit resultaat voedde de ontevredenheid van mijnwerkers elders in het land, waardoor er nieuwe stakingen uitbraken in diverse GOUDmijnen. Bij grote mijnbouwbedrijven als AngloGold Ashanti Ltd. (ANG) en Gold Fields Ltd. (GFI) is het werk ook (deels) neergelegd, waardoor de totale mijnproductie van Zuid-Afrika flink is ingezakt. Volgens Bloomberg hebben de stakingen in diverse GOUDmijnen tot gevolg gehad dat de dagelijke GOUDproductie nu 39% lager ligt dan normaal.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Zilver was beste belegging in derde kwartaal 2012

In de periode van begin juli tot eind september is de prijs van zilver het meest gestegen. De website Finviz houdt de prijzen van verschillende beleggingscategorieën in de gaten, uiteenlopend van hard commodities (metalen), soft commodities (voedingsmiddelen), GOUD, diverse valuta, obligaties en diverse aandelenindices.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Prijsstijging GOUD in 75 verschillende valuta

Op GoldSilver.com verscheen begin deze week een uitgebreide tabel die inzichtelijk maakt hoe de GOUDprijs zich heeft ontwikkeld van vele tientallen verschillende valuta. Van sommige valuta heeft u misschien nog nooit gehoord, maar het enige dat u hoeft te weten is dat alle valuta uit onderstaande tabel aan waarde hebben verloren ten opzichte van GOUD. GOUD kan worden gezien als een soort barometer die de waardeontwikkeling van een valuta in kaart kan brengen.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

GOUD deed goede zaken in september

Ook in September heeft de GOUDkoers de opmars voorgezet waar het in Augustus mee was begonnen. De GOUDprijs is in September in totaal met 5% gestegen, naar een koers van 1776 dollar per troy ounce. GOUD begon de maand op een koers van 1691 dollar per troy ounce, en bereikte het hoogste punt op 21 september. Het edelmetaal bereikte op deze dag een prijs van 1784 dollar per troy ounce.

Daadkrachtige actie vanuit de Verenigde Staten en hoopgevende cijfers over de economische groei en het vertrouwen van de consumenten hebben ervoor gezorgd dat GOUD een stijgende lijn blijft doorzetten. Aankomende maandag zal het belangrijk worden wat het effect is van de maatregelen die door de FED en de ECB zijn ingezet. Mocht blijken dat de maatregelen onvoldoende effect hebben dan zou de GOUDprijs in Oktober wel eens kunnen gaan dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Futures en opties wijzen in richting van verdere stijging van de GOUDprijs

Het verleden leert ons vaak iets over de toekomst en dat geldt ook voor de financiƫle markten. De GOUDprijs is tussen december 2008 en juni 2011 met 70 % gestegen, in een periode dat de Federal Reserve de rente op een recorddieptepunt hield en voor 2.300 miljard dollar aan bonds terugkocht.

Dat gebeurde via 2 rondes van quantative easing die de GOUDprijs op 13 september 2011 naar een record van 1.923,70 dollar voerden. De laatste stoot werd gegeven door een escalatie van de crisis in Europa, waardoor wereldwijd een huivering door de markten werd gejaagd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$