Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5811 tot 5815
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Nadenken bij de krant

Ben Bernanke noemde tijdens de afgelopen FED-meeting in Jackson Hole de hoge werkeloosheid een tragedie. Dit is op zich een opmerkelijke uitspraak, want voor de verandering heeft de man gelijk. Het belang van deze uitspraak zit hem er echter in dat hiermee het startsein wordt gegeven voor de volgende ronde van geld bijdrukken.

Dit ging dan ook niet aan de GOUD- en zilver markt voorbij: GOUD steeg afgelopen vrijdag ruim 2%, en zilver zelfs met ruim 4%.

Met deze stijgingen lijken we de dieptepunten in de GOUD- en zilverprijs nu definitief achter ons te laten. Wat niet wil zeggen dat we niet meer tijdelijk naar beneden kunnen, maar de neergaande trend lijkt, zeker bij GOUD, gebroken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Marc Faber: "QE3 zal iedereen verbazen"

De Jackson Hole speech van Ben Bernanke leverde weinig resultaten op, maar toch twijfelt Marc Faber er niet aan dat QE3 uiteindelijk wordt gelanceerd.

De vraag voor Faber is echter hoeveel QE3 de markten inmiddels geabsorbeerd hebben. Marc Faber ziet weinig upside meer voor aandelen in de VS, maar Europese aandelen zijn heel aantrekkelijk geworden.

Faber blijft voorzichtig over industriële metalen, maar zoals we inmiddels weten is hij een grote fan van GOUD!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Platina betere belegging dan GOUD

Zuid-Afrika heeft een van de grootste inkomensongelijkheden ter wereld. En dezer dagen zijn het niet alleen de blanken die rijk zijn. Dit zorgt uiteraard voor grote sociale onrusten in het land. Het grootste gevaar zit echter in de agenda van Julius Malema, de voormalige leider van Jong ANC die de mijnen in Zuid-Afrika wil nationaliseren.

Malema werd in februari uit de partij gezet en heeft zijn campagne voor de nationalisatie van de mijnen zelf verder gezet. Hij gaat de straat op om andere van zijn idee te overtuigen. Hij heeft radicale groepen opgezet onder de mijnwerkers om betere voorwaarden en een hoger salaris te eisen. De problemen in de Zuid-Afrikaanse mijnsector zullen dus niet snel opgelost geraken.

Dit maakt een investering in Platina des te interessanter. Zuid-Afrika is wereldwijd gezien veel belangrijker voor de platina-industrie dan voor de GOUDindustrie. Het land is nog maar voor 12 % verantwoordelijk voor ’s werelds GOUDproductie, maar staat in voor 70 % van ’s werelds platinaproductie.

Daarnaast staat platina op zijn laagste niveau ten opzichte van GOUD in 27 jaar. De markt voor platina is ook nog eens vele male kleiner dan de GOUDmarkt waardoor een dalend aanbod en een stijgende vraag snel voor vuurwerk kan zorgen. Platina zou de volgende jaren wel eens een betere investering kunnen zijn dan andere edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Dit is de reden waarom GOUD plots stijgt

We lezen her en der berichten over de plotse prijsstijging van GOUD. Menig commentator kijkt met de nodige verbazing naar de opflakkering van GOUD, net nu het leek alsof de prijs verder zou gaan dalen.

Meer nog, we waren zopas al getuige van een eerste aanval op de weerstand rond 1700 dollar per ounce! De race van GOUD gaat weer van start.

Alhoewel het basisingrediënt voor de stijging van GOUDprijs – een ongelimiteerde geldcreatie door de centrale banken – al lang geen geheim meer vormt voor de lezers van Slim Beleggen, zijn er nog andere redenen voor de stijging van de GOUDprijs rond deze periode.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Ook Canada raakt kredietverslaafd

Canada lijkt een van de weinig landen te zijn waar de huizenmarkt niet oververhit geraakt door goedkope leningen. In GOUDtermen is de vastgoedsector verre van overgewaardeerd en Canada kent geen “subprime” leningen. Maar het consumentenkrediet begint er wel de pan uit te swingen.

De gemiddelde Canadese consumentenschuld (exclusief hypothecaire leningen) blijft stijgen. In het tweede kwartaal steeg deze met C$ 192 per persoon tot C$ 26.221, een stijging van 0,74 % ten opzichte van het eerste kwartaal en 2,41 % ten opzichte van 2011.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$