Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5826 tot 5830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De rijkste man ter wereld koopt GOUD

De rijkste man ter wereld en de meest succesvolle zakenman ziet het wel zitten met GOUD. De Mexicaan Carlos Slim heeft een nieuwe deal gesloten ter waarde van $ 750 miljoen om de Ocampo GOUDmijn te kopen van AuRico Gold. Dit is de grootste GOUDdeal van een Mexicaans bedrijf en geeft een goede indicatie waar de rijkste man ter wereld zijn geld in wil steken.

Carlos Slim is de rijkste man ter wereld sinds 2010. Hij bezit een verscheidenheid aan bedrijven op het gebied van communicatie, technologie, retail, financiën, telecom,… noem maar op. Slim maakte vooral furore met América Móvil, wat hem naar de nummer 1 heeft gestuurd. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op $ 69 miljard.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

PIMCO adviseert GOUD in iedere beleggingsportefeuille

PIMCO het grootste obligatiebeleggingsfonds ter wereld heeft haar visie over de rol van GOUD in een beleggingsportefeuille gepresenteerd. Volgens PIMCO dient iedere beleggingsportefeuille een percentage in GOUD of andere edelmetalen te bevatten zolang de reële rente negatief is. (de rente die beleggers ontvangen na aftrek van inflatie). GOUD heeft enkele unieke eigenschappen t.o.v. van andere beleggingsinstrumenten. Zo heeft GOUD een unieke vermogens eigenschap (store of value) en genereert het geen rente-inkomsten. GOUD moet worden gezien als een politiek onafhankelijke valuta. Ook is GOUD op dit moment relatief niet duur ten opzichte van het verleden en ligt de prijs nog steeds 12% onder het piekniveau uit 1980. De GOUDprijs sloot vandaag op $ 1790 en € 1375.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De terugkeer naar Bretton Woods

Vermogensbeheerder Guggenheim Partners kwam onlangs met een interessante nieuwsbrief waarin de tijdperk van het Bretton Woods systeem (1944-1971) wordt vergeleken met het heden. Er blijken opvallende gelijkenissen te zijn tussen de laatste jaren waarin de Amerikaanse dollar was gekoppeld aan GOUD en de afgelopen jaren. Het Bretton Woods systeem viel uit elkaar toen het buitenland haar overschot aan dollars wilde inwisselen voor GOUD. Vandaag de dag loopt Amerika tegen de grens aan van haar mogelijkheid om schulden te exporteren naar het buitenland.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Kassa, Kassa bij Slim Beleggen: Argonaut Gold neemt Prodigy Gold over!

Het is weer zo ver, de kassa rinkelt weeral voor de Abonnees van het GOUD & Zilver Rapport van Slim Beleggen.

We kregen zopas overnamenieuws binnen rondom een favoriete JUNIOR in de Selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport.

Argonaut Gold lanceert Prodigy Gold een overnamebod voor 348 miljoen dollar, of omgerekend 1,08 dollar per aandeel PDG, wat een premie impliceert van +54% van de gemiddelde koers van PDG over de afgelopen 20 handelsdagen!

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De simpele case voor GOUD

Een goede belegging, is meestal een simpele belegging.

Ik had enkele maanden geleden geen ingewikkelde theorieën nodig om te beseffen dat Picanol tegen een EV/EBIT van minder dan 2 spotgoedkoop was.

Ook mijn liefde voor GOUD, kan je terugbrengen tot een heel simpel verhaal.

Deze grafiek, die ik vond in een nieuwsbrief van Guggenheim Partners, vat het bijvoorbeeld perfect samen.

Wat je hier ziet, is de zogenaamde GOUDdekking.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$