Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 5816 tot 5820
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Platina goedkoper dan GOUD?!

Sinds september 2011 verkeert de edelmetaalmarkt in een unieke situatie. Platina is tegenwoordig goedkoper dan GOUD. Sinds halverwege de vorige eeuw is platina altijd duurder geweest dan GOUD, maar sinds een paar maanden is het omgekeerd. In de onderstaande grafieken zien we de geschiedenis van de koersen van afgelopen eeuw en het keerpunt van vorig jaar is uitgelicht in de middelste grafiek. Hebben we te maken met een instapmoment voor platina, of is de prijs structureel lager dan de GOUDprijs?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Helicopter Ben laat de wieken draaien

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te worden alvorens Bernanke het systeem weer effectief met geld begint te overspoelen. Dat geld moet een bestemming vinden en die bestemming zou wel eens de effectenbeurs van Wall Street kunnen zijn. De rente is laag, de aandelen staan nog redelijk geprijsd en dus is de rekening snel gemaakt.

GOUD hoefde er niet zo lang over na te denken en spoot kaarsrecht omhoog. Inmiddels staat de GOUDprijs al bijna 1740 dollar/ounce en we blijven maar doorstijgen. Ook zilver is aan een gigantische rally bezig, waarbij de prijs inmiddels boven 33,5 dollar/ounce handelt. All systems GO voor de edelmetalen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

GOUD explodeert na nieuwe banencijfer VS

Dat noemt men dus een ‘hockey stick’ beweging in een grafiek. De prijs van GOUD vertrekt als een raket omhoog nadat er in de VS minder banen dan verwacht bijkwamen in de afgelopen maand.

Er kwamen slechts 96.000 banen bij in augustus 2012, terwijl er op minimaal 125.000 banen was gerekend. Dit betekent dus QE3, daar is weinig twijfel meer over mogelijk. De explosie van de GOUDprijs zegt voldoende, die inmiddels boven 1720 dollar/ounce wordt verhandeld.

Alles wat we hier in de afgelopen maanden hebben voorspeld, komt nu naadloos uit. We zijn bijzonder verheugd met dit resultaat voor onze lezers!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Bond King Bill Gross verkiest nu GOUD boven obligaties

We krijgen tegenwoordig opmerkelijke verklaringen te horen van Bill Gross, CIO bij PIMCO, de grootste obligatiebeheerder ter wereld.

Hij nam het in een recent interview op Bloomberg TV op voor GOUD en verklaarde dat GOUD een betere belegging is omdat het schaars is (dus waarde bevat) en beperkt is in de jaarlijkse toevoer. Dit in tegenstelling tot papieren beleggingen, zoals valuta of obligaties, die oneindig kunnen gecreëerd worden door hun uitgevers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

GOUD 'blinkt' in september

We hebben het er al eens vaker over gehad: in najaar start de GOUDrally. Niet toevallig begint het spektakel in de meeste gevallen in de maand september.

Uit historisch onderzoek van Bespoke (zie grafiek) blijkt dat september niet enkel sinds 2007 een krachtige maand is (+2,8%) voor de GOUDprijs, maar de maand neemt ook de leiding in sinds 1980 met een gemiddeld rendement van maar liefst 1,7 procent!

De tweede beste maanden voor GOUD sinds 1980 zijn augustus en november met een gemiddeld rendement van 1,6%. November steekt er zelfs met kop en schouders bovenuit sinds 2007, met een gemiddeld rendement van 5,7 procent!

[grafiek]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$