Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5831 tot 5835
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

GOUD deed goede zaken in september

Ook in September heeft de GOUDkoers de opmars voorgezet waar het in Augustus mee was begonnen. De GOUDprijs is in September in totaal met 5% gestegen, naar een koers van 1776 dollar per troy ounce. GOUD begon de maand op een koers van 1691 dollar per troy ounce, en bereikte het hoogste punt op 21 september. Het edelmetaal bereikte op deze dag een prijs van 1784 dollar per troy ounce.

Daadkrachtige actie vanuit de Verenigde Staten en hoopgevende cijfers over de economische groei en het vertrouwen van de consumenten hebben ervoor gezorgd dat GOUD een stijgende lijn blijft doorzetten. Aankomende maandag zal het belangrijk worden wat het effect is van de maatregelen die door de FED en de ECB zijn ingezet. Mocht blijken dat de maatregelen onvoldoende effect hebben dan zou de GOUDprijs in Oktober wel eens kunnen gaan dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Futures en opties wijzen in richting van verdere stijging van de GOUDprijs

Het verleden leert ons vaak iets over de toekomst en dat geldt ook voor de financiële markten. De GOUDprijs is tussen december 2008 en juni 2011 met 70 % gestegen, in een periode dat de Federal Reserve de rente op een recorddieptepunt hield en voor 2.300 miljard dollar aan bonds terugkocht.

Dat gebeurde via 2 rondes van quantative easing die de GOUDprijs op 13 september 2011 naar een record van 1.923,70 dollar voerden. De laatste stoot werd gegeven door een escalatie van de crisis in Europa, waardoor wereldwijd een huivering door de markten werd gejaagd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Colombiaanse drugsmaffia gaat voor GOUD

De Colombiaanse drugsmaffia heeft een nieuw doelwit, GOUD. Ze hebben met succes cacao vervangen door GOUD uit illegale GOUDmijnen als hun voornaamste bron van inkomsten. Analisten schatten dat de maffia $ 450.000 verdient per week uit illegale GOUDmijnen.

De invloed van de maffia is in Colombia zo groot geworden dat 6 % van ’s land gemijnd GOUD uit illegale mijnen komt, mijnen die niet conform de voorschriften en milieurichtlijnen zijn. De maffia perst niet alleen actieve mijnen af, ze runnen zelf ook hun mijnen.

Gebieden die vroeger bestemd waren productie van drugs worden nu omgevormd tot draaischijven voor GOUDproductie en GOUDhandel. Het voordeel van GOUD ten opzichte van bijvoorbeeld cocaïne is dat GOUD legaal transporteerbaar en verkoopbaar is.

Bron: c2w.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Bacterie maakt zuiver GOUD

Bacteriën die ongevoelig zijn voor het giftige GOUDchloride (AuCl 3) kunnen dit omzetten in 24-karaats GOUD. Dankzij deze ontdekking van onderzoekers van de Michigan State University zijn de bacteriën nu verwerkt in een GOUDproducerend kunstwerk.

GOUDchloride komt voor in de natuur, maar het is giftig en niet veel waard. De bacterie Cupriavidus metallidurans kan overleven bij zeer hoge concentraties van dit giftige zout en is zelfs 25 keer sterker dan uit vorige onderzoeken bleek. Behalve dat de bacteriën blootstelling aan GOUDchloride overleven, zetten ze het effectief om in zuiver GOUD. De onderzoekers spreken van microbiële alchemie.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Mis de GOUDtrein niet!

De afgelopen drie maanden was ik zeer positief over GOUD. Ik verwachtte dat de prijs van het edelmetaal flink zou stijgen. In de grafiek hieronder ziet u wat ik begin juni voorspelde (= rode lijn) en wat de koers sindsdien gedaan heeft.

Voor zilver was ik nog positiever dan voor GOUD. Ik stelde dat de koers van de zilverprijs nog harder omhoog zou gaan dan die van GOUD. Ook dit bleek een juiste veronderstelling. De grafiek hieronder laat zien dat sinds begin juni de prijs is gestegen van 26 naar 34 dollar: ongeveer 35%!

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat GOUD en zilver nog veel verder in prijs zullen stijgen, moet ik u dit keer teleurstellen. Voorlopig komt er een einde aan het feestje en zullen de koersen gaan zakken. Na elke flinke stijging volgt er immers een correctie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$