Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5816 tot 5820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

GOUDprijs maal 50 sinds afschaffing GOUDstandaard

In 1971 zorgde president Nixon ervoor dat dollars niet meer omgeruild mochten worden tegen GOUD. Dit betekende het einde van het GOUDtijdperk en werd GOUD voor sommigen een barbaars relikwie. Vanaf dan bestond de tegenwaarde van een munt uit vertrouwen, en vertrouwen dat tot 2007 aanvaard werd. Sindsdien is de waarde van de fiatmunten in vrije val geraakt. Dit monetaire experiment duurt al 41 jaar, maar het verval is de laatste 5 jaar in een stroomversnelling geraakt.

De waarde van een munt gaat invers met de waarde voor GOUD. Hoe hoger de GOUDprijs, hoe lager de waarde van de munt. In 1971, toen de GOUDstandaard werd afgeschaft, had GOUD een waarde van $ 35, nu noteert het edelmetaal rond de $ 1.750. Dit is een stijging van maal 50!! En het einde is nog niet in zicht.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Casey Research: GOUDprijs naar $2300

Ondanks dat wij bij GOUDstandaard ons niet blind staren op prijsverwachtingen, kunnen wij de correlatie tussen de U.S. monetary base (een term die relateert aan de geldhoeveelheid in de U.S.) en de GOUDprijs u niet onthouden.

Deze correlatie geeft aan dat de GOUDprijs begin 2014 ongeveer 2300 Dollar per troy ounce kan bedragen.

Er zijn vele lange-termijn grafieken welke een verbinding trachten te geven tussen GOUD en verscheidene indicatoren. De meesten presteren tijdelijk uitzonderlijk goed totdat de anderen deze weer inhalen. Maar laten we bij onze vergelijking uitgaan van een specifiek startpunt. De uitbreiding van de U.S. Monetary Base sinds het begin van de huidge crisis in 2008.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'Zilver is het cyclische broertje van GOUD'

Zowel de GOUD- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,Zilver is het cyclische broertje van GOUD'', aldus Georgette Boele van ABN Amro

De prijs voor een kilo GOUD stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Turk verwacht een short squeeze in GOUD en zilver

James Turk liet aan King World News weten dat er momenteel een zwaar gevecht gaande is tussen de verkopers van papier GOUD en de kopers van fysiek GOUDGOUD en zilver staan dicht bij een opwaartse uitbraak. Als GOUD de $ 1.780 en zilver de $ 35 doorbreekt, kan het snel veel hoger gaan.

Turk liet weten:  “This will be a move which probably scares the dickens out of the central planners.  It's no wonder they are doing everything they can to keep the precious metals under these critical resistance levels.  But the metals keep bouncing back, which is a key observation to make here.”

Er is een enorme verkoopdruk bij papieren verkopers. Dit is te zien aan de open interest die geëxplodeerd is op de Comex. De aanhoudende koopdruk  van fysiek edelmetaal is te zien doordat deze telkens aantrekt wanneer de prijzen dalen.

[...]

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'GOUD kan record 2011 dit jaar evenaren'

De prijs van GOUD zal nog dit jaar het record van 2011 evenaren. Dat stellen analisten van Saxo Bank. Zij verwachten dat de prijs van 1921 dollar per troy ounce bereikt wordt.

Dat heeft de grondstoffenexpert van de Deense bank, Ole Hansen, gezegd. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$