Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5816 tot 5820
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Superbacterie produceert GOUD

Als algen worden ingezet voor de productie van biobrandstof, zou een superbacterie dan wellicht GOUD kunnen produceren?

Het is niet langer onmogelijk. Wetenschappers van de Universiteit van Michigan hebben namelijk ontdekt hoe ze een bacterie 24-karaats GOUD kunnen laten maken.

‘Het is microbiële alchemie wat we doen - iets dat geen waarde heeft transformeren in een waardevol edelmetaal’, zegt professor Kazem Kashefi.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Is GOUD duur historisch gezien?

Aangepast aan inflatie staat GOUD momenteel ruim 10 % onder zijn hoogste punt van 1980. In dat opzicht kan men zeggen dat GOUD momenteel aan de dure kant geprijsd staat. Maar 42 jaar geleden heerste er een inflatie van 15 % terwijl dat vandaag een stuk lager uitkomt.

Dit prijst al een deel in van de verwachte hogere inflatie de komende jaren. Maar GOUD staat vandaag wel aantrekkelijk in vergelijking met de relatieve rentevoeten. De relatieve rentevoeten zijn vandaag de dag negatief, wat GOUD zeer aantrekkelijk maakt.

De laatste 30 jaar echter heeft de economie een sterke productiviteitsgroei gekend. Hierdoor is het beschikbaar inkomen per inwoner tegenwoordig merkelijk hoger. De gemiddelde persoon is dus rijker en kan zich in feite meer GOUD veroorloven.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Valuta Val

Als de fiat valuta piramide instort, behoudt GOUD zijn glans. In plaats van de barbaarse relikwie die de Keynesianen hebben geprobeerd ons wijs te maken dat GOUD is zoals de Bundesbank president het uitdrukte, "een tijdloze klassieker." Centrale banken en overheden hebben een hekel aan GOUD, omdat GOUD de devaluatie van de fiat valuta's onthult veroorzaakt door het gebrekkige beleid van de overheid. Overheden haten GOUD, omdat het de mensen niet voor de gek kan houden.

De wereld nadert het moment van een wereldwijde papiergeld explosie: "In het tweede kwartaal van dit jaar, hebben de centrale banken over de hele wereld 157,5 ton GOUD gekocht. Dat is een stijging van 63% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is 138% sinds het tweede kwartaal van vorig jaar. Op een bepaald punt in de niet al te verre toekomst, is het redelijk te verwachten dat er zeer weinig houders van GOUD nog vrijwillig dollars of euro’s daarvoor in ruil zullen accepteren."

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Roemenië wil GOUD terug van Rusland

We hebben al vaker verhalen gehoord van landen die GOUD hebben opgeslagen in het buitenland, maar nu niet meer het GOUD terug kunnen krijgen. Zo is al langere tijd onbekend waar bijvoorbeeld het GOUD van Zwitserland en Duitsland is gebleven wat ligt opgeslagen in Amerika. Er is nu nog een land wat zijn GOUD terug wil maar het niet terugkrijgt: Roemenië.

Roemenië heeft tijdens de eerste wereldoorlog ruim 94 ton GOUD op laten slaan in Rusland, omdat men bang was om het GOUD te verliezen aan de Duitsers. Nu bijna 100 jaar later wacht het land nog steeds op de forse hoeveelheid GOUD vanuit Rusland. Al eerder heeft Rusland wel een ander deel van de schat teruggegeven, welke bestond uit een aantal schilderijen, maar het land wacht nog steeds op het meest kostbare bezit.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012

GOUD sluit de week in mineur

Na een aantal mooie weken voor de GOUDprijs, heeft GOUD deze week deze trend niet door kunnen zetten. De prijs van GOUD is deze week met 0,1% gedaald naar een koers van 1784 dollar per troy ounce. GOUD begon de week op een koers van 1787, en kwam gedurende de week zelfs op 1791 dollar per troy ounce terecht maar kon deze stijging niet vasthouden.

De belangrijkste reden waarom op het laatste moment de GOUDprijs een daling heeft ingezet zijn tegenvallende werkloosheids cijfers vanuit Amerika. Deze cijfers waren slechter dan verwacht. Door de slechte cijfers is de markt er nog niet van overtuigd dat de economische problemen verminderen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$